Sumienna 23 Napisano Październik 20, 2022 Jestem ciekawa opinii odnośnie GABY. Przyjmuję od ponad 2 tygodni dawkę 3 gramów dziennie i czuję, że działa. Znam też opinie osób, które uważają, że nie działa. Jestem ciekawa od czego to zależy. Być może działa jedynie na osoby, której mają duże braki tego kwasu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sumienna 23 Napisano Październik 20, 2022 9 godzin temu, gustyniak12 napisał: Ostatnio miałam spory problem z kontrolą zmęczenia i naprawdę łapałam się różnych rzeczy od diety po medytacje i dobry sen. Niestety nawet ten po 9-10 h nie dawał mi energii na cały dzień. Okazało się, że moim problemem był niedobór równej proporcji kwasów omega3-omega6-omega9 i ciężko jest w przyrodzie znaleźć suplement o takich proporcjach doczytałam, że jest on w oleju z nasion konopi od dwóch tygodni biorę codziennie 1 łyżkę stołowa oleju i własnie GABA . tak doradziły mi panie z Konopnej Farmacji w Poznaniu . Poprawa jest znacząca i moja wydajność w pracy z dziećmi naprawdę się poprawiła, zwłaszcza, że nie miewam już migren wywoływanych pracą w hałasie. konopiafarmacja.pl że GABA ta jest ważna dla naszego organizmu, a jej skrajne niedobory mogą prowadzić nawet do śmierci. Zastanawiam się też nad zastosowaniem ashwagandhy, to z kolei poleciły mi moje koleżanki z pracy, tylko nie wiem czy nie było by za dużo tych adaptogennych ziół w moim organizmie. póki co to u mnie sprawdził się olej z nasion konopi i włąsnie ta GABA . A powiedz na co u ciebie pomaga ta substancja ? Co do konopii, to zażywalam krople CBD, ale boli mnie po nich głowa, więc odstawiłam. A Gaba pomaga. Lepiej po niej śpię, sen jest głęboki, łatwo zasypiam i nie budzę się już w nocy, a miałam z tym duży problem. Poza tym jestem za dnia spokojniejsza. Biorę 1,5 g rano i 1,5 g na noc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach