Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

Chciałabym się wyżalić i zapytać was o poradę w mojej trudnej sytuacji.  Kilka lat w małżeństwie, układało nam się dobrze tak mi się wydawało, staraliśmy się o dziecko, ale nie udawało nam się to. Wszelkie metody zawodziły. W końcu po kilku latach nam się udało, małe dziecko w drodze i wtedy mąż przyznał się do romansu, który trwał przez kilka miesięcy z inną mężatką z dziećmi. Chciał to zakończyć już wcześniej, ale ta kobieta manipulowała nim i stosowała szantaż emocjonalny, a on był zbyt słaby żeby się przyznać wcześniej i się z tego układu wymiksować. Tak twierdzi i tak też wskazują wszelkie dowody.

Przyszedł skruszony, poprosił o szansę, stara się zakończył tamtą relację, mieszkamy razem. Wydawało mi się że chce dać mu szanse, umówił nas na terapię, rozmawiamy o problemach które do tego doprowadziły, bierze winę na siebie. Ja u siebie też znalazłam parę niedociągnięć, ale większość to jego emocjonalne problemy. 

Kurde, on naprawdę był zawsze fajnym facetem, lubianym przez wszystkich. 

No i teraz wisienka na torcie - po dwóch miesiącach od ich rozstania, ona oznajmiła mu że jest w ciąży (to ona stosowała antykoncepcję).

Co tu robić? Ja w ciąży, baba w ciąży, on się kaja ale sam chyba nie wie co w tej sytuacji zrobić - zadeklarował że ucina ten kontakt, chce być z nami, a tam jeśli będzie taka potrzeba będzie płacił alimenty. Mówi że nigdy nie zaakceptuje tamtego dziecka ze zdrady, a tę kobietę szczerze znienawidził po tym jaki po zafundowała rollercoster psychiczny.

Witam . Ciężką sprawą i współczuję . To zależy od wielu czynników co robić dalej … .  
raz dobro dziecka waszego , wiadomo że dziecko zawsze lepiej jak ma przy sobie ojca. Kolejna sprawa to Pani . Jak się pani z tym czuje czy mu Pani wybaczyła kocha go i uważa że on nadal zasługuje na Panią . To, że go wszyscy lubią nie znaczy że jest fajny . Najfajniejszy ma być dla Pani i tylko dla Pani . Jeśli tak nie jest to pędzę się zastanowić czy chce Pani to ciągnąć , bo dobro dziecka to jedno , ale jeżeli wy nie będziecie szczęśliwy to ono też . A proszę pamiętać że jest kolejne dziecko gdzie indziej , i tu mogą być różne problemy kombinacje wymuszenia manipulacje dalsze .  

Dnia 24.04.2025 o 09:14, pokrecona1990 napisał:

Chciał to zakończyć już wcześniej, ale ta kobieta manipulowała nim i stosowała szantaż emocjonalny, a on był zbyt słaby

Niestety, jako facet muszę skomentować, że twój wybranek nie jest szczery w uczuciach i wyznaniach... Oby to była jego jedyna kochanka...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się