Zykfryd111 0 Napisano Kwiecień 27, 2021 2 tygodnie temu miałam zatruty ząb sama wizyta u stomatologa nie bolała ale później przez 2 dni strasznie leki nie pomagały jutro idę ponownie do dentysty czy dostanę teraz jakieś znieczulenie? czy nie? czy ta wizyta będzie bolesna? Miał ktoś z was leczenie kanałowe metoda zatrucia zęba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niuniopyszczek 2 Napisano Kwiecień 27, 2021 To jakaś przedwojenna ta metoda z zatruwaniem zęba. Teraz się leczy zęby kanałowo pod miejscowym znieczuleniem i od razu na pierwszej wizycie usuwana jest miazga i nerw. Potem na kolejnych wizytach ząb jest wypełniany gutaperką i odbudowywany. Ja miałam niedawno leczenie kanałowe ale bez znieczulenia, bo ząb był martwy i z nerwu nic nie zostało. Na drugiej wizycie trochę bolało czyszczenie kanału, ale dentysta mi wytłumaczył że to nie ząb boli tylko okolice. Ale do rzeczy. Ząb masz zatruty, nerwu w nim już nie ma, więc nic nie będzie boleć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nataszzaa 0 Napisano Sierpień 24, 2021 ale to też powinien wszystko wytłumaczyć dentysta nie? a nie ze na forum sie człowiek podpytuje. ja wiedziałam wszystko, w stomatologii cichonia wszysciutko mi wyjaśniali podczas leczenia. no i dlatego czułam się komfortowo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach