Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Śliwka w Tesli

W Polce aż 2 miliony polek nie pracuje

Polecane posty

W Polsce rekordowa liczba polek nie pracuje, nie uczy się i nie zajmuje dziećmi. Aż 31% polek w wieku produkcyjnym nie pracuje i nie poszukuje pracy.

Edytowano przez Śliwka w Tesli
  • Like 1
  • Thanks 1

12 minut temu, Śliwka w Tesli napisał:

W Polsce rekordowa liczba polek nie pracuje, nie uczy się i nie zajmuje dziećmi. Aż 31% polek w wieku produkcyjnym nie pracuje i nie poszukuje pracy.

Co trzecia kobieta w Polsce nie pracuje, nie uczy się ani nie ma dzieci? Coś mi sie nie chce wierzyć Carewiczu.

Edytowano przez Śliwka w Polonezie

2 minuty temu, Śliwka w Tesli napisał:

Ponad dwa razy mniej. Ok 13%. 

czyli aż 30% p0lek pasożytuje na gachu albo na rodzicach??

Przed chwilą, Śliwka w Polonezie napisał:

Co trzecia kobieta w Polsce nie pracuje, nie uczy się ani nie ma dzieci? Coś mi sie nie chce wierzyć Carewiczu.

To poczytaj statystyki GUS-u. Kanał z takimi zasięgami nie wciskałby bulszitu. Nie jestem carewiczem.

Przed chwilą, Śliwka w Tesli napisał:

To poczytaj statystyki GUS-u. Kanał z takimi zasięgami nie wciskałby bulszitu. Nie jestem carewiczem.

A kim jesteś? 😄

Haha niezły komentarz po co maja pracować jak pokaża cyca i zbok.z piwnicy zapłaci karta od matki xD

Edytowano przez bocibot

2 minuty temu, summer black napisał:

czyli aż 30% p0lek pasożytuje na gachu albo na rodzicach??

Tak. Bo przecież im nawet nie należą się żadne zasiłki, skoro nie wychowują dzieci i nie są zarejestrowane w UP.

9 minut temu, bocibot napisał:

Haha niezły komentarz po co maja pracować jak pokaża cyca i zbok.z piwnicy zapłaci karta od matki xD

Za "pokazywanie cyca" na onlyfansach itd. też trzeba odprowadzać podatek wg. prawa. Więc taka osoba jest uznawana za pracującą. A że one to omijają często (i łamią prawo) to inna rzecz.

15 minut temu, Śliwka w Tesli napisał:

Może zamiast "ani" miało być "albo"? Serio wierzysz, że co trzecia kobieta spotkana na mieście jest bezrobotna, nie uczy się i nie ma dzieci?

Kolega ma taką sis nie lubi ludzi i gra se w gierki siedzi w domu jakiś czas była opiekunka i tyle 

9 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Może zamiast "ani" miało być "albo"? Serio wierzysz, że co trzecia kobieta spotkana na mieście jest bezrobotna, nie uczy się i nie ma dzieci?

Sorry, to 31% to jednak ogólna liczba niepracujących, dotyczy też tych zajmujących się dziećmi. Trochę wprowadził w błąd mnie prowadzący. W dalszych statystykach pokazuje, że połowa z nich nie ma "obiektywnych" powodów, aby nie pracować, czyli ok. 15%, pozostałe 15% zajmuje się dziećmi lub jest chora/niepełnosprawna/pobiera renty. Sprawdziłem sobie z GUS-em i zgadza się - wśród wszystkich kobiet nieaktywnych zawodowo ok 30-40% wychowuje dzieci.

4 minuty temu, Śliwka w Tesli napisał:

Sorry, to 31% to jednak ogólna liczba niepracujących, dotyczy też tych zajmujących się dziećmi. Trochę wprowadził w błąd mnie prowadzący. W dalszych statystykach pokazuje, że połowa z nich nie ma "obiektywnych" powodów, aby nie pracować, czyli ok. 15%, pozostałe 15% zajmuje się dziećmi lub jest chora/niepełnosprawna/pobiera renty. Sprawdziłem sobie z GUS-em i zgadza się - wśród wszystkich kobiet nieaktywnych zawodowo ok 30-40% wychowuje dzieci.

Ja sprawdziłam i około 1 miliona ma obowiązki rodzinne. To by się zgadzało z tym co piszesz. To teraz jeszcze warto sprawdzić ilu facetów jest biernych zawodowo, i ilu z powodu obowiązków rodzinnych, a ilu nie bo nie 🙂

No to teraz wystarczy, że ja którąś poznam na jakimś 2-tygodniowym kursie i żeby międzynami zaiskrzyło 👩‍❤️‍👨, a potem my nadal będziemy siedzieli na bezrobociu, ale od tej pory razem — to moja wymarzona historia miłosna ❤️

2 godziny temu, Śliwka w Polonezie napisał:

to ze nie jest zatrudniona nie znaczy ze nie pracuje wiele z nich zarabia pewnie cialem czy to obslugujac chlopa czy meneli tirowcow sa tez rozlniczki czekajace na emeryture mimo ze nigdy nie pracowaly i placa symboliczne skladki, baby bez kwalifikacji ktorych chlop zarabia kilka razy wiecej i bez sensu zeby tyraly za najnizsze stawki w ciezkiej robocie itd. itp. 

1 godzinę temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Tak w ogóle to w Polsce jest tylko 6 z kawałkiem milionów kobiet w wieku produkcyjnym?

to jakies dane z tylka wrobelek to pisowski troll wiec pewnie ci jutuberzy tez maja dane jakie maja

12 minut temu, tadek karol batyr napisał:

to jakies dane z tylka wrobelek to pisowski troll wiec pewnie ci jutuberzy tez maja dane jakie maja

Sam jesteś troll i wróbelek, dane zgodne z GUS, Śliwka też potwierdziła. Wiec wypier... z tematu, skoro nic nie wnosisz.

1 godzinę temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Ja sprawdziłam i około 1 miliona ma obowiązki rodzinne. To by się zgadzało z tym co piszesz. To teraz jeszcze warto sprawdzić ilu facetów jest biernych zawodowo, i ilu z powodu obowiązków rodzinnych, a ilu nie bo nie 🙂

Z tych 15% facetów nie pracujących i nie poszukujących pracy, jakieś 10-20% nie pracuje "bo nie widzi potrzeby". Reszta to studenci/uczący się, renciści, wcześni emeryci, inne problemy zdrowotne, 5% zajmuje się dziećmi, wg GUS.

10 minut temu, Śliwka w Tesli napisał:

Sam jesteś troll i wróbelek, dane zgodne z GUS, Śliwka też potwierdziła. Wiec wypier... z tematu, skoro nic nie wnosisz.

przeciez ty tez jestes sliwka 😄 sam nawet nie wiesz z jakeigo nicku aktualnie piszesz

22 minuty temu, Jules Winnfield 93 napisał:

lubie kanal NWASD, mocny redpill, az zalatuje inceloza a prowadzacy chad ktorym chcialbym byc ale jestem zbyt leniwy

Tam nie ma redpilla żadnego. Po prostu jako jedni z nielicznych pochylają się bardziej nad problemami mężczyzn niż kobiet, choć tym drugim nie umniejszają w żaden sposób.

1 minutę temu, tadek karol batyr napisał:

przeciez ty tez jestes sliwka 😄 sam nawet nie wiesz z jakeigo nicku aktualnie piszesz

No i? Masz problem ze zrozumieniem tego tekstu? No to już Twój problem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się