Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
dima90

SZKODY PO WYCINCE DRZEWA

Polecane posty

Witam, nie wiem czy dobrze trafiłem i znajdzie się jakaś osoba co mi może pomóc i zna się na rzeczy ale spróbuje.

pewnego dnia zadzwonił do mnie kolega żeby wyciąć drzewo przy swojej chacie oczywiście na jego posiadłości, zapytał ile będzie to kosztować i czy mam ubezpieczenie na firmę powiedzialem ze tak  i jak dla znajomego powiedziałem groszową sprawę za usługę ale zaznaczył że ciągnikiem jego znajomy pociągnie, przyjechałem czekaliśmy na jego znajomego przyjechał potężnym ciągnikiem zaczepiliśmy linę kierunek obalania zrobiłem i przy zostawieniu zawiasy kazałem mu ruszyc mocno ciagnikiem zeby to obalic ale nie za delikatnie ciagnal to podcialem jeszcze zawiase i nagle przestal ciagnac i poszlo drzewo na zwykłą siatkę plecioną z 7 metrow pogieło i 1 betoniak rozwalony zapytałem czemu nie ciagnal to powiedzial ze za slabo bylo przywiazane do ciagnika i bal sie ze sie rozwiąże a juz kilka lat pracuje w tej branzy i wiem jak wiązać zeby wszystko bylo bezpiecznie.
Teraz do mnie mowi zeby z ubezpieczenia to pokryć i tylko z ubezpieczenia chce, ja wiem ze chce on zarobic bo dostanie o wiele wiecej pieniędzy bo koszty naprawy są naprawdę małe.
Mam pytanie jak nie wystawiłem mu faktury i jak nie chce zebym mu normalnie za to zaplacił tylko z ubezpieczenia i jak nie podam do ubezpieczyciela to on moze mnie pozwać za te szkody?? i czy bym przegrał taką sprawę?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować