Pati898 0 Napisano Wrzesień 2, 2021 Witam, przed chwilą obejrzałam na YouTube wywiad z Polką, która niedawno przeszła na islam (powodowane to było ślubem z Egipcjaninem itd, mniejsza o to). Jestem po studiach historycznych, odbyłam lekcje o początkach islamu w średniowieczu, a ta polka powiedziała coś, co mnie nieco zaskoczyło. Powiedziała, że muzułmanie nie wierzą w Mahometa??? Od czasów powstania islamu i jego hidżry z Mekki do Medyny i działalności w Medynie, jego cudownego objawienia i całej jego działalności niezbyt rozumiem co ona miała na myśli? Do tej pory w islamie istnieje 5 filarów wiary gdzie pierwszy z nich mówi o tym, że nie ma Boga nad Allaha, a Mahomet jest jego prorokiem, a ona mówi, że muzułmanie nie wierzą w Mahometa. Czy mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowy nos 5 Napisano Wrzesień 3, 2021 Allah (Bog) posluguje sie Prorokami ,zeby nauczac ludzi ,pierwszym Prorokiem byl Adam a ostatnim Muhammad. Prorokow bylo ok 124000,do kazdego narodu zostal wyslany Prorok , byli tacy Prorocy, ktorym tylko jedna osoba uwierzyla.Prorocy to sa ludzie a wierzy sie tylko w Boga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach