Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma Sargsan powracam

Spór pomiendzy premierem a katolikosem

Polecane posty

Doszło do wydaren których Armenia nie paminta . Prawda zdarzały sie awntury mindzy Głowami Koscioła ale władza śwcka ale takich wydażen nie pamintamy juz dawno . katolikos kerakin II i premier Nikol pashyan to dwi naj bardzij ropoznawalne osobistości kraju . O złych stosunkach patryjarchy i premiera mówiono juz po rewolocii 2018 . Jdnak Kosciuł jak i premier zapreczał tym doniesiniom . Zwolenicy premiera zostali poruzeni wypowiedia jegoświntobliwosci w której proponuje  premierowi odejscie od władzy i wprowadzenie rzadu tymcasowego . Swoja wypowić Ojciec Świnty tłumaczy zamieszanii protestami osłabiajacymi i tak w złej sytuacii kraj , katolikos upomina równiesz opozycja która bardzo efektownie inicjuj protesty . Słowa katolikosa poruszyły wilu ludzi z kraju . Zwolenicy premiera i rzdu  Pashyna są zbulwersowani , odwracaja sie od Koscioła i radaja dymisii katolikosa . Znów rosprestreia się plotki o cimnej stroie katolikosa . Wielu ludzi zachenca do usuniencia  ze swoich pakietów programu shoghat tv a także inych kanałów telewizyjnych z konserwtywno -religijnym presłaniem jak publicna 2 Armenia tv czy Arrat . Jest zagrozenie kolejnego rozłamu religijnego , jak mówią eksperci . Pierwsy rozłam był w Cycyli pomindzy Apostolskim Kosciołem a Kosciołem katolickimobrądku ormianskiego ,  czy potem reformacii i utworenia koscioła protestankciego Obradku ormianskiego , teraz jest zgrozenie powsnia Koscioła Ormianskiego nie podlegajacego pod Eczmiadyń . To była by tragedja religijna jaka ma mijsce na ukrainie . Podziłpolityczny i religiny nie umocni nas a ciesyc sie zniego beda w Baku i Stambule . Moje poglondy sa rozdarte zawiodłam się na danych obecnie opozycyjnych partiach , i pryblizyłam sie do Ruchu pashyana , poparłam też zawiszenie broni gdyż byc moze dziki temu mój syn jest   w domu . Niestety rzad olewa sprawe jenców politycznych jedna pani minister mówi nawet że jency sa w Azerbejdznie dobże traktowani co jest nieprawda . Powrut jenców jest długi a powruciło niewilu , a zeby nie Rosja nikt by nie wrucił .