Marysia95 1 Napisano Sierpień 19, 2021 Witam serdecznie,jestem dziewczyną mam 26 lat. Od ponad 4 miesięcy borykam się z takim problemem jak moczenie nocne chociaż zdarza mi się to niekiedy w dzień. Byłam z tym u lekarza po wykonaniu badań , lekarz powiedział że jest to nawrót moczenia nocnego z dzieciństwa przepisał jakieś tabletki i kazał czekać. Minęło już trochę czasu ale te tabletki nie pomagają a lekarz każe tylko czekać aż samo minie i nie spożywać płynów przed spaniem. I mam taki problem że nie umiem sobie z tym poradzić, a zdarza mi się to prawie codziennie. Nigdzie nie mogę np nocować u znajomych. A mam już dość budzenia się w mokrym łóżku i prawie co dzień zmiana pościeli, najgorsze że nie umiem się obudzić i śpię tak do rana I mam do was pytanie jak sobie z tym poradzić bo jak narazie to nie mija . I czy są na to jakieś sposoby jakieś zabezpieczania żeby w konicu budzić się w suchym łóżku i móc nocować np u znajomych. I jak unikać wpadek pod czas dnia. Liczę na waszą pomoc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowka_sztuka123 6 Napisano Sierpień 20, 2021 Dla zabezpieczenia łóżka polecam prześcieradło szpitalne, które nie przepuszcza wody, a samo spanie - to chyba jedynie pampersy. Może zamiast tabletek pójdź do psychologa czy psychiatry, bo to raczej jest problem tej natury. Skoro wracają do Ciebie nocne moczenia z dzieciństwa, to widocznie masz z tego okresu jakąś traumę, która teraz wraca albo jakiś czynnik aktualny wywołuje w Tobie powrót tego, co było w czasie dzieciństwa i organizm tak samo reaguje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marysia95 1 Napisano Sierpień 20, 2021 17 minut temu, nowka_sztuka123 napisał: Dla zabezpieczenia łóżka polecam prześcieradło szpitalne, które nie przepuszcza wody, a samo spanie - to chyba jedynie pampersy. Może zamiast tabletek pójdź do psychologa czy psychiatry, bo to raczej jest problem tej natury. Skoro wracają do Ciebie nocne moczenia z dzieciństwa, to widocznie masz z tego okresu jakąś traumę, która teraz wraca albo jakiś czynnik aktualny wywołuje w Tobie powrót tego, co było w czasie dzieciństwa i organizm tak samo reaguje. Tylko z tego co wiem to nie jest to z przyczyn pschologicznych tak lekarz powiedział Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowka_sztuka123 6 Napisano Sierpień 20, 2021 3 godziny temu, Marysia95 napisał: Tylko z tego co wiem to nie jest to z przyczyn pschologicznych tak lekarz powiedział Jeśli to jest nawrót moczenia nocnego z dzieciństwa to czymś musi to być spowodowane - bakteria, wirus, choroba genetyczna? Dopiero mając przyczynę jesteś w stanie z tym walczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marysia95 1 Napisano Sierpień 20, 2021 1 minutę temu, nowka_sztuka123 napisał: Jeśli to jest nawrót moczenia nocnego z dzieciństwa to czymś musi to być spowodowane - bakteria, wirus, choroba genetyczna? Dopiero mając przyczynę jesteś w stanie z tym walczyć. Podobno takie moczenie jest bezobjawowe i może potrwać miesięc albo dłużej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach