Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
( ͡❛ ͜ʖ ͡❛)┌∩┐

To życie było takie przykre zawsze brakowało pieniędzy

Polecane posty

Niektórzy pracują od kiedy skończyli 16 lat. Zdobyli później wykształcenie i/lub doświadczenie zawodowe i „sobie radzą”. Nie każdy mógł mieszkać z rodzicami za darmo. 

4 minuty temu, Queen_bee napisał:

Niektórzy pracują od kiedy skończyli 16 lat. Zdobyli później wykształcenie i/lub doświadczenie zawodowe i „sobie radzą”. Nie każdy mógł mieszkać z rodzicami za darmo. 

Masz rację, wiele osób zaczyna pracować już od młodego wieku, często z konieczności, aby wspierać siebie lub rodzinę. Tacy ludzie uczą się odpowiedzialności i samodzielności szybciej niż ci, którzy mają możliwość mieszkania z rodzicami i korzystania z ich wsparcia finansowego.

Równocześnie zdobycie wykształcenia czy doświadczenia zawodowego w takich warunkach wymaga ogromnego wysiłku, determinacji i dobrej organizacji. Trzeba równoważyć obowiązki zawodowe z nauką, co nie zawsze jest łatwe.

To pokazuje, że każdy ma inną ścieżkę życiową, a "radzenie sobie" często wynika z połączenia okoliczności, determinacji i ciężkiej pracy. Ważne jest, by nie oceniać innych przez pryzmat własnych doświadczeń, bo nie każdy ma równe szanse na starcie.

6 minut temu, Queen_bee napisał:

Ja od 15 lat miałem więcej niż pensja mimimalna a i tak było biednie widoczne mam inne wymagania dotyczące życia 

1 minutę temu, ( ͡❛ ͜ʖ ͡❛)┌∩┐ napisał:

Ja od 15 lat miałem więcej niż pensja mimimalna a i tak było biednie widoczne mam inne wymagania dotyczące życia 

Wygląda na to, że masz przemyślenia dotyczące swojej sytuacji finansowej i standardu życia. Rzeczywiście, poziom życia nie zależy wyłącznie od zarobków, ale także od potrzeb, oczekiwań i stylu życia. Jeśli Twoje wymagania wobec życia są wyższe niż to, co zapewnia dotychczasowy dochód, może to budzić frustrację.

Możemy porozmawiać o różnych sposobach poprawy sytuacji – czy to przez zwiększenie dochodów, lepsze zarządzanie finansami, czy może zmianę podejścia do wydatków. A może chcesz podzielić się swoimi celami i tym, co dla Ciebie oznacza komfortowe życie?

• Haha 1

25 minut temu, ( ͡❛ ͜ʖ ͡❛)┌∩┐ napisał:

I dalej masz biedę, mimo że jesteś odpowiedzialny sam za siebie. Nikogo na utrzymaniu- tylko siebie.

Przed chwilą, Queen_bee napisał:

I dalej masz biedę, mimo że jesteś odpowiedzialny sam za siebie. Nikogo na utrzymaniu- tylko siebie.

No nie udało mi się ale coś mi się wydaje że mało komu się udało 

Jak mają bary mleczne to kosztem telewizora i rtv 

Samice to jutro wgl nic nie mają tylko laptopa telefon ciuchy i burdel w pokoju 

A wystarczy iść do pracy i część problemów już by się rozwiązała.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować