melamelamela 0 Napisano Październik 2, 2021 Czesc wszystkim byłam u gina robiłam wyniki i dostałam FEMOSTON na uregulowanie cykli ponieważ miałam problemy z miesiączka pojawiała się co 3 miesiące bądź po 6 miesiącach i dostałam te hormony bo gin stwierdził że na wyniku mialam za mało estradiolu ale wydaje mi się ze mieściłam się w normie ale za to nie mieściłam się z LH i nic gin mi o tym nie powiedzial nie zwrócił na to uwagi . I stwierdzam fakt że od 4 miesięcy robiłam testy LH żeby sobie sprawdzać i ciągle wychodzi mi tylko jedna kreska czy poinformować o tym swojego gina ? Co może być tego przyczyną? Robiła mi usg jajników było ok macica tez Ok . ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moni.B88 21 Napisano Październik 3, 2021 (edytowany) Poziom LH rośnie w okolicach owulacji, skoro masz nieregularne cykle to i poziom LH będzie niski, bo do owulacji nie dochodzi. Ginekolog na 100% zwrócił na to uwagę, nic nie powiedział, bo nie ma sensu sztucznie wpływać na poziom LH, bo nie tu leży problem. Jak uregulujesz miesiączkę poziom estradiolu będzie się zwiększał, co oznacza, ze pecherzyki graffa rosną, a następnie wzrośnie poziom LH, który powoduje pęknięcie pęcherzyka. Edytowano Październik 3, 2021 przez Moni.B88 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
melamelamela 0 Napisano Październik 3, 2021 Odkąd biore fenoston mam cykle 30 dniowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sarsaqw 48 Napisano Październik 11, 2021 Może te testy do du.. ja mam tester afrodyta smart i spoko pokazuje wszystko, te zapisy pokazuję ginekologowi, to mówi, że wszystko się zgadza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moni.B88 21 Napisano Październik 13, 2021 Dnia 3.10.2021 o 21:24, melamelamela napisał: Odkąd biore fenoston mam cykle 30 dniowe Tylko pytanie czy dochodzi do pęknięcia pęcherzyka graffa. Monitoruj cykl u ginekologa. Skoro Twój poziom LH jest niski to nawet najlepszy test owulacyjny go nie wykryje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach