Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
apeluję

TOTALITARNA BRYTANIA

Polecane posty

W Wlk. Brytanii aresztuje się do 30 osób dziennie (12 tys. rocznie) za przestępstwa zw. z mową, jak retweety i udostępnianie kreskówek, na podstawie starych praw, napisanych przed erą social mediów, które karają wiadomości uznane za "rażąco obraźliwe".

Przykłady: areszt dla pary przez 6 policjantów za krytykę szkoły ich dzieci w prywatnej grupie na WhatsApp; biznesmen na 36h za napisanie „jeśli to prawda” na twitterze; 31 miesięcy więzienia za post na X uznany za „podżeganie do nienawiści rasowej”; mężczyzna zatrzymany za obrazek (mem) kolegi z żartobliwym podpisem „terrorysta” (musiał pisemnie przeprosić).

Rząd brytyjski ignoruje krytykę rządu USA w tej sprawie i zapowiedział utworzenie elitarnej jednostki do monitorowania mowy w internecie.

Ludzie są aresztowani za wywieszenie przed domem brytyjskiej flagi. 

5 minut temu, selkie napisał:

Ludzie są aresztowani za wywieszenie przed domem brytyjskiej flagi. 

I pomyśleć, że to w kraju z takimi tradycjami, monarchia, kolonie itepe. A król Karol się mizdrzy do muzułmanów. Oni są totalnie poyebani, kraj stracony. Jeśli Polsce jakoś się uda zachować normalność, to za jakiś czas będziemy przyjmować białych, europejskich uchodźców.

Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał:

I pomyśleć, że to w kraju z takimi tradycjami, monarchia, kolonie itepe. A król Karol się mizdrzy do muzułmanów. Oni są totalnie poyebani, kraj stracony. Jeśli Polsce jakoś się uda zachować normalność, to za jakiś czas będziemy przyjmować białych, europejskich uchodźców.

Może to ich "karma" za imperializm. W każdym razie obserwujemy stopniową śmierć konkretnego narodu. Państwo zostanie, docelowo islamskie. 

2 minuty temu, selkie napisał:

Może to ich "karma" za imperializm. W każdym razie obserwujemy stopniową śmierć konkretnego narodu. Państwo zostanie, docelowo islamskie. 

Niby tak, ale jak się patrzy jak sobie radzi trzeci świat bez imperialistów, to człowiek zostaje rasistą i apologetą kolonizacji 😅

Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał:

Niby tak, ale jak się patrzy jak sobie radzi trzeci świat bez imperialistów, to człowiek zostaje rasistą i apologetą kolonizacji 😅

Tak, to inny aspekt kolonializmu, bez tego dalej grzebaliby patykiem w ziemi 😉

2 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Widziałam kiedyś nawet lepszy mem, bo dodatkowo było obok porównanie, jak zmienił się świat białych w tym samym czasie 😉 W sensie, że u tamtych dwa te same obrazki, a u białych wiadomo - cywilizacja 😉 Ale nie zapisałam i nie mogłam tego później znaleźć.

Przed chwilą, selkie napisał:

Widziałam kiedyś nawet lepszy mem, bo dodatkowo było obok porównanie, jak zmienił się świat białych w tym samym czasie 😉 W sensie, że u tamtych dwa te same obrazki, a u białych wiadomo - cywilizacja 😉 Ale nie zapisałam i nie mogłam tego później znaleźć.

A ja z kolei nie mogę znaleźć takich rysuneczków gdzie były etapy z białymi i bez. Chatki z gówna - budynki, szkoły, szpitale - chatki z gówna.

9 minut temu, selkie napisał:

6 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

A ja z kolei nie mogę znaleźć takich rysuneczków gdzie były etapy z białymi i bez. Chatki z gówna - budynki, szkoły, szpitale - chatki z gówna.

• Like 1

Przed chwilą, Śliwka w Polonezie napisał:

A coś konkretniej o tym przypadku?

To są regularne przypadki. Wjazdy policji na chatę są też już nawet za obejrzenie (już nie polajkowanie nawet jak wczesniej) niepoprawnego politycznie komentarza w necie. Nie będę za Ciebie odwalać roboty, znajdź sobie sama 🙂

51 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Głosujcie na PO i lewicę a będziemy mieć to samo. W zasadzie już są przebłyski takich działań. 

A co to ma do rzeczy? Tylko Platforma górą 😁

6 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał:

A coś konkretniej o tym przypadku?

Konkrety? Wystarczy porozmawiać z ludźmi, którzy tam mieszkaja. Angole nie mają prawa wywiesić flagi, bo mogą urazić uczucia np gościa, który przypłynął na pontonie z Somalii. To niestety są fakty.

• Like 1

27 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Miałaś rację - Madzia udaje, że blamażu nie było (tematy usunęła) 😎

Niczego nie usunęłam i widzę, że nadal mój stan cywilny cie obchodzi... I widzę też, że dziś nie śpisz do godziny 13-stej. Masz niezłą obsesję na moim punkcie, żono nr 2 😄

Dzień dobry. Poznamy się? 😉

• Haha 1

1 minutę temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Gunwo. Głosuj dalej ciemnoto na ciemnotę.

Zgłoszone. 

Przed chwilą, 250GodzinTak napisał:

Niczego nie usunęłam i widzę, że nadal mój stan cywilny cie obchodzi... I widzę też, że dziś nie śpisz do godziny 13-stej. Masz niezłą obsesję na moim punkcie, żono nr 2 😄

Rozwódka 😎

Przed chwilą, Bob Guccione napisał:

Witamy dżentelmena, który wczoraj pisał, że katolicy to uje.. 😁

Przed chwilą, Bob Guccione napisał:

Haha 😂

Witamy dżentelmena, który wczoraj pisał, że katolicy to uje.. 😁

Rozwódka 😎

2 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Gunwo. Głosuj dalej ciemnoto na ciemnotę.

Dlaczego wyzwiska i pisanie o ciemnocie? Tylko Platforma 🙏😁

7 minut temu, selkie napisał:

To są regularne przypadki. Wjazdy policji na chatę są też już nawet za obejrzenie (już nie polajkowanie nawet jak wczesniej) niepoprawnego politycznie komentarza w necie. Nie będę za Ciebie odwalać roboty, znajdź sobie sama 🙂

No ja sobie na szybko przejrzałam ten artykuł ze znanego z naginania rzeczywistości tabloidu Murdocha. Opisuje przypadek weterana aresztowanego za modlenie się pod kliniki aborcyjną- straszne, prawda?

Czego tabloid nie podaje, to że facet z rozmysłem przekroczył wyznaczoną strefę buforową i przez 1,5 godziny odmawiał jej opuszczenia. Jest przyklad pani, która zamieściła tylko posta na X i spędziła 36 godzin w areszcie. Czego nie dodaje tabloid Murdocha, to że pani ma bogata historię szerzenia dezinformacji na X dotyczącą szczepionek, korony, imigrantów, a jej posta był nawoływaniem do rozpętania piekła na podstawie falszywej tożsamości rzekomego mordercy kogoś tam. 

Zatem ja poproszę o konkretny przypadek gdy ktoś został zamknięty za wywieszenie brytyjskiej flagi na swoim domu. Resztę roboty czytania odwalę już sama.

No będziesz wkrótce 😄

Domyślam się, że co niedzielę wznosisz modły, bym do ciebie dołączyła 😎 Póki co pij piwo, które nawarzyłaś 😎

7 minut temu, Bob Guccione napisał:

Konkrety? Wystarczy porozmawiać z ludźmi, którzy tam mieszkaja. Angole nie mają prawa wywiesić flagi, bo mogą urazić uczucia np gościa, który przypłynął na pontonie z Somalii. To niestety są fakty.

"Wystarczy porozmawiać z ludźmi" to jest zaprzeczenie konkretu. 

2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Zatem ja poproszę o konkretny przypadek gdy ktoś został zamknięty za wywieszenie brytyjskiej flagi na swoim domu. Resztę roboty czytania odwalę już sama.

Niczego Ci nie będę teraz szukała. Ale skoro Bob "lewak" nawet to potwierdził, to powinno dać Ci do myślenia, że może coś jest na rzeczy 😎 Dodam, że Bob ma powiązania z UK i grono znajomych tam 😉

Edytowano przez selkie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się