Glos_rozsadku 421 Napisano 13 Czerwiec Oglądacie słynna Hamburgerke? Co o niej myślicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kopytki 78 Napisano 14 Czerwiec Tak, z ciekawosci obejrzalam kilka dziel tej kobiety, poniewaz mam duze powiazania z Hamburgiem. Tragedia jednym slowem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anitka 912 Napisano 15 Czerwiec Obejrzałam parę vlogów, ale to nie dla mnie. Ta skrzywiona wiecznie mina i dołujący nastrój.I same problemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Glos_rozsadku 421 Napisano 16 Czerwiec Dnia 15.06.2024 o 08:24, Anitka napisał: Obejrzałam parę vlogów, ale to nie dla mnie. Ta skrzywiona wiecznie mina i dołujący nastrój.I same problemy. Właśnie jej życie nie wydaje się wcale złe, ale ona ma taki styl bycia, że cokolwiek nie mówi to tak jakby narzekała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kopytki 78 Napisano 18 Czerwiec Obraz typowej Polki na emigracji, ktora klepie biede. Narzekanie na ceny, przedstawianie paragonow, rachunkow.. A najbardziej zabawne, ze mieszka kilka ladnych lat w Hamburgu, a niedawno wybrala sie do centrum i mowi "ojej jak tu ladnie, nigdy wczesniej tu nie bylam".. Mieszka w bardzo slabej dzielnicy na zadupiu, gdzie pelno kolorowych obcokrajowcow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Glos_rozsadku 421 Napisano 19 Czerwiec Dnia 18.06.2024 o 11:48, Kopytki napisał: Obraz typowej Polki na emigracji, ktora klepie biede. Narzekanie na ceny, przedstawianie paragonow, rachunkow.. A najbardziej zabawne, ze mieszka kilka ladnych lat w Hamburgu, a niedawno wybrala sie do centrum i mowi "ojej jak tu ladnie, nigdy wczesniej tu nie bylam".. Mieszka w bardzo slabej dzielnicy na zadupiu, gdzie pelno kolorowych obcokrajowcow. Ona ma chyba mieszkanie socjalne z tego co zrozumiałam? Nie żyje jej się źle z tego co widzę. To mieszkanie ma z 70metrow, jest zadbane, ma dobrą pracę z normalnymi zarobkami… no jak dla mnie to nie ma źle w życiu. Ten chłop co teraz z nią mieszka to wydaje się taka przeciwwaga do marudzenia Hamburgerki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kopytki 78 Napisano 20 Czerwiec 16 godzin temu, Glos_rozsadku napisał: Ona ma chyba mieszkanie socjalne z tego co zrozumiałam? Nie żyje jej się źle z tego co widzę. To mieszkanie ma z 70metrow, jest zadbane, ma dobrą pracę z normalnymi zarobkami… no jak dla mnie to nie ma źle w życiu. Ten chłop co teraz z nią mieszka to wydaje się taka przeciwwaga do marudzenia Hamburgerki. No wlasnie- mieszkanie socjalne... Takie mieszkania dostaja wlasnie ludzie bez kasy w trudnej (pato) sytuacji zyciowej. Trzeba byc dlugo na jakichs listach oczekujacych, lazic, prosic, upominac sie, ponizac. Do tego tacy ludzie dostaja zasilki, bonusy za media itd. To bardzo niski status spoleczny, stad nie rozumiem, ze jeszcze chwali sie tym w internetach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anitka 912 Napisano 7 Lipiec Niesamowite, znów jakieś nieszczęścia. Coś z córkami plus ta kradzież. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Glos_rozsadku 421 Napisano 7 Lipiec 11 minut temu, Anitka napisał: Niesamowite, znów jakieś nieszczęścia. Coś z córkami plus ta kradzież. Ja im współczuję. Robią wszystko, żeby uciułać na ten dom, a wiatr w oczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta00 809 Napisano 7 Lipiec (edytowany) Bez przesady, źle nie mają a lekki wiatr w oczy bo z pewością nie jest łatwo być tego typu specyficznym emigrantem w Niemczech, oni są nieskomplikowani, ale pracowici oboje, mimo wszystko niemcy powinni doceniać takich ludzi, tym bardziej w tych czasach gdzie większość chce mieć wygodnie bez wysiłku a odbywa się to zawsze kosztem innych. Edytowano 7 Lipiec przez Marta00 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anitka 912 Napisano 13 Lipiec Włożyła filmem o uchodźcach kij w mrowisko, burza w komentarzach, ale jaka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach