panikara2000 0 Napisano Maj 17, 2021 Z czystej ciekawości zapytam, czy któraś z Was zna odpowiedz na poniższe pytanie, ponieważ przeszukałam już cały internet i nikt nigdzie o tym nie wspomniał. Czy przy całkowitym pominięciu jednej tabletki w drugim tygodniu (kiedy ktoś wydali ją po wymiotach albo zapomni i nie przyjmie razem z następną, kolejnego dnia) należy zwracać uwagę na stosunki odbyte w tygodniu przed pominięciem? Znalazłam niby informację, że po przyjęciu 7 tabletek z blistra (mowa tu o tabletkach dwuskładnikowych, jednofazowych) owulacja jest zatrzymana na 7 kolejnych dni. Czysto teoretycznie więc, po pominięciu tabletki (lub nawet kilku) w drugim tygodniu, owulacja wystąpi nie wcześniej niż po tych 7 dniach. Czyli stosunek odbyty w tygodniu przed jest zabezpieczony (plemniki po tych 7 dniach już dawno będą obumarłe). Czy któraś z was rozmawiała może na ten temat z lekarzem? Niestety aktualnie mieszkam za granicą, następna wizyta dopiero w sierpniu (przy okazji powrotu do Polski), a nie chce zawracać lekarce głowy głupimi pytaniami „z ciekawości” i do niej wydzwaniać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helena188 13 Napisano Maj 19, 2021 dlatego ja stosuję naturalna metodę antykoncepcji cyclotest mySense komputer cyklu z aplikacją antykoncepcyjną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anka94 29 Napisano Maj 21, 2021 Słuchaj, jeśli od dłuższego czasu bierzesz pigułki, to pominięcie jednej nie jest tragedią. One zatrzymują owulację i mają działanie długotrwałe. Jeśli np. nie weźmiesz dwóch pod rząd to możesz oczekiwać plamienia (krwawienia) z odstawienia. Tak to działa. Ja tak się załatwiłam z nieregularnym braniem pigułek, że czasem więcej w miesiącu plamiłam i krwawiłam, niż nie plamiłam. Teraz kontroluję cykle na testerze do wyznaczania dni płodnych Afrodyta Smart i jakbyś kiedyś musiała odstawić tabletki, to polecam. Ale tak jak na początku napisałam, pominięcie jednej tabletki nie jest tragedią, chyba że dopiero zaczynasz przygodę z pigułkami, to lepiej uważaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kalinka 8 Napisano Maj 22, 2021 przed pominieciem nie, ale po juz tak. ja tak kiedys mialam to wystapily krwawienia przez kilka dni, ale za przeproszeniem odechcialo mi sie z tym piep*** i teraz uzywam diafragma caya i jest tysiac razy lepiej. spokoj przede wszystkim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwusia 20 Napisano Maj 23, 2021 Jak nie masz dobrego lekarza na miejscu to lepiej odpuść te pigułki. Kontroluj płodność na komputerze cyklu MyWay i po prostu w dni płodne zabezpieczaj się mechanicznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sarsaqw 48 Napisano Maj 26, 2021 nie ma to jak mechaniczna ochrona, ja chwalę sobie błonę dopochwową caya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach