Pyotr95 0 Napisano Maj 24, 2021 Od jakiegos czasu sytuacja sie powtarza - klade sie do lozka by po godzinie - poltorej wstac z silnym parciem na stolec. Wstaje i ide do toalety. Poczatkowo nie moge sie wyproznic przez zaparcie, zaczynam czuc sie zle; nudnosci, chec wymiotowania az w koncu drzenie calego ciala, w szczegolnosci nog. Po oddaniu stolca zle samopoczucie i stres nadal pozostaje przez jakis czas. Uczucie to samo w sobie jest koszmarne, w tym wypadku poteguje to jeszce fakt, ze zjawisko sie powtarza a ja w glowie mam podobne ciezkie problemy z ukladem pokarmowym w przeszlosci. Poczatkowo za ten stan rzeczy obarczalbym zla diete, jedzenie w poznych godzinach wieczornych i brak odpowiedniego ruchu, jednak np wczoraj ostatni posilek zjadlem o 21 a sytuacja powtorzyla sie okolo 3.30 nad ranem. Okolo trzy lata temu najprawdopodbniej powaznie zatrulem sie patulina z zepsutych winogron, jadlem rzadko i glowny posilek - obiad - byl bardzo obfity, dodatkowo dochodzily do tego bardzo mocne herbaty pite od rana. Od momentu zatrucia caly czas mam problem z zagazowaniem / odbijaniem sie. Byly momenty, ze cokolwiek zjadlem, badz wypilem - od razu pojawialo sie problemy, czesto az musialem sie zapierac w sobie np po wypicu miety zeby mi sie odbilo. Przy okazji ta czynnosc jest dosc glosna i uporczywa. Jak sobie radzic z takimi przypadlosciami? Odpowiednia dieta, ruch - wiadomo, ale co poza tym? Funkcjonowanie w ciagu dnia jakos da sie przezyc, ale to nocne budzenie sie wykancza mnie psychicznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helio33 0 Napisano Maj 27, 2021 Musisz zbadać przyczynę dolegliwości a nie maskować objawy. Badania jakie były wykonane? od tego polecam zacząć. Problemy z jelitami ma coraz więcej osób, są jednak sposoby na to, poczytajcie sobie o przeszczepieniach mikrobioty jelitowej na stronie Human Biome Institute, ja stamtąd się wszystkiego dowiedziałam o diecie i warunkach umowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach