libedowsky 24 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał: Dlaczego za darmo? Tak samo z aborcja. Dorośli ludzie niech płacą i ponoszą konsekwencje swoich zachowań. Dzieci zaś niech się nie bawia w dorosłych skoro nie do końca trybia jakie są konsekwencje. A ty dalej tkwij w swoim umysłowym guwnie i nazywaj mnie pisiorem. Nie dementuje bo w twoich przypadku to psu na budę. bo wielu osob zwlaszcza nastolatkow moze byc nie stac. nie wiem ile kosztuje tabletki ale wizyta u lekarza to z 200-300zl a przeciez nikt nie bedzie pol roku czekal na nfz, ludzie mieszkaja w zapadlych dziurach i np. taka pieprz jest ginekologiem i boja sie isc do jakies dewoty. rpzyczyn jest weile wiec dobrze jakby byla za darmo i bez recepty ale konsekwencje ponosi tez ew. dziecko i rozmnazanie przypadkowe nikomu nie sluzy to niszczy ludziom zycie czesto pojawia sie bejbik musza isc do pracy i pozniej do konca zycia na mopsie wisza bo nic nie umieja i pracuja w takiej pracy w ktorej moze kazdy pracowac a dziecko trzeba utrzymac itd. jestes pisiorem na 100% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca z czubrycą 150 Napisano 6 godzin temu 12 minut temu, aaaaaaaaa napisał: warto też myśleć samemu Ja zawsze czytam ulotki i szukam szczególnie punktu interakcje, bo nie ufam lekarzom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libedowsky 24 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, aaaaaaaaa napisał: Izotek to ostateczność tam w skutkach ubocznych sa choroby psychiczne i też byś to wciskał bo lek i doktór dał? Czy jednak można samemu zadecydować czy trądzik jest powodem wystarczającym do wzięcia tego leku i podjęcia takiego ryzyka? nie wciskalbym ale jakbym byl nastolatkiem i mial tradzik to bym bral od razy bo to leczy, a nie bawil sie w jakies toniki tak ja jestem za agresywna terapia lekami na pcozatku to zwykle wyleczy wiekszosc chorob a leczenie latami specyfikami ktore nie lecza tylko pogarsza i pozniej ciezko sie wyleczyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PacjętkaChoroszczy 38 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, libedowsky napisał: bo wielu osob zwlaszcza nastolatkow moze byc nie stac. nie wiem ile kosztuje tabletki ale wizyta u lekarza to z 200-300zl a przeciez nikt nie bedzie pol roku czekal na nfz, ludzie mieszkaja w zapadlych dziurach i np. taka pieprz jest ginekologiem i boja sie isc do jakies dewoty. rpzyczyn jest weile wiec dobrze jakby byla za darmo i bez recepty ale konsekwencje ponosi tez ew. dziecko i rozmnazanie przypadkowe nikomu nie sluzy to niszczy ludziom zycie czesto pojawia sie bejbik musza isc do pracy i pozniej do konca zycia na mopsie wisza bo nic nie umieja i pracuja w takiej pracy w ktorej moze kazdy pracowac a dziecko trzeba utrzymac itd. jestes pisiorem na 100% To oznacza jedynie że poziom umysłowy nastolatków jest żałosny. Ale od tego są rodzice tez. Najlepiej rozdać za darmo od 13 roku życia i niech się pjerdola wszyscy. Nie bądź śmieszny. I nie osmieszaj sie pseudoliberale tym pisiorem. Nie możesz nim być bo jestes niewolnikiem własnego rozumu. Znikomego ale jednak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libedowsky 24 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał: To demonizowanie. Na pewno wysusza skórę mocno ale to znika po zaprzestaniu. takei samo demonizowanie jak tabletek antykoncepcyjnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaa 22 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał: To demonizowanie. Na pewno wysusza skórę mocno ale to znika po zaprzestaniu. To są skutki uboczne czytałam tę ulotkę. Jest tam tego naprawdę cała masa cała książka i prawdopodobieństwo stosunkowo duże a nie że 1 na miliard. Ja bym tego nie wziela osobiście. Musiałby to być trądzik który i tak rujnuje mi psyche więc na jedno wychodzi. Ale to jest właśnie kwestia do zadecydowania osobiście a nie żeby teraz każdemu to wciskać i mówić że przecież każdy lek ma skutki uboczne. Nie każdy i nie takie same i nie to samo prawdopodobienstwo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libedowsky 24 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Caryca z czubrycą napisał: A nie masz migreny właśnie przez anty? Moja mama miała plaster htz po operacji i o mało nie wykitowała na głowę. Po odklejeniu jeszcze 3 miesiące miała migrenę. czekalem az to napiszesz wiadomo wszystkiemu winna antykoncepcja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaa 22 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 2 minuty temu, libedowsky napisał: nie wciskalbym ale jakbym byl nastolatkiem i mial tradzik to bym bral od razy bo to leczy, a nie bawil sie w jakies toniki tak ja jestem za agresywna terapia lekami na pcozatku to zwykle wyleczy wiekszosc chorob a leczenie latami specyfikami ktore nie lecza tylko pogarsza i pozniej ciezko sie wyleczyc Prócz izoteku a toniku z rossmana jest całe spektrum możliwości również leków. izotek to jest ostateczność i każdy lekarz To powie i raczej nie zapisze w 1 opcji. Chyba że leniwy konowal ale ja mam na myśli ogarniętych Edytowano 6 godzin temu przez aaaaaaaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca z czubrycą 150 Napisano 6 godzin temu 9 minut temu, libedowsky napisał: zapisuja bo juz to robili a jak nie ma nic innego to lepsze to niz nic Wszystkie kremy na tzipę mają żeby nie wcierać w tzipę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libedowsky 24 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, aaaaaaaaa napisał: sama lekarka stwierdziła ze tego sie nie powinno dawać w okolicy oka a i tak to dała. O to chodzi ze przemyślał nie wziął przeszło mu nie umarł. Nie ma co popadać w psychozę bo doktor coś tam wyklikal w systemu ze masz Kupic i tyle. Nie ma zagrożenia życia jest wybór można to przemyśleć ja tam zawsze połowę leków olewam co dają a co do tych hormonów i skutków ubocznych nie chce mi się dyskutować to są jakieś prawdy i porównania nieadekwatne więc ciężko mi z tym dyskutować że się kortyzol wydziela porównujesz z wieloletnim braniem tabletek. zrwszta mi nie chodzi o same hormony tylko fakt brania to są leki. Obciążasz wątrobę itd jak nie musisz to po Chój? Kumasz ? jak ktos nie musi to nie bierze przeciez. jak mu obojetne czy trafi sie dziecko czy nie trafi to po co by bral Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PacjętkaChoroszczy 38 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, aaaaaaaaa napisał: To są skutki uboczne czytałam tę ulotkę. Jest tam tego naprawdę cała masa cała książka i prawdopodobieństwo stosunkowo duże a nie że 1 na miliard. Ja bym tego nie wziela osobiście. Musiałby to być trądzik który i tak rujnuje mi psyche więc na jedno wychodzi. Ale to jest właśnie kwestia do zadecydowania osobiście a nie żeby teraz każdemu to wciskać i mówić że przecież każdy lek ma skutki uboczne. Nie każdy i nie takie same i nie to samo prawdopodobienstwo Ja brałam. Zyje i nie mam żadnych skutków. A wcześniej tez mnie faszerowali guwnem. I to bynajmniej nie był trądzik jaki sobie ktoś może wyobrażać ale było to uciążliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca z czubrycą 150 Napisano 6 godzin temu 10 minut temu, libedowsky napisał: rozne hormony zdenerwujesz sie i wydziela sie kortyzol i co jak ktos sie codzienie denerujwe to tez umrze na zakrzepice albo na udar ? No a nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libedowsky 24 Napisano 6 godzin temu tak samo obciaza watrobe jak witamina d czy inne suplementy ktore ludzie lykaja i jakos nie demonizuja tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PacjętkaChoroszczy 38 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Caryca z czubrycą napisał: Wszystkie kremy na tzipę mają żeby nie wcierać w tzipę Ja se wcieram krem na odbyt pod oczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaa 22 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, PacjętkaChoroszczy napisał: Ja brałam. Zyje i nie mam żadnych skutków. A wcześniej tez mnie faszerowali guwnem. I to bynajmniej nie był trądzik jaki sobie ktoś może wyobrażać ale było to uciążliwe. Ja wiem że ludzie to biorą i żyją tak samo tabletki. Ale rozmawiamy o prawdopodobieństwie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libedowsky 24 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał: To oznacza jedynie że poziom umysłowy nastolatków jest żałosny. Ale od tego są rodzice tez. Najlepiej rozdać za darmo od 13 roku życia i niech się pjerdola wszyscy. Nie bądź śmieszny. I nie osmieszaj sie pseudoliberale tym pisiorem. Nie możesz nim być bo jestes niewolnikiem własnego rozumu. Znikomego ale jednak. czy chcesz czy nie chcesz to oni sie beda ru.chac wiec chodzi o skutki tego. recepta nie jest zeby tego nie robili. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca z czubrycą 150 Napisano 6 godzin temu 8 minut temu, PacjętkaChoroszczy napisał: Ale wy sie popisujecie. Żebym ja zaraz nie wyjechała z nazwami xD mnie pomagają afirmacje i wiara ze mam 20 lat forever. Podałaś jakąś fachową nazwę więc się dostosowałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PacjętkaChoroszczy 38 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, aaaaaaaaa napisał: Ja wiem że ludzie to biorą i żyją tak samo tabletki. Ale rozmawiamy o prawdopodobieństwie Większość ludzi jest zadowolona po terapii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaa 22 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 1 minutę temu, libedowsky napisał: tak samo obciaza watrobe jak witamina d czy inne suplementy ktore ludzie lykaja i jakos nie demonizuja tego. No a wlasnie nie powinni i raczej demonizuje si to branie leków na wszystko i piszą o szkodliwości tego więc tak demonizują jakiś zespół niespokojnych nóg itd wymysły Polacy przodują w kupowaniu suplementów i nigdzie nie ma reklam leków i suplementów jak u nas jest dużo artykułów na temat tego jak to łykanie suplementów jest szkodliwe więc nienwiem skąd pomysł że ‚nie demonizuja’ Edytowano 6 godzin temu przez aaaaaaaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libedowsky 24 Napisano 6 godzin temu tak samo by mozna powiedziec ze leki na cukrzyce typou 2 sa niepotrzebne niech ludzie nie zreja tyle albo na cholesterol niech jedza zdrowo co to za argument niech sie nie ru.chaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca z czubrycą 150 Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, aaaaaaaaa napisał: to po Chój? Tu jest chyba odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca z czubrycą 150 Napisano 6 godzin temu 8 minut temu, libedowsky napisał: dobrze jakby byla za darmo i bez recepty Ludzie są na to za głupi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PacjętkaChoroszczy 38 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, libedowsky napisał: tak samo by mozna powiedziec ze leki na cukrzyce typou 2 sa niepotrzebne niech ludzie nie zreja tyle albo na cholesterol niech jedza zdrowo co to za argument niech sie nie ru.chaja Mam wrażenie że im większa patologia w rodzinie tym wiek inicjacji niższy. No ale czego się spodziewać jak wzorców i uświadamiania brak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaa 22 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał: Ja brałam. Zyje. To jest argument a la Libed że jego znajomy brał i żyje 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PacjętkaChoroszczy 38 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Caryca z czubrycą napisał: Ludzie są na to za głupi. Jestem pewna że nawet gdyby do skrzynek ludzie dostawali piguły to i tak więcej by było aborcji niz zapobiegania. Oczywiście o ile byłaby dostępna na życzenie. Patologię i tak by przerosło branie regularne tabletek. Nie oszukujmy się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca z czubrycą 150 Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, PacjętkaChoroszczy napisał: Ale od tego są rodzice tez. Najlepiej rozdać za darmo od 13 roku życia i niech się pjerdola wszyscy. Dzisiaj się dowiedziałam, że dziewczynki w 3 klasie podstawówki malują się bronzerami i innymi gunwami. Chyba chcę już umrzeć w związku z tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PacjętkaChoroszczy 38 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, aaaaaaaaa napisał: To jest argument a la Libed że jego znajomy brał i żyje Dobrze. Inni po izotek nie zyjo. No i chou z nimi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libedowsky 24 Napisano 6 godzin temu przychodzi nastolatka po antykoincepcje lekarz powinien powiedziec spie..laj przychodzi w ciazy to powinien powiedziec bylo sie nie ru.chac teraz za kare masz bejbika czesc pa przychodzi gruby z bolacymi stawami to lekarz tez mu powinien powiedziec bylo nie zrec tyle grubasie, zryj mniej to beda wolaly mniej czesc pa no jak juz bandzior chcesz tak leczyc to wszystkich a nie tylko tych ginekologicznych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca z czubrycą 150 Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, libedowsky napisał: czekalem az to napiszesz wiadomo wszystkiemu winna antykoncepcja Zakrzepom i palpitacjom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaa 22 Napisano 6 godzin temu (edytowany) Ja nawet nie biorę przeciwbólowych bo ni lubię się niepotrzebnie faszerować i nie lubię tej lekozy. Dlatego nie chce mi się faszerować czymś co mi nic nie daje i mam alternatywę bo jakaś karyna bierze i żyje to ja muszę tak samo wiadomo że jak ktoś ma rozwalone hormony to intak to bierze to ma dodatkową funkcję ale jak ktoś nie ma to ja nie rozumiem zdziwienia że się nie chce tego brać Edytowano 6 godzin temu przez aaaaaaaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach