lidka.pl 1 Napisano Luty 2, 2021 Cześć. Moja matka stanowczo odradza mi stosowania tamponów argumentując to tym że ona zawsze używa podpasek, dzięki temu jest zdrowa i nigdy nie miewa infekcji .Cykle miesiączkowe mam od około roku ,do niedawna było wszystko w normie jednak ostatnio mam znaczne zakłucenia cyklu tzn.mam oznaki typowe jak przed okresem zaczyna się od skąpego plamienia i po wszystkim ,natomiast po dniu pojawia się gęsty śluz w kolorze krwi i tak przez około 7-dni.Zastanawiam się czy to może być spowodowane właśnie przez używanie tamponów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klara302 2 Napisano Luty 2, 2021 Witaj. Co do stosowania podpasek czy tamponów zdania są raczej podzielone ,osobiście używam jednych i drugich zwłaszcza na noc tampon +podpaska dla bezpieczeństwa przed przemoknięciem. Myślę że z czasem wypracujesz sobie odpowiednie i wygodne środki higieniczne. Przyznaję rację twojej matce że w przypadku tak nietypowego okresu odpowiedniejsze i bardziej higieniczne jest stosowanie podpasek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dagma xl 3 Napisano Luty 4, 2021 Nie wiem w czym problem, używam tamponów od pierwszej miesiączki i nic się nie dzieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helena188 13 Napisano Luty 8, 2021 kubeczek menstruacyjny i podczas treningów i seksu tampony BEPPY Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anka94 29 Napisano Luty 11, 2021 ja tam nienawidzę podpasek,to sie przesuwa, niewygodnie, z resztą nigdy nie jestem pewna przy podpasce czy nie przecieka, nawet ze skrzydełkami - to nic te skrzydełka nie dają. Ja od jakiegoś czasu kupuję takie tampony z gąbki, są super chłonne i przede wszystkim jest komfort Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zosiakier 0 Napisano Luty 17, 2021 A używacie może kubeczków menstruacyjnych ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dagma xl 3 Napisano Luty 18, 2021 Ja używałam kubeczków kilka razy jednak jak dlamnie rewelacji nie ma , mało higieniczne i kłopotliwe przy zmianie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Riva 10 Napisano Luty 21, 2021 Dnia 2.02.2021 o 14:04, lidka.pl napisał: ednak ostatnio mam znaczne zakłucenia cyklu tzn.mam oznaki typowe jak przed okresem zaczyna się od skąpego plamienia i po wszystkim ,natomiast po dniu pojawia się gęsty śluz w kolorze krwi i tak przez około 7-dni. Z tym powinnaś iść do dobrego ginekologa. Mogą to być zaburzenia hormonalne. Ja tak miałam, tylko że dużo bardziej. Co do reszty to zgadzam się z poprzedniczkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach