Najcyt 1 Napisano 16 Czerwiec W związku z komentarzem, dotyczącym anulowania. Wszystko, co do tego czasu, negatywnego uczyniliście będzie anulowane, czyli nie będą ponoszone konsekwencje. Wtedy, gdy zaprzestanie się: Negować i manipulować Biblią - instrukcją życia w ekosystemie, negatywnymi myślami, słowami i uczynkami oraz brakiem troski o ekosystem. W ekosystemie czynić destrukcję - źródło wszelkich dramatów, cierpień i śmierci ekosystemu. Za którą na pewno ponoszone byłyby konsekwencje, gdyby w ekosystemie, nie zaprzestano czynić destrukcji. Analogicznie do (Łuk 7, 47-48; J 5, 14; J 8, 11) W Jezusa Zbawiciela Ewangelii jest nadzieja nad nadziejami. W odpuszczeniu uczynionej, w ekosystemie destrukcji przez nawrócenie, które jest zaprzestaniem, w ekosystemie czynienia destrukcji. I w łasce Bożej, czyli dar niczym niezasłużonego zbawienia (Efez 2, 8; Rz 6, 23; Rz 5, 15-17) Proszę o wasze konkluzje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malowany 333 Napisano 16 Czerwiec 7 godzin temu, Najcyt napisał: W związku z komentarzem, dotyczącym anulowania. Wszystko, co do tego czasu, negatywnego uczyniliście będzie anulowane, czyli nie będą ponoszone konsekwencje. Wtedy, gdy zaprzestanie się: Negować i manipulować Biblią - instrukcją życia w ekosystemie, negatywnymi myślami, słowami i uczynkami oraz brakiem troski o ekosystem. W ekosystemie czynić destrukcję - źródło wszelkich dramatów, cierpień i śmierci ekosystemu. Za którą na pewno ponoszone byłyby konsekwencje, gdyby w ekosystemie, nie zaprzestano czynić destrukcji. Analogicznie do (Łuk 7, 47-48; J 5, 14; J 8, 11) W Jezusa Zbawiciela Ewangelii jest nadzieja nad nadziejami. W odpuszczeniu uczynionej, w ekosystemie destrukcji przez nawrócenie, które jest zaprzestaniem, w ekosystemie czynienia destrukcji. I w łasce Bożej, czyli dar niczym niezasłużonego zbawienia (Efez 2, 8; Rz 6, 23; Rz 5, 15-17)Proszę o wasze konkluzje. Proszę bardzo. Matka wie, że ćpiesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
E̲͐l̟̹̻͑̃̏c͉̻̭̭̺̅ͦ̄ͅi͉̹̓ͅa 448 Napisano 18 Czerwiec O k#rwa, to co piszę wygląda trochę tak jakby go coś opętało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 353 Napisano 18 Czerwiec Dnia 16.06.2025 o 16:41, Najcyt napisał: Wszystko, co do tego czasu, negatywnego uczyniliście będzie anulowane, czyli nie będą ponoszone konsekwencje. te mandaty tez mi anihilują? napisz jeszcze raz co trzeba zrobic o gdzie napisać.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Najcyt 1 Napisano 18 Czerwiec 6 godzin temu, Nemesio Cervantes napisał: te mandaty tez mi anihilują? napisz jeszcze raz co trzeba zrobic o gdzie napisać.. Według psychologii pozytywnej, człowiek który nie ma empatii, pasji i poczucia humoru. To trudno nazwać go człowiekiem. Masz poczucie humoru, a czy masz również empatię i pasje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 353 Napisano 18 Czerwiec (edytowany) 7 minut temu, Najcyt napisał: Według psychologii pozytywnej, człowiek który nie ma empatii, pasji i poczucia humoru. To trudno nazwać go człowiekiem. Masz poczucie humoru, a czy masz również empatię i pasje. pasje tak, empatie udalo mi sie wyrugowac w ciagu ostatnich kilku lat, z czego jestem dumny. empatia to taki bicz na chamow. potem te chamy chodzą do koscioła i miedzy sobą sie przechwalają kto siedzial blizej ksiedza. a kiedy inni nie patrzą chamy pielęgnują swoje chamstwo i egoizm. takze nie polecam empatii ludziom myślącym, ktorzy mają cel w zyciu i go realizują... empatia przeszkadza, trzeba nauczyc sie tluc chamow po lbach tak mocno, by wiedzieli komu nie podskakiwac. Edytowano 18 Czerwiec przez Nemesio Cervantes Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Najcyt 1 Napisano 18 Czerwiec 1 godzinę temu, Nemesio Cervantes napisał: pasje tak, empatie udalo mi ... Według Biblii - instrukcji życia w ekosystemie. Zbieżnej z odkryciami nauki. Człowiek, który ma empatię, w ekosystemie nie czyni destrukcji. Natomiast człowiek, który nie ma empatii, w ekosystemie czyni destrukcje, za którą na pewno poniesie się konsekwencje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 353 Napisano 18 Czerwiec 4 minuty temu, Najcyt napisał: Według Biblii - instrukcji życia w ekosystemie. Zbieżnej z odkryciami nauki. Człowiek, który ma empatię, w ekosystemie nie czyni destrukcji. Natomiast człowiek, który nie ma empatii, w ekosystemie czyni destrukcje, za którą na pewno poniesie się konsekwencje. racja, dodam ze czlowiek empatyczny w srodowisku destrukcyjnym jest jak samotne źbło na wietrze. silny człek sie nie zlamie tylko czy nam chodzi o bycie wytrwalym "samotnym w urojeniu" ktory zyje w swiecie ktorego nie ma? empatia jest dla swiata idealnego, gdzie za zlo jest nieuchronna kara, za dobro jest dobro. ten swiat kara glupote i nagradza cwaniactwo. wygra tylko najlepiej dostosowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Najcyt 1 Napisano 18 Czerwiec 20 minut temu, Nemesio Cervantes napisał: racja, dodam ze ... Apostoł Paweł powiedział, że kiedy jestem słaby, wtedy jestem mocny (2 Kor 12, 9-10) Proszę wzorować się na apostole Pawle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 353 Napisano 18 Czerwiec 1 minutę temu, Najcyt napisał: Apostoł Paweł powiedział, że kiedy jestem słaby, wtedy jestem mocny (2 Kor 12, 9-10) Proszę wzorować się na apostole Pawle. Błogosławieni cisi, albowiem oni posiądą ziemię" to słowa z Ewangelii Mateusza (5:5). Powiedz mi kolego, tak po chlopsku jak slaby czlowiek moze byc mocny? albo jak cichy , malomówny, introwertyczny, że tak dodam obrazowo, moze posiąść cokolwiek? nie pisze juz o ziemi bo to totalny odlot... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mi Chał 1 Napisano 18 Czerwiec (edytowany) Dnia 16.06.2025 o 16:41, Najcyt napisał: Proszę o wasze konkluzje. Słuchaj, jeśli chcesz, żeby wszystko to, co negatywne i niszczące dotąd uczyniłeś, zostało „anulowane”, to chodzi przede wszystkim o jedno: autentyczne odwrócenie się od destrukcji i przyjęcie Bożej łaski. Po pierwsze, musisz naprawdę przestać manipulować Słowem, odrzucić negatywne myśli i słowa oraz zaprzestać jakiejkolwiek destrukcji wobec siebie, innych i całego stworzenia. Po drugie, nawrócenie to nie puste deklaracje, ale wewnętrzna zmiana – uznajesz swoje błędy, żałujesz ich i z determinacją zaczynasz działać inaczej. Po trzecie, w Jezusie masz pewność, że dotychczasowe przewinienia zostają skreślone: On przebacza (Łk 7,47–48), podnosi z upadku (J 5,14) i daje nowy start (J 8,11). To właśnie Jego łaska – dar niezasłużonego zbawienia (Ef 2,8; Rz 6,23; 5,15–17) – sprawia, że konsekwencje twoich dawnych czynów przestają Cię trzymać. Gdy rzeczywiście zmienisz serce i przestaniesz niszczyć, przeszłe błędy zostaną odpuszczone, a Ty dostaniesz szansę życia od nowa. Edytowano 18 Czerwiec przez Mi Chał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Najcyt 1 Napisano 19 Czerwiec @Nemesio Cervantes Jezus Zbawiciel jest wzorem człowieka dla człowieka, w miłości-empatii, cierpieniu, w pokorze, głoszeniu Ewangelii aż do śmierci oraz w słabościach, czyli zawsze i wszędzie stosować empatie, która zwyciężyła nawet śmierć. @Mi Chał Piszesz o sobie, ziając nienawiścią, wskazując innych. W ekosystemie czynisz destrukcje, za którą na pewno poniesie się konsekwencje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 353 Napisano 19 Czerwiec (edytowany) Cytat Gdy rzeczywiście zmienisz serce i przestaniesz niszczyć, przeszłe błędy zostaną odpuszczone, a Ty dostaniesz szansę życia od nowa. wszystkie religie świata zostaly wymyślone przez ludzi. prosty schemat na stworzenie kultu to wskazac boga pod postacią nadprzyrodzoną i uzależnic szczescie od wiary w to nadprzyrodzenie. gdyby jeszcze pierwszy kontakt był od 18lat,tak jak z alkoholem to ok ale oni uzależniają male dzieci i straszą pieklem. nie znam niczego bardziej obłudnego i niegodziwego. Edytowano 19 Czerwiec przez Nemesio Cervantes Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Najcyt 1 Napisano 19 Czerwiec 1 godzinę temu, Nemesio Cervantes napisał: wszystkie religie świata zostaly wymyślone... Każda religia jest na słowo honoru, bez zbieżności z odkryciami nauki. Biblia jest instrukcją życia w ekosystemie. Zbieżna z odkryciami nauki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 245 Napisano 19 Czerwiec 20 godzin temu, Najcyt napisał: Apostoł Paweł powiedział, że kiedy jestem słaby, wtedy jestem mocny (2 Kor 12, 9-10) Proszę wzorować się na apostole Pawle. Stał za ukamienowaniem św. Szczepana. Zasługuje tym samym na miano drugiego po Jezusie założyciela chrześcijaństwa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Najcyt 1 Napisano 19 Czerwiec 2 godziny temu, Miaina napisał: Stał za ukamienowaniem św. Szczepana. Zasługuje tym samym na miano drugiego po Jezusie założyciela chrześcijaństwa? Apostoł Paweł był faryzeuszem. Natomiast Szczepan był chrześcijaninem, czyli konkurencją dla żydowskiej organizacji religijnej. Dlatego zgadzał się, aby Szczepana pozbawić życia, gdy został chrześcijaninem, wtedy stał się apostołem pogan. Analogicznie do każdego z nas, możemy stać się biblijnymi chrześcijanami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 245 Napisano 20 Czerwiec Dnia 19.06.2025 o 18:38, Najcyt napisał: Apostoł Paweł był faryzeuszem. Natomiast Szczepan był chrześcijaninem, czyli konkurencją dla żydowskiej organizacji religijnej. Dlatego zgadzał się, aby Szczepana pozbawić życia, gdy został chrześcijaninem, wtedy stał się apostołem pogan. Analogicznie do każdego z nas, możemy stać się biblijnymi chrześcijanami. Przejęcie władzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach