Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sarachx

Świerzb objawy świądu

Polecane posty

Cześć wszystkim, piszę tutaj, bo już naprawdę nie wiem co mam robić i liczę, że ktoś miał podobne doświadczenia....Od prawie roku zmagałam się ze świerzbem. Leczenie było koszmarem!! Swędzenie, brak snu, ciągłe drapanie. Próbowałam różnych metod, aż w końcu zastosowałam benzoesan benzylu 25% cxscabies. Kuracja pomogła, zmiany na skórze zniknęły i lekarz powiedział, że wszystko jest wyleczone. Problem w tym, że ja nadal czuję swędzenie!  Skóra wygląda dobrze, nie mam nowych krostek ani tunelików, ale odruchowo drapię się cały czas. Nawet kiedy nic mnie realnie nie swędzi, łapię się na tym, że podrapałam się z przyzwyczajenia. Nawilżam skórę balsamami, ale to nie daje mi spokoju.. Coraz częściej mam wrażenie, że ta choroba została mi w głowie… Czuję przygnębienie, jakby nie dało się od tego uwolnić. Boję się, że to wróci, a jednocześnie wiem, że być może problem jest już tylko psychiczny.. Czy ktoś z Was miał podobnie po wyleczeni i czy warto iść na terapię??Będę wdzięczna za każdą radę i doświadczenie, bo zaczynam czuć się bezsilna.. :classic_sad:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się