Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zzaniepokojonaa

Czy jest szansa na ciąże?

Polecane posty

Hej kochane, 

staramy się z narzeczonym o dziecko, to mój pierwszy cykl stymulowany Ovitrelle. 

Czy któraś z Was mogłaby się podzielić swoją, może podobna, historia? 

Moja historia (tego miesiąca) krok po kroku:

12dc- potwierdzony u ginekologa pęcherzyk 22mm

13dc- podany zastrzyk Ovitrelle

14dc- silny ból, zdecydowanie owulacyjny

17dc- potwierdzone pęknięcie pęcherzyka u ginekologa, lekarz dodał ze błona śluzowa zrobiła się trochę grubsza i zalecił luteinę od 17dc przez 10 dni. 

W 13, 14 i 15 dniu cyklu był stosunek, dokładnie tak jak lekarz zalecił. 

Zeykle mój cykl trwa około 30dni. 

Wiem, ze ovitrelle utrzymuje się w organizmie do 10dni po podaniu, wiec w tym czasie wstrzymałam się od testów.

Nie wytrzymałam, dziś, 25dc, zrobiłam test, niestety negatywny. Pojechałam na betę, wynik <1,2 mlU/ml.

Czy jest jeszcze szansa na ciążę tylko po prostu jest za wczesnie czy tym razem nie ma na co liczyć? 
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Dacie jakaś nadzieje? 😭

Mam podobny przypadek z tym że ovitrelle miałam podany w poniedziałek 1.11 a był mój to 16 dzień cyklu do jutra się staramy a w piątek kontrolne usg czy pękł I czy jest ciałko żółte.  To mój 2 cykl z ovitrelle w 1 się nie udało. Kiedy powinnaś dostać miesiączkę? Nie zgodzę się z spelniajac_marzenia bo znam osoby że w dzień miesiaczki testy wychodziły cien cienia. Więc ja bym poczekała do terminu miesiaczki. 

1 godzinę temu, Patisonek1990 napisał:

Mam podobny przypadek z tym że ovitrelle miałam podany w poniedziałek 1.11 a był mój to 16 dzień cyklu do jutra się staramy a w piątek kontrolne usg czy pękł I czy jest ciałko żółte.  To mój 2 cykl z ovitrelle w 1 się nie udało. Kiedy powinnaś dostać miesiączkę? Nie zgodzę się z spelniajac_marzenia bo znam osoby że w dzień miesiaczki testy wychodziły cien cienia. Więc ja bym poczekała do terminu miesiaczki. 

My już chyba widziałyśmy się na innym forum :))) 

@ mam dostac 8.11, wiec jeszcze trochę czasu do poniedzialku 

2 godziny temu, zzaniepokojonaa napisał:

My już chyba widziałyśmy się na innym forum :))) 

@ mam dostac 8.11, wiec jeszcze trochę czasu do poniedzialku 

Tak, piszemy na innym forum 😉