Pawlox 3 Napisano Czerwiec 5, 2021 Zasypiam o 7 rano albo 6 (o 5 jeśli jest jasno) nie wiem czemu , całą noc siedzę na tablecie na kafeterii bo spać nie moge , dodatkowo jestem tchórzem bo boje się ciemności i przed spaniem sprawdzam co jest pod łóżkiem ale w nocy i tak się boje , D: siedzę pod kocem i nie wychodzę aż do 6-7 rano , nawet pod kocem gdy się próbuję przekręcić z pleców na bok to się boje ze duch/zjawa/potwór mnie obserwuję , czasami wyglądam z pod koca i tak nic nie ma tam . Pomocy chce się wreszcie wyspać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pawlox 3 Napisano Czerwiec 5, 2021 Mieszkam na 1 piętrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kurka na maśle 251 Napisano Czerwiec 6, 2021 (edytowany) Dnia 6.06.2021 o 05:40, Pawlox napisał: całą noc siedzę na tablecie na kafeterii bo spać nie moge Jeśli naprawdę zależy Ci na tym, aby spać normalnie, musisz wyrobić sobie rutynę i starać się kłaść codziennie o tej samej porze. Na kilka godzin przed nie wolno korzystać z telewizora, komputera, smartfonu - emitują światło niebieskie, które powoduje zaburzenia wydzielania melatoniny, czyli hormonu ułatwiającego zaśnięcie oraz regenerację. Jeśli możesz, postaraj się zmęczyć każdego popołudnia lub wieczora jakąś aktywnością fizyczną, aby łatwiej było Ci potem zasnąć (intensywna aktywność powinna kończyć się najpóźniej 3 godziny przed pójściem spać). Na wszelki wypadek przygotuj sobie obok łóżka coś do czytania (w wersji papierowej - książkę, czasopismo). Mogą przydać się także zatyczki do uszu oraz opaska na oczy. Daj sobie czas, nie denerwuj się. Zasypianie najczęściej trwa 10 do 20 minut - gdy zaobserwujesz, że zbliżasz się do tego zakresu, będziesz już na dobrej drodze. Powodzenia. Edytowano Czerwiec 6, 2021 przez kurka na maśle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paukla 0 Napisano Czerwiec 7, 2021 odłóż tableta dwie godziny przed sen i na pewno zaśniesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach