Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Pochwa w pochwie 15

Dla kogoś mln to jeszcze znaczy jakieś zakupy

Polecane posty

Obligacje skarbowe pewniejsze od gieldy, na gieldzie szympans robi lepsze przewidywania niz specjalisci.

Ale zapytalabym doradcy finansowego, bo oni sie znaja na kruczkach i podatkach od zysku.

Edytowano przez Żaba Monìka

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

Obligacje skarbowe pewniejsze od gieldy, na gieldzie szympans robi lepsze przewidywania niz specjalisci.

Giełda jest prosta gdy masz dużo czasu i 0 kosztów życia 

Przed chwilą, Pochwa w pochwie 15 napisał:

Giełda jest prosta gdy masz dużo czasu i 0 kosztów życia 

To tylko pokazuje, ze wcale sie na niej nie znasz.

To tylko pokazuje, ze wcale sie na niej nie znasz.

Zabka wystarczy kupić na rsi30 sprzedać na rsi 90 tu nie trzeba nic więcej 

No i w1 lub d1

Też wydawal ebooki o kopie zamiast losow na loterii 

Nie trzeba od razu leciec w taki gruby przekret.

Zabka wystarczy kupić na rsi30 sprzedać na rsi 90 tu nie trzeba nic więcej 

No i w1 lub d1

Ale prognozowanie na gieldzie jest trunde do przewidzenia.Serio robili takie badanie gdzie specjalisci prognozowali i szympans i szympans przewidzial lepiej niz specjalisci. To jest glownie szczescie, ewentualnie zarzadzanie ryzykiem przez dywersyfikacje.

Ale prognozowanie na gieldzie jest trunde do przewidzenia.Serio robili takie badanie gdzie specjalisci prognozowali i szympans i szympans przewidzial lepiej niz specjalisci. To jest glownie szczescie, ewentualnie zarzadzanie ryzykiem przez dywersyfikacje.

Ja ci mowie o wskazniku rsi 

Wskaźnik siły względnej, RSI (od ang. relative strength index) – oscylator określający siłę trendu w analizie technicznej. Został wynaleziony przez J. Wellesa Wildera i po raz pierwszy przedstawiony w czasopiśmie Commodities (obecnie Futures) w czerwcu 1978 roku. Wilder początkowo stosował wskaźnik RSI w analizie okresów 14-dniowych. Dziś analitycy równie często wykorzystują go w analizie okresów 9- oraz 21-dniowych.[1]

Zawiera w sobie czynnik ważący, jest więc ważoną średnia ruchomą. Przyjmuje wartości od 0 do 100.

W końcu jest rsi30 a później w końcu rsi90 oczywiście bywa 20 i 100

11 minut temu, Pochwa w pochwie 15 napisał:

Obligacji skarbowych 900k i po kasie 

Chyba cię pogięło. Dzieciaka mam, niech sobie chłopak poszaleje, jemu dam sporą część. Sobie odłoże na fajną urnę na prochy i ze 3 dni urządzę shopping. Takiej zadyszki po tym dostanę, że urna będzie jak znalazł.

Przed chwilą, przewr(l)otna napisał:

Chyba cię pogięło. Dzieciaka mam, niech sobie chłopak poszaleje, jemu dam sporą część. Sobie odłoże na fajną urnę na prochy i ze 3 dni urządzę shopping. Takiej zadyszki po tym dostanę, że urna będzie jak znalazł.

Mi też siostra mówi żebym poszedł na prostytutki 

1 minutę temu, przewr(l)otna napisał:

ze 3 dni urządzę shopping. Takiej zadyszki po tym dostanę, że urna będzie jak znalazł.

Jak na hossie wydawalem 25tys miesięcznie to mdlalem pod koniec dnia 

5 minut temu, Żaba Monìka napisał:

A wiesz że unity spadło z 210 2021 na 19 2024 i jak ja miałem zarobic 

2 minuty temu, Pochwa w pochwie 15 napisał:

Ja ci mowie o wskazniku rsi 

Wskaźnik siły względnej, RSI (od ang. relative strength index) – oscylator określający siłę trendu w analizie technicznej. Został wynaleziony przez J. Wellesa Wildera i po raz pierwszy przedstawiony w czasopiśmie Commodities (obecnie Futures) w czerwcu 1978 roku. Wilder początkowo stosował wskaźnik RSI w analizie okresów 14-dniowych. Dziś analitycy równie często wykorzystują go w analizie okresów 9- oraz 21-dniowych.[1]

Zawiera w sobie czynnik ważący, jest więc ważoną średnia ruchomą. Przyjmuje wartości od 0 do 100.

W końcu jest rsi30 a później w końcu rsi90 oczywiście bywa 20 i 100

Problem w tym, ze te wszystkie wskazniki liniowe tez nie sa dokladne w przewidywaniach, bo dochodza jeszcze inne czynniki, ktorych sie nie da przewidziec. Np. trendy w technologii lub stylu zycia, wojny, nowa polityka rzadu, nowe regulacje w branzy itd. Dlatego prognozy i ekstrapolacje tak czesto okazuja sie bledne.

7 minut temu, Żaba Monìka napisał:

To jest glownie szczescie

Cały czas obserwuje np w śmierć matki na chwilę kupiłem nVidii za 1000 i amd za 200 po polowie i teraz nVidiie 1400 a amd 140 pewnie na 0 bym byl 

1 minutę temu, Pochwa w pochwie 15 napisał:

Mogła byś ze mną iść 

Nie szukam kumpli do wydawania kasy 🤣

1 minutę temu, Żaba Monìka napisał:

Problem w tym, ze te wszystkie wskazniki liniowe tez nie sa dokladne w przewidywaniach, bo dochodza jeszcze inne czynniki, ktorych sie nie da przewidziec. Np. trendy w technologii lub stylu zycia, wojny, nowa polityka rzadu, nowe regulacje w branzy itd. Dlatego prognozy i ekstrapolacje tak czesto okazuja sie bledne.

Nie rsi to rsi

Drugi wykres w końcu jest 30 np bessa na tygidniowym a potem 90 na tygodniowym

Ale to horyzont czasu musi być lata 

Cały czas obserwuje np w śmierć matki na chwilę kupiłem nVidii za 1000 i amd za 200 po polowie i teraz nVidiie 1400 a amd 140 pewnie na 0 bym byl 

W gielde oplaca sie inwestowac, ale tylko dlugoterminowo i najlepiej w indeksy, w jedna firme to rownie dobrze mozna grac na loterii.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować