andzia1989 0 Napisano Maj 25, 2021 Cześć dziewczyny! Mam już dwóch synów i marzę o córeczce. Niestety w rodzinie męża praktycznie nie rodzą się dziewczynki. Zaczęłam trochę czytać o sposobach na wybór płci. Wiem, że współczesna medycyna daje możliwość segregacji plemników na damskie i męskie. Pytanie tylko gdzie wykonują takie inseminacje. Teoretycznie nawet w Czechach ze względów etycznych nie daje się możliwości wyboru płci np przy in vitro. Ale wiadomo, że teoria i praktyka często nie idą w parze. Może znacie jakąś klinikę, która spełnia marzenia dotyczące płci dziecka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xenia9 28 Napisano Maj 26, 2021 przepraszam z góry za komentarz, ale przypomniała mi się anegdota mojego byłego szefa - otóż szef (lat ponad 70) opowiadał takie historie swoim pracownicom: aby doszło do zapłodnienia i wykształcenia córki bądź chłopca - UWAGA - należy podczas szczytowania myśleć albo : "chcę mieć chłopca" albo: "chcę mieć dziewczynkę". Także takie to porady starego piernika. Przy staraniach jedyne co mogę polecić to żel pobudzający plemniki prefert, ale co do wyboru płci nie znam sprawdzonych 100% metod. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwusia 20 Napisano Maj 30, 2021 podobno jest jakieś większe czy mniejsze prawdopodobieństwo spłodzić syna czy córkę w zależności od fazy cyklu, ale nie pamiętam kiedy jaka i co. Ogólnie do starań wiem że przydaje się komputer cyklu, bo sama używałam cyclotestu myway Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blanka2019 0 Napisano Lipiec 29, 2021 Hej. Podbijam pytanie. Może ktoś wie w jakiej klinice można wybrać płeć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach