Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asdfasdfsaf

Samotność na pewnym etapie życia

Polecane posty

Mam 19 lat i zawsze miałem dużo znajomych, miałem też przyjaciół i ogólnie byłem osobą dosyć otwartą i z poczuciem humoru, ale wszystko się zmieniło po skończeniu gimnazjum, kiedy trzeba było się rozstać ze starą klasą i wejść (przynajmniej dla mnie) w całkiem nowy świat, czyli do technikum, gdzie się nie zna nikogo, nie wiem czemu, ale tak mnie to przeraziło, że będę w całkowicie innym otoczeniu, że w klasie gadam tylko może z dwiema osobami i jestem taki totalnie odizolowany, (wcześniej takich osób odizolowanych nie rozumiałem, że przecież jak to można nie mieć znajomych w klasie) i to jeszcze ten kontakt ogranicza się tylko i wyłącznie w czasie szkoły, a poza szkołą jedyne co robię to siedzę przed kompem i nigdzie nie wychodzę, bo nie mam z kim i jestem wręcz zmuszony do siedzenia przed komputerem, bo nie mam po prostu co robić. Mam paru znajomych z którymi się spotkam może raz na miesiąc, ale oni poza mną już mają swoich "głównych" znajomych, których poznali jeszcze w czasach szkolnych, a ja po gimnazjum z nikim nie utrzymuję już kontaktu z resztą tak jak każdy z klasy gimnazjalnej, tylko z tą różnicą, że oni poznali nowych znajomych w szkole średniej, a ja nie. Miał ktoś tak, lub ma podobnie i czy się to zmieniło?

Zmieni ci się jak poznasz dziewczynę. Rozpaczasz bo póki co żadna się nie zainteresowała i stąd te dylematy. 

Dnia 8.08.2021 o 17:42, anonimkanimka20 napisał:

Samo z siebie to się nie odmieni. Spróbuj znaleźć jakieś dojście do większej grupy znajomych - np. spróbuj się wkręcić na jakieś spotkanie dzięki osobie, z którą masz lepszy kontakt w klasie. A może sam wyjdź z inicjatywą zorganizowania czegoś? Typu ognisko na działce, krótki wyjazd, wyjście do kina? Pomóc może też zapisanie się na jakieś zajęcia dodatkowe - wśród osób o podobnych zainteresowaniach może być łatwiej szukać znajomych. Bardzo Ci współczuję takiej sytuacji, bo pandemia to odizolowanie potęguje.  

Niejednokrotnie wychodziłem z wieloma inicjatywami, lecz nikt nigdy "nie ma czasu".

Dnia 12.08.2021 o 13:57, olgaklobczyk napisał:

Może poszukaj jakiś nowych zainteresowań? Wyjdź z domu, poznaj nowych ludzi... 

Ciężko na wsi znaleźć nowe zainteresowania, bo tutaj zainteresowania większości ludzi to byle by się najeb*ć.

Dnia 18.08.2021 o 07:08, anonimkanimka20 napisał:

Jakich rad oczekujesz? Bo wszystkie odrzucasz, podając wymówki. Czego się spodziewasz po tym wątku? Chciałeś się tylko wygadać?

W jaki sposób wymówką jest to, że ktoś mi odpowiada "nie mam czasu", lub "nie chcę mi się"?

Dnia 18.08.2021 o 00:46, asdfasdfsaf napisał:

Ciężko na wsi znaleźć nowe zainteresowania, bo tutaj zainteresowania większości ludzi to byle by się najeb*ć.

Fajny z Ciebie chłopak i takich właśnie znajomych to Ty nie potrzebujesz...