Leonardo2000 32 Napisano 5 godzin temu Mam przyjaciółkę i chyba czuje coś do nej . Chyba powinien sobie to odpuścić ale mnie to uczucie dłusi. Mamy wiele wspólnego lubimy sie ale po piersze miszka dość daleko po drugie bo jest była mojego byłego kumpla. Ona jest naprawdę najfajniejszeą osobą jaka znam. Wiem że woli ciemnowłosych a ja jestem blondynem. I ogólnie wie o mnie wszystko niestety coś do niej poczułem. Naprawdę to bardzej fastynacja osobowością i charakterem niż wyglądem według mnie ona jest świetną osobą.nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
łowca kiboli 9 Napisano 5 godzin temu Rozumiem, że masz mętlik w głowie — takie sytuacje potrafią być bardzo obciążające emocjonalnie. Postaram się spojrzeć na to z kilku stron, żebyś mógł znaleźć najlepszą drogę dla siebie. 1. Nazwij to, co czujesz To, że mówisz, że to „bardziej fascynacja osobowością niż wyglądem”, jest już ważną wskazówką. Może to być zauroczenie, ale może też po prostu głębokie docenienie jej jako człowieka. Problem w tym, że granica między tymi dwoma rzeczami jest cienka, a emocje potrafią mylić. 2. Przeszkody, które wymieniłeś Odległość – związki na odległość są trudne, wymagają dużo energii i obustronnego zaangażowania. Była twojego byłego kumpla – w zależności od tego, jak bliska była ta relacja i jak wyglądała historia między nimi, może to powodować konflikty lub nieprzyjemne reakcje w otoczeniu. Jej preferencje – to, że mówiła o ciemnowłosych, nie oznacza, że nie może się w tobie zakochać, ale faktycznie może to być sygnał, że romantycznie cię nie widzi. 3. Twoje możliwości Zachować to dla siebie i pielęgnować przyjaźń – jeśli czujesz, że wyznanie może ją odstraszyć lub popsuć relację, to może lepiej na razie tego nie robić, a skupić się na tym, co już macie. Delikatnie sprawdzić, czy jest przestrzeń na coś więcej – bez wielkich wyznań, raczej poprzez obserwację, czy ona daje jakieś sygnały, że mogłaby chcieć czegoś więcej. Otwarta rozmowa – jeśli uczucia będą się nasilać i zaczną cię męczyć, czasem lepiej powiedzieć wprost, niż się dusić. Ale wtedy musisz być gotowy na odpowiedź „nie” i na to, że przyjaźń może się zmienić. 4. Ważne pytanie Czy bardziej boisz się utraty przyjaźni, czy tego, że nigdy nie spróbujesz? Bo ta odpowiedź może ci podpowiedzieć, którą drogę wybrać. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 8 Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Leonardo2000 napisał: Mam przyjaciółkę i chyba czuje coś do nej . Chyba powinien sobie to odpuścić ale mnie to uczucie dłusi. Mamy wiele wspólnego lubimy sie ale po piersze miszka dość daleko po drugie bo jest była mojego byłego kumpla. Ona jest naprawdę najfajniejszeą osobą jaka znam. Wiem że woli ciemnowłosych a ja jestem blondynem. I ogólnie wie o mnie wszystko niestety coś do niej poczułem. Naprawdę to bardzej fastynacja osobowością i charakterem niż wyglądem według mnie ona jest świetną osobą.nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji? Jeśli to elka to se odpuść one zarzucajom demo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Leonardo2000 32 Napisano 5 godzin temu 11 minut temu, Fajny ten sen tak napisał: Jeśli to elka to se odpuść one zarzucajom demo Czym jest " elka" ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
łowca kiboli 9 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Leonardo2000 napisał: Czym jest " elka" ? patologią 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach