la_manzana 46 Napisano Marzec 22, 2021 Ja od roku właściwie, odkąd lockdown się zaczął, przestałam się malować. Stwierdziłam, że dobrze wyglądam i nawet zaczęli mnie pytać o dowód w sklepie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TwojaMuuza 875 Napisano Marzec 22, 2021 W makijażu, a jakże;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BoniBluBabciaBandzior 977 Napisano Marzec 22, 2021 Whateva. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Marzec 22, 2021 W makijażu, którego nie widać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieprzejrzeniePrzejrzysty 23 Napisano Marzec 22, 2021 47 minut temu, la_manzana napisał: Ja od roku właściwie, odkąd lockdown się zaczął, przestałam się malować. Stwierdziłam, że dobrze wyglądam i nawet zaczęli mnie pytać o dowód w sklepie Brak makijażu "leczy" skórę - dlatego wygląda ona młodziej. A co do tego czy lepiej z, czy bez - to już zależy od preferencji. Ja na przykład wolę bez, naturalnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieprzejrzeniePrzejrzysty 23 Napisano Marzec 22, 2021 3 minuty temu, KorpoSzynszyla napisał: Pierwsze słyszę ! A ja zawsze myślałam że to kremy i pielęgnacja a nie brak makijażu Masz rację. Chciałem tylko zaznaczyć, że skóra bez makijażu się regeneruje. Ale racja - ekspertem w tym zakresie nie jestem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Etam 92 Napisano Marzec 22, 2021 1 godzinę temu, la_manzana napisał: Ja od roku właściwie, odkąd lockdown się zaczął, przestałam się malować. Stwierdziłam, że dobrze wyglądam i nawet zaczęli mnie pytać o dowód w sklepie Makijaż, to nic innego, jak zatkane pory. Każda kobieta powinna od niego "odpocząć". Seria kremów i maseczek działa na zasadzie placebo. Nie ma sensu wyrzucać kasy w błoto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieprzejrzeniePrzejrzysty 23 Napisano Marzec 22, 2021 1 minutę temu, Etam napisał: Makijaż, to nic innego, jak zatkane pory. Każda kobieta powinna od niego "odpocząć". Seria kremów i maseczek działa na zasadzie placebo. Nie ma sensu wyrzucać kasy w błoto. O, dokładnie to miałem na myśli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieprzejrzeniePrzejrzysty 23 Napisano Marzec 22, 2021 Przed chwilą, *Iskra napisał: jesteś ojcem 18karat czy co? Kogo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieprzejrzeniePrzejrzysty 23 Napisano Marzec 22, 2021 Przed chwilą, *Iskra napisał: był tu taki a w zasadzie jest nadal tylko avek zmienił, a miał klatę jak Ty tylko mniej napakowana jakby Hm, niestety nie kojarzę, bo rzadko przeglądam tematy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Etam 92 Napisano Marzec 22, 2021 1 minutę temu, NieprzejrzeniePrzejrzysty napisał: O, dokładnie to miałem na myśli. Wiem co miałeś na myśli I dobrze kombinujesz. Nie przyznany się do tego, że częściej sobie makijażem szkodzimy. Niewiele kobiet ma odwagę z niego zrezygnować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAUN96 290 Napisano Marzec 22, 2021 Ja sie NIE maluje od jakis 3ech lat...jesli juz to lekko. ☺ Ale za to wlosow Nigdy NIE mam zrobionych a mam krotkie do konca szyi. :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieprzejrzeniePrzejrzysty 23 Napisano Marzec 22, 2021 1 minutę temu, Etam napisał: Wiem co miałeś na myśli I dobrze kombinujesz. Nie przyznany się do tego, że częściej sobie makijażem szkodzimy. Niewiele kobiet ma odwagę z niego zrezygnować. No tak, jak to kiedyś słyszałem "bądź piękna - cierp". Wychodzi na to że tyczy się to makijażu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Etam 92 Napisano Marzec 22, 2021 3 minuty temu, KorpoSzynszyla napisał: Dobry podkład nawilża i ma witaminy Tak twierdzą producenci kremów. I jaki jest sens nawilżać "młodą", typu tłustą cerę? Słońce, wiatr ma być dla mnie wrogiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Etam 92 Napisano Marzec 22, 2021 3 minuty temu, NieprzejrzeniePrzejrzysty napisał: No tak, jak to kiedyś słyszałem "bądź piękna - cierp". Wychodzi na to że tyczy się to makijażu. Największym pięknem kobiety (mężczyzny także), to stan jej umysłu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieprzejrzeniePrzejrzysty 23 Napisano Marzec 22, 2021 1 minutę temu, Etam napisał: Największym pięknem kobiety (mężczyzny także), to stan jej umysłu. No jasne, ale to stwierdzenie odbiegające od tematu. I nie wyjaśnia dlaczego się malujecie skoro to szkodzi cerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Etam 92 Napisano Marzec 22, 2021 2 minuty temu, KorpoSzynszyla napisał: Nie wiem ile masz lat ale po dziesięciu latach widać różnicę Między kimś kto chroni skórę nawet lekkim kremem a kto nie .. Bardzo dobrze to widać po norweżkach i ich skórze Kondycja naszej skóry, to sposób odżywiania się, i geny. Znam kobiety, które używają kremu nivea w porze zimowej. Palą papierosy, piją alkohol, a niejedna młódka jej cery zazdrości. Geny czynią cuda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Etam 92 Napisano Marzec 22, 2021 4 minuty temu, NieprzejrzeniePrzejrzysty napisał: No jasne, ale to stwierdzenie odbiegające od tematu. I nie wyjaśnia dlaczego się malujecie skoro to szkodzi cerze. Ja należę do grupy odważnych. Lub "zaniedbanych", jak kto woli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieprzejrzeniePrzejrzysty 23 Napisano Marzec 22, 2021 (edytowany) 2 minuty temu, Etam napisał: Ja należę do grupy odważnych. Lub "zaniedbanych", jak kto woli. Chyba wolę to pierwsze określenie. A to drugie tyczy się innego typu kobiet, w mojej opinii oczywiście. Edytowano Marzec 22, 2021 przez NieprzejrzeniePrzejrzysty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Etam 92 Napisano Marzec 22, 2021 1 minutę temu, NieprzejrzeniePrzejrzysty napisał: Chyba wolę to pierwsze określenie. A to drugie tyczy się innego typu kobiet, w mojej opinii oczywiście. Ta "zaniedbana", jest czysta, wydepilowana, pachnie, schludnie ubrana. Tylko jej makijażu brak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Etam 92 Napisano Marzec 22, 2021 6 minut temu, KorpoSzynszyla napisał: A reszta biedaków musi po prostu dbać bardziej E tam. Są jeszcze burki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieprzejrzeniePrzejrzysty 23 Napisano Marzec 22, 2021 5 minut temu, Etam napisał: Ta "zaniedbana", jest czysta, wydepilowana, pachnie, schludnie ubrana. Tylko jej makijażu brak. W takim razie ja spotkałem się z określaniem tym mianem innego typu kobiet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Etam 92 Napisano Marzec 22, 2021 3 minuty temu, NieprzejrzeniePrzejrzysty napisał: W takim razie ja spotkałem się z określaniem tym mianem innego typu kobiet. W prawdziwym życiu spotykamy różne typy, w przewadze " szarości". Tu co innego. W necie wszyscy piękni i młodzi. A co sobie żałować będziemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieprzejrzeniePrzejrzysty 23 Napisano Marzec 22, 2021 Przed chwilą, Etam napisał: W prawdziwym życiu spotykamy różne typy, w przewadze " szarości". Tu co innego. W necie wszyscy piękni i młodzi. A co sobie żałować będziemy Oczywiście Nikt nie jest "szary" każdy czymś się wyróżnia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
la_manzana 46 Napisano Marzec 22, 2021 Nie uwierzę w to, że codzienny makijaż nie szkodzi cerze. I nie mówię tu wcale o nakładaniu grubej szpachli. Codzienne nakładanie, a później zmywanie, musi mieć jakieś skutki. Sama widzę ogromną różnicę w kondycji swojej cery odkąd się nie maluję, a malowałam się praktycznie codziennie. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malutka92 771 Napisano Marzec 22, 2021 1 godzinę temu, Pocahontaz napisał: Dla mnie doczepiane rzęsy nie różnią się niczym od makijażu. No walsnie, te rzęsy ,,robią robotę" jak to sie mówi, bo geste sztuczne rzęsy tworzą zaciemnienie wokół oczu a wiec wyraźnie je podkreślają, podrasowuja oczy, są przez to bardziej wyraziste i mogą w większości zastąpić makijaż. Sztuka jest dobrze wyglądać zupełnie bez ulepszaczy, czyli nie tylko bez makijażu ale tez bez tych rzęs, permanentnych brwi... 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieprzejrzeniePrzejrzysty 23 Napisano Marzec 22, 2021 3 minuty temu, la_manzana napisał: Nie uwierzę w to, że codzienny makijaż nie szkodzi cerze. I nie mówię tu wcale o nakładaniu grubej szpachli. Codzienne nakładanie, a później zmywanie, musi mieć jakieś skutki. Sama widzę ogromną różnicę w kondycji swojej cery odkąd się nie maluję, a malowałam się praktycznie codziennie. O tym właśnie mowa, skóra bez makijażu odpoczywa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
la_manzana 46 Napisano Marzec 22, 2021 6 minut temu, Pocahontaz napisał: Ale nie lubię skrajności i ortodoksji. Niech każdy robi jak lubi, a straszonkoi, że cera niewiadomo jak się niszczy od odrobiny pudru czy tuszu do rzęs, I mean..kamon. Oczywiście, ja nikomu nie mówię, że makijaż jest be i ma się nie malować. Każdy robi jak lubi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
la_manzana 46 Napisano Marzec 22, 2021 1 minutę temu, PrawiczekPzn napisał: Ja mam drobne obawy, być może nieuzasadnione, że jak taką pocałuję, czy poliżę, to się zatruję... Taką z makijażem, czy taką bez? Co najwyżej się zarazisz koronawirusem Albo zamienisz się w żabę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxii 67 Napisano Marzec 22, 2021 makijaż, kremy.... na skóre ma nawet wpływ jej częste mycie które zdziera te warstwę ochronną poza tym cukier który wspiera glikacje czyli proces utraty kolagenu wydaje mi sie im mniej ingerencji tym lepiej i jak ktos wspomniał geny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach