Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anonim2504

Czy to może być ciąża ?!!!

Polecane posty

Witam, chciałbym podzielić się i dowiedzieć czy po uprawianiu peetingu istnieje możliwość zajścia w ciąże. Otóż, wczoraj uprawiałem ze swoją dziewczyną peeting, najpierw doszło do seksu oralnego i nadszedł wytrysk (w ustach partnerki), wszystko było jakby posprzątane, następnie dotknąłem penisa  dłonią, penis był wilgotny od śliny, wytarłem dłoń w kołdrę i wydawała się być sucha. Po parunastu sekundach wprowadziłem palce u tej dłoni do pochwy partnerki. Czy istnieje ryzyko zajścia w ciąże ? Dodam, że partnerka miała być dzień po dniach płodnych, tak jak wyliczył kalendarzyk, jednak nie ma ona regularnych cykli, okres potrafi przyjść 2 dni wcześniej lub spóźnić się nawet do 5 dni. Proszę o sensowną odpowiedź. 

Mitem jest stwierdzenie, że petting chroni przed zajściem w ciążę. Choć nie dochodzi podczas niego do penetracji, istnieje ryzyko wprowadzenia nasienia do dróg rodnych kobiety w inny sposób. Wystarczy, że sperma zostanie przeniesiona do pochwy np. na palcach albo przez nieuwagę dojdzie do wytrysku zbyt blisko sromu.

W takich okolicznościach nie trudno, by doszło do zapłodnienia, dlatego petting nie powinien być uznawany za metodę antykoncepcji.

No raczej w opisanej sytuacji nie ma mowy o ciąży. A wyznaczanie dni płodnych partnerka najlepiej niech opiera o kontrolę płodności na specjalnym urządzeniu, polecam Afrodyta Smart

szansa na ciąże znikoma według mnie, polecam do wyznaczania dni płodnych i niepłodnych komputer cyklu cyclotest mySense

też korzystam z testera afrodyta smart i jestem zadowolona, na codzień idealnie sprawdza się i pomaga wyznaczać dni płodne

Dnia 26.05.2021 o 11:35, anonim2504 napisał:

Czy istnieje ryzyko zajścia w ciążę?

Tak, ale bardzo małe. 

powiem tak. troche zawila ta twoja historia i w polowie sie zgubilam;D ale ogolnie to petting ma takie samo ryzyko zajscia w ciaze jak seks jesli przeniesiesz sperme w dni plodne do pochwy partnerki. ale z twojej historii wnioskuje ze tak nie bylo wiec ryzyko jest male. na przyszlosc dodatkowo sie zabezpieczajcie diafragma caya. jest to wkladka dopochwowa, ktora ma taki sam % chronienia jak gumki a seks zupelnie inny. przyjemniejszy. pozdrawiam