Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
gwiazdagwiazd

Mediket, dziegieć, Psorisel – co realnie działa na łuszczycę skóry głowy?

Polecane posty

Używałam przez jakiś czas szamponów aptecznych i sterydów, ale efekty krótkotrwałe albo brak. Szukam czegoś, co realnie pomaga – najlepiej bez recepty i bez mocnych skutków ubocznych. Ktoś testował Mediket albo produkty z dziegciem?

Mediket Plus – dla mnie rewelacja. Skóra głowy wyciszona, świąd zszedł prawie całkiem. Ale żeby nie wracało, dorzuciłem do pielęgnacji Psorisel – używam emulsji na noc 2–3 razy w tygodniu. Taki zestaw trzyma mi skórę w ryzach od paru miesięcy, bez potrzeby sięgania po sterydy.
https://gemini.pl/psorisel-emulsja-na-luszczyce-skory-glowy-na-noc-200-ml-0098898 

Jak mam zmiany na głowie, to robię cały zestaw: najpierw nafta kosmetyczna, potem Paraderm z dziegciem i Octopiroxem, na koniec Ziaja przeciwświądowa. Smród zmywam Head & Shoulders kokosowym. Trzymam wszystko po kilka minut. Później odżywka albo maska z olejem kokosowym. U mnie to działa, ale raz na jakiś czas dorzucam też płyn Psorisel – wtedy zmiany szybciej się cofają.

Na Twoim miejscu bym jeszcze poczekał i obserwował. Nie ma sensu rzucać od razu sterydu na zdrową skórę. Nawet jak są początki, to lepiej działać spokojnie – ewentualnie pielęgnacyjnie, bez ciężkiej artylerii. Ja tak właśnie utrzymuję stan bez większych nawrotów.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować