Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kazamate

Gładź wykończeniowa

Polecane posty

Jaką konsystencję powinna mieć masa do wyrównywania i gładź wykończeniowa? I jak grubo kłaść finisz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Najłatwiej to opisać „na nabiał”: do wyrównywania masa od konsystencji średnio gęstego masła do średnio gęstej śmietany. Gładź (warstwa finalna) lżejsza — od mało gęstej śmietany do średnio gęstego jogurtu. Finisz kładź cieniutko: zwykle ~0,5 mm, maks 1 mm. Dlatego dobre finisze są bardzo miałkie, niemal jak talk — łatwiej je „wyciągnąć” na zero i mniej szlifowania. Jeśli szukasz gładzi pod taki finisz, rzuć okiem:  https://mastermas.pl/produkt/mastermas-eco-line/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×