Angelika1 1 Napisano Luty 14, 2021 (edytowany) Witam, Dwa tygodnie temu założyłam wkładkę miedziana. Niestety wyszło, że nie mogę brac dalej hormonów więc musiałam szukać innej metody antykoncepcji. Nurtuje mnie tylko jedna rzecz. Czy można kochać się "do końca"? Trochę ciężko mi to sobie wyobrazić, bo wiadomo wkładka miedziana działa zupełnie inaczej niż hormony - nie zatrzymuje owulacji. Wiem, że jest to dobra metoda antykoncepcji ale jednak nie daje mi to spokoju. Nie mam dzieci i nie chce mieć ich nigdy Napiszcie proszę wasze doświadczenia związane z wkładka Edytowano Luty 14, 2021 przez Angelika1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultra0violet 148 Napisano Luty 14, 2021 a to nie zapytalas lekarza?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angelika1 1 Napisano Luty 14, 2021 7 minut temu, ultra0violet napisał: a to nie zapytalas lekarza?? Właśnie nie. Przez cały ten stres, który towarzyszył mi podczas wizyty po prostu zapomniałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ultra0violet 148 Napisano Luty 14, 2021 zadzwon na teleporade i tam ci udzieli wiarygodnej informacji, albo nawet do rodzinnego lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AZS56 144 Napisano Luty 14, 2021 Zdarzają się nieliczne przypadki ciąż − głównie w pierwszym miesiącu po założeniu spirali, kiedy skuteczność metody jest nieco niższa. W tym okresie należy stosować dodatkową ochronę antykoncepcyjną, na przykład prezerwatywy. Zrodlo: apteline.pl/artykuly/jak-dziala-spirala-antykoncepcyjna-rodzaje-wkladek-domacicznych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach