Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość AnnaMiła

Przyjaźń z terapeutką, czy powiedzieć wprost ?

Polecane posty

Gość AnnaMiła

Witam, mam 35 lat, kobieta, rok temu poznałam terapeutkę, z którą rozmawiałam kilka razy w kryzysie, nie była to jednak typowa terapia. Później od czasu do czasu rozmawiałyśmy przez tel. Głównie z mojej inicjatywy, ale ona często wspominała, że myśli o mnie i ma duży sentyment. Nie mam prawie przyjaciół a ta osoba sprawiła wrażenie mojej wręcz bratniej duszy, nie wiem czy to efekt jak często bywa "przeniesienia", raczej nie, ale bardzo pomogła mi, głównie swoimi radami, uważam ją za bardzo mądrą i pomocną osobę, chciałabym spróbować się z nią zaprzyjaźnić. Czy powinnam jej o tym powiedzieć ? Nie bardzo wiem jak, ogarnia mnie wstyd.

Gość lubię_żelki

Jeżeli czujesz, że masz taką potrzebę to jej powiedz. Czasem terapeutka może w czyimś odczuciu zastępować kogoś bliskiego jak przyjaciółka, siostra, matka. 

Gość AnnaMiła

Może tak być, że zastępuje w odczuciu kogoś bliskiego, ale chciałabym żebyśmy się lepiej poznały, najlepiej gdyby to działo się naturalnie. Nie wiem w ogóle jak ona zareaguje na coś takiego, pewnie w delikatny sposób się oddali...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować