Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
RC +

Jeśli w długi weekend macie trochę wolnego czasu, to polecam wam jeden z najlepszych melodramatów okresu międzywojennego.

Polecane posty

Wzruszający film, który pokazuje obyczajowość, kulturę, podziały klasowe obecnej epoki.

Jest to de facto film romantyczny, z tym, że nie ma nic wspólnego ze współczesnym ściekiem kinematografii z Borysami Szycami, Karolakami i Stenkami... Jest to wysokiej klasy produkcja, która wzrusza i sama w sobie jest swoistym uwiecznieniem kultury tamtych czasów.

PS. Tytuł jak na dzisiejsze czasy kontrowersyjny, ale film - zapewniam - nie ma nic wspólnego z murzynami, rasizmem itp.  

Edytowano przez RC +

Możliwe, że oglądałam... jak byłam dzieckiem bardzo lubiłam filmy w starym kinie i perły z lamusa. : )

• Like 1

Przed chwilą, marawstala napisał:

Możliwe, że oglądałam... jak byłam dzieckiem bardzo lubiłam filmy w starym kinie i perły z lamusa. : )

To jest zupełnie innej klasy kino. Zabawne, że nawet kino PRL, w okresie tak potężnej cenzury było o niebo wyższych lotów niż współcześnie.

Przed chwilą, RC + napisał:

To jest zupełnie innej klasy kino. Zabawne, że nawet kino PRL, w okresie tak potężnej cenzury było o niebo wyższych lotów niż współcześnie.

Ale seriale i filmy kryminalne dobrze oceniam... 

W okresie miedzywojennym tez krecili duzo szmir i czesto szli na jakosc.

Ale lubie ogladac stare kino, bo pokazuje obyczajowosc ludzi z tamtych czasow.

Wczoraj w nocy oglądałam 3 część "Ojciec chrzestny" i zawsze z sentymentu do aktorów i muzyki wracam do tego filmu. 😚

Dzień dobry wszystkim pozytywnym wariatom 👋☕

40 minut temu, RC + napisał:

Teraz też krecą dobre filmy, Boże Cialo, Dług, Wesele, Sala Samobójców tak na szybko z głowy a jestem pewna, że pomijam wiele lepszycj tytułów. Zasady są dwie, omijać komedie i omijać Karolaka.

Edytowano przez Śliwka w Polonezie

22 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

W okresie miedzywojennym tez krecili duzo szmir i czesto szli na jakosc.

MIalo byc szli na ilosc, a nie jakosc oczywiscie.

50 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Teraz też krecą dobre filmy, Boże Cialo, Dług, Wesele, Sala Samobójców tak na szybko z głowy a jestem pewna, że pomijam wiele lepszycj tytułów. Zasady są dwie, omijać komedie i omijać Karolaka.

No zdarzają się od wielkiego dzwonu, ja bym jeszcze WOŁYŃ dodał... choć współcześnie w sekcji romansów dobre filmy bardzo rzadko. 

Edytowano przez RC +

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować