Tuż po zmroku 48 Napisano 15 godzin temu Bo moje poglądy bazują na prostocie więc i na prostych rozwiązaniach, bo po co komplikować coś co jest proste. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wdzięczna 35 Napisano 14 godzin temu W książce dr Hawkinsa pt. "Technika Uwalniania" jest sugestia, że jeśli odczuwamy gniew (przykładowo, z jakiegoś powodu - nie z powodu Ciebie ) to dobrze jest go odpuścić. Gniew to nic innego jak "duma", a duma to również nic innego jak złość... A z racji tego, że są święta. I trzeba jakoś funkcjonować we wszechświecie - to dobrze jest móc "obdarowywać" innych ludzi... A że obdarowywaniem może być udzielanie komuś "lajków", to tak jakoś samo z siebie wyszło. Wszak mamy czas Bożego Narodzenia. Żadnych innych podtekstów się nie doszukuj! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wdzięczna 35 Napisano 14 godzin temu P. S. Sprawdziłam i doktor Hawkins faktycznie ma rację. "Odpuszczanie" uczucia gniewu naprawdę przynosi efekty. ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tuż po zmroku 48 Napisano 14 godzin temu Chyba jestem zbyt słaby, bo tylko człowiekiem żeby pozbyć się uczucia gniewu. Jednak wiem o czym piszesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tuż po zmroku 48 Napisano 14 godzin temu Nie doszukuje się podtekstów tylko tematy znikają , a widzę lajki i to mnie zaintrygowało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wdzięczna 35 Napisano 14 godzin temu Podobno bycie hojnym dla innych jest naszą nagrodą. Aby zrównoważyć gniew należy uznać i odpuścić dumę, poddać i odpuścić pragnienia czerpania przyjemności z użalania się nad sobą i zamiast tego postrzegać starania, które czynimy dla innych, jako obdarowywanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wdzięczna 35 Napisano 14 godzin temu 7 minut temu, Tuż po zmroku napisał: Nie doszukuje się podtekstów tylko tematy znikają , a widzę lajki i to mnie zaintrygowało. To nie było zamierzone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tuż po zmroku 48 Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, Wdzięczna napisał: To nie było zamierzone. Nic się nie dzieje przecież. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tuż po zmroku 48 Napisano 14 godzin temu 6 minut temu, Wdzięczna napisał: Podobno bycie hojnym dla innych jest naszą nagrodą. Aby zrównoważyć gniew należy uznać i odpuścić dumę, poddać i odpuścić pragnienia czerpania przyjemności z użalania się nad sobą i zamiast tego postrzegać starania, które czynimy dla innych, jako obdarowywanie. Czuje się wyżej od nich jeżeli pomogę, a grzeszyć raczej będę nawiązując,że jestem zaledwie pyłkiem w kosmosie i lubię swoją dume. Ale znowu wiem o czym piszesz i to jest trudne , więc kto to wykona zwłaszcza w obecnej rzeczywistości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wdzięczna 35 Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, Tuż po zmroku napisał: Nic się nie dzieje przecież. Wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tuż po zmroku 48 Napisano 14 godzin temu Przed chwilą, Wdzięczna napisał: Wiem. Haha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wdzięczna 35 Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, Tuż po zmroku napisał: więc kto to wykona zwłaszcza w obecnej rzeczywistości. ...czasem ktoś tak "spjerdolony" jak ja, bo żeby dojść do takiego stanu umysłu trzeba być na maksa przecioranym życiem i nie widzieć już w niczym sensu jak w szukaniu odpowiedzi na pytania, które pozostają bez odpowiedzi. Mądrość duchowa jak to mówią, spisana w książkach czasem ukierunkowuje nas na pewne rzeczy, pewne sprawy. I zachęca do wielu różnych zachowań, których byśmy się nie dopuścili w real życiu, gdyby nie to, że ktoś coś napisał... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malowany 164 Napisano 13 godzin temu Typ dostał dwa lajki i mu stanął, musiał temat założyć 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libedowsky 249 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, malowany napisał: Typ dostał dwa lajki i mu stanął, musiał temat założyć mylisz sie jemu nie staje nawet sie tym chwalil wielokrotnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tuż po zmroku 48 Napisano 13 godzin temu 11 minut temu, malowany napisał: Typ dostał dwa lajki i mu stanął, musiał temat założyć 10 minut temu, libedowsky napisał: mylisz sie jemu nie staje nawet sie tym chwalil wielokrotnie. Wam tylko jedno w głowie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tuż po zmroku 48 Napisano 13 godzin temu 21 minut temu, Wdzięczna napisał: ...czasem ktoś tak "spjerdolony" jak ja, bo żeby dojść do takiego stanu umysłu trzeba być na maksa przecioranym życiem i nie widzieć już w niczym sensu jak w szukaniu odpowiedzi na pytania, które pozostają bez odpowiedzi. Mądrość duchowa jak to mówią, spisana w książkach czasem ukierunkowuje nas na pewne rzeczy, pewne sprawy. I zachęca do wielu różnych zachowań, których byśmy się nie dopuścili w real życiu, gdyby nie to, że ktoś coś napisał... Niekoniecznie styrany życiem i sponiewierany okolicznościami, bo wystarczy rozwijać świadomość. Niestety mnie kiepsko z tym idzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PacjętkaBoża 25 Napisano 13 godzin temu Fakt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malowany 164 Napisano 13 godzin temu 14 minut temu, libedowsky napisał: mylisz sie jemu nie staje nawet sie tym chwalil wielokrotnie. Zwiędlak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabataii 25 Napisano 13 godzin temu 17 minut temu, malowany napisał: Typ dostał dwa lajki i mu stanął, musiał temat założyć Dzięki temu masz gdzie i o czym pisać, doceń to kochajmy wątki bo tak szybko odchodzą 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malowany 164 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, parabataii napisał: Dzięki temu masz gdzie i o czym pisać, doceń to kochajmy wątki bo tak szybko odchodzą Może mu podziękuję? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabataii 25 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, malowany napisał: Może mu podziękuję? Jeśli czujesz taką potrzebę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wdzięczna 35 Napisano 13 godzin temu Co tu się dzieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
libedowsky 249 Napisano 13 godzin temu 8 minut temu, malowany napisał: Zwiędlak? nie wnikalem ale pisal ze bicie pomaga wiec moze nie do konca zwiedlak raczej przemoc go podnieca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PacjętkaBoża 25 Napisano 13 godzin temu Widmo dostal lajka od wielbicielki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gajja 124 Napisano 13 godzin temu Libed jaki wkur.wiony, że babki wolą gadać z Widmo niż z nim hahaha xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malowany 164 Napisano 13 godzin temu 3 minuty temu, Wdzięczna napisał: Co tu się dzieje. Nie daj się zbajerowac, to zwiędlak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Megi_ona 193 Napisano 13 godzin temu 7 minut temu, malowany napisał: Może mu podziękuję? Kultura wymaga byś podziękował Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wdzięczna 35 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, PacjętkaBoża napisał: Widmo dostal lajka od wielbicielki. Jasne. Cożeś piła przez te święta.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
buongiorno 36 Napisano 13 godzin temu ma sporo hejkerow to wielbicielki musi tez miec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabataii 25 Napisano 13 godzin temu 5 minut temu, Wdzięczna napisał: Co tu się dzieje. Zupełnie nic. Fanklub Widma się zebrał żeby okazać uwielbienie swemu idolowi 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach