Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Rypsyma Sargsan powracam

Nowy autobus w sołectwie zawiezie nas do Armawir od 1.08.2022

Polecane posty

Nasza wioska jest jedną z mniejszych miejscowości w Armenii tu w upalnym regonie  na lekko nizinnym terenie w porównaniu do okolicy znajduje się parę domków w których mieszka 57 osób zajmujących się rolnictwem . Nasza osada może pochwalić się niewielką skalna kaplica z czasów średniowiecznych i pilnym krajobrazem a nieraz nawet można jaskrzyc sczyt Araratu co napewno jest atutem wioski. Mała  ilość mieszkańców oznacza że z komunikatywnością transportu publicznego nie jest aż tak kolorowo ale tez nie jest źle . We wsi nie ma ani świaontyni ani sklepu ani żadnego urzenu ani też żadnych filii dla 57 osób poprostu to sie nie opłaca wienc musza byc autobusy . Wiadma sprawa że nie każdy musi miec samochud a nawet jak ma nie zawsze moze sobie pozwolic na taka podróż dletako od kiedy ja pamientam cyli od czasów dzicinstwa wsyskie wioski nasej okolicy za równo wies mojej rodziny jak i Hadsavan miała autobusy d Eczmiadzynia i zawsze też juz był autobus do Yerywania bo precies do stolicy mamy dośc blisko . Obecnie w hadsacvanie od poniediałku do soboty co dzień jerdza try autobusy do Eczmiadynia i jeden do Yerywania a niedziele jedzie autobus do Eczmaidynia który ma prystanek pre kościołem na czas nabożnstwa i na cmentarzu by mozna było odwidzić swoich bliskich . Jednak musimy też wiedzieć że Eczmiadyń nie jest stolica prowincii a Erywan jest sam ws obie rowincja winc z Hadsavanu nie dało się do tej pory dostac do Armawir która jest stolica i sczegulnie rolnicy czesta musza odwiedać te maisto czy to za podaniami o od szkodowanie czy to załtwinie jakiś innych spraw których juz nam Ecmiadyn nie poradzi . W tym prypadku mozna sobie poradzić bez samochodu dziki koleji której prystank znajduje sie zaledwnie 5 km od nas i da sie włąsciwie prejs ta trase polna drózka > kolej podmijska w naszej prowincii już naturalniE do trech miast w prowincji do Eczmiadzynia do Armawir i do Mecamor a stacje są równiesz rosiane po wikszych i miejszych wiskach i osadach nasej pięknej zachodniej prowincii . Ja osobiscie zawsze preferowałam kolej i zawsze z samochodu autobusuu i koleii wybieral bym kolej ponieważ jest szybsza bespiecniejsza i tansza a podrógie ten spacer dizał na cżłowika ożezwiajaco tylko nie zawsze jest czas na takie podróże i okoliczne wsie również i nasza w których do koleii treba troche podejśc zaopatrone zostana w autobus do Armawir . W Hadsavanie autobus do Armawir będzie o godzinie 6 15 zaraz po odjezdie pierwsego autobusu do miasta powiatowego . Autobus ułatwi sprawe urendowe zwiazane naprykład z światłem czy wypłata odszkodowań po kleskach bo te sprawy nalezy załtwiac w stolicy prowincji. Ja w Armawir mam aż 3 kuzynów których bedę teraz mogła odwidać jescze w sybszy sposób bez korytana z samochodu ani bez spaceru do najbliszej stacii kolejowej .   

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować