Blak Jack 1 Napisano Grudzień 29, 2020 (edytowany) Takie pytanie z ciekawości. Chciałbym wiedzieć jak wygląda depilacja laserowa całego ciała. Jestem facetem, ale chodzi o kobietę. Domyślam się że trzeba być nago, ale okolice łonowe chyba jak na fotelu ginekologicznym? I czy byście zdecydowały (jeżeli by była taka potrzeba) na taki zabieg u szwagierki. Dodam że za friko. Edytowano Grudzień 29, 2020 przez Blak Jack Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MartaPkt 1 Napisano Styczeń 6, 2021 (edytowany) Hej, ja akurat wykonywałam zabieg depilacji diodowym laserem Vectus w SCM estetic. Zabieg nie jest jakoś szczególnie skomplikowany, trwa krótko (koło 15-30 minut), tylko trzeba go powtarzać kilka razy co 8-10 tygodni. Przed zabiegiem nie wolno się depilować przez miesiąc, a podczas samego zabiegu wykorzystuje się różne końcówki – zależnie od powierzchni, którą depilujemy. Przed samym zabiegiem urządzenie mierzy poziom melaniny i sam dobiera parametry do jak najlepszego wykonania zabiegu. Brzmi skomplikowanie, ale w gruncie rzeczy takie nie jest :). Kluczowe wydaje mi się jednak wykonywanie go pod okiem dobrych specjalistów, bo inaczej można się nabawić problemów. W końcu mimo wszystko ingerujemy w ciało… Edytowano Styczeń 6, 2021 przez MartaPkt błąd w tekście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach