Pablo75 1 Napisano Kwiecień 5, 2021 (edytowany) Witam wszystkich bardzo serdecznie Mam 46 lat ,jestem pełen energii ,kończę pracę w swoim zawodzie i chciałbym zmienić coś w swoim życiu. Zapracowałem na dosyć dobry dochód pasywny Jestem człowiekiem wolnym finansowo i chcę by moja druga połówka też w tym uczestniczyła. Teraz pracuje 12h dwa dni i dwa dni ma wolne , urlop musi planować i nie więcej niż 2 tyg. Chciał bym wyjechać do z kraju i otworzyć mały biznes SRI LANKA , niestety druga połowa jest od początku sceptycznie nastawiona Co robić? Edytowano Kwiecień 5, 2021 przez Pablo75 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxii 67 Napisano Kwiecień 5, 2021 zależy jaki biznes? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo75 1 Napisano Kwiecień 5, 2021 Powiem tak Hotelik B&B Nie jest to jednak najważniejszą rzeczą która mnie tam ciągnie Przede wszystkim klimat i zdrowe jedzenie a w dzisiejszych czasach w dobie śmieciowego jedzenia EU a tym bardziej po 40-ce Tam jeszcze uprawiają warzywa czy owoce bez chemii Pozdrawiam i dziękuję za szybką odp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxii 67 Napisano Kwiecień 6, 2021 piękne marzenie oby się spełniło nie wiem jednak co doradzić każdy się boj zmian i ryzyka ale można pokazać że ma się dobry plan który wypali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo75 1 Napisano Kwiecień 6, 2021 7 godzin temu, maxii napisał: piękne marzenie oby się spełniło nie wiem jednak co doradzić każdy się boj zmian i ryzyka ale można pokazać że ma się dobry plan który wypali. Rozumiem że większość ludzi obawia się ryzyka tu go niema. Oboje mielibyśmy zabezpieczenie finansowe, ponieważ mam wpływy co miesięczne. Żona pracuje tu w Polsce ,lubi swoja pracę ale wiem że jest to praca wyczerpująca ,bo czasami gdy koleżanka jest na urlopie ona ciągnie kilka dni pod rząd po 12h . Tam na Sri Lance nie musiała by pracować ale mogła by się zajmować czym chce Jedynym jej argumentem jest fakt że zostawiła by rodziców z którymi widzi się raz na pół roku i córka która w przyszłym roku kończy szkołę podstawową Może naukę kontynuować tam lub zdalnie jej wybór Macie jakieś pomysły jak rozwiązać tą sytuację? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach