Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gay FM

Jaki Linux polecacie?

Polecane posty

teraz siedzę na Mint ale coś z kde bym wziął 

Edytowano przez Gay FM

Ja kiedys na swoim laptopie z i5 mialem kde na arch linux, i sciagnalem sobie sweet theme i pieknie zapieerdalal.

Ale arch linux instaluje sie komendami

Mi kiedys jeden madry gosc wytlumaczyl jak instalowac arch linux. Najpierw komendami musisz partycje sformatowac, potem arch-chroot na / i instalujesz base systemu, kde plasma i grub na koncu, a potem grub-mkconfig -o /dev/sda i reboot 

3 minuty temu, Dogma napisał:

Ja kiedys na swoim laptopie z i5 mialem kde na arch linux, i sciagnalem sobie sweet theme i pieknie zapieerdalal.

Ale arch linux instaluje sie komendami

Mi kiedys jeden madry gosc wytlumaczyl jak instalowac arch linux. Najpierw komendami musisz partycje sformatowac, potem arch-chroot na / i instalujesz base systemu, kde plasma i grub na koncu, a potem grub-mkconfig -o /dev/sda i reboot 

nie, no arch linux to nie dla mnie, bo w życiu bym tego nie zainstalował, ale szanuje ludzi którzy używają Archa.

Wolałbym coś dla normalnego człowieka bardziej jak Mint ale z kde

Edytowano przez Gay FM

7 minut temu, Gay FM napisał:

teraz siedzę na Mint ale coś z kde bym wziął 

Kubuntu - debianoid oparty na KDE.

A ci co nie chcą się bawić w Arch, nie mają czasu, ochoty, to jest Manjaro Linux... oparty na Arch, z tym, że przyjaźniejszy dla ludzi.

Edytowano przez RC_+

Chrzanicie glupoty, wystarczy nauczyc sie komendam jak formatowac i montowac partycje, chroot i i stalacja systemy i konfiguracja grub i macie zajeebisty minimalny systemik, ktory zapieerdala i kde plasma rowniez na nim, bo kde jest dobrze skonfigurowane na arch linuxie

Sorry pojeebalo mi sie

Grub-install /dev/sda

A potem grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg czy jakos tak

Znudzily mi sie komputery, jeebal to pies, dosyc sie nasiedzialem na doopie przed ekranem. Teraz wole sauny i baseny, jacuzzi i kobiety w bikini xD

Mówią, że Zorin OS 17 Core z layoutem „Windows” jest stosunkowo łatwy dla użytkowników Windows.

13 minut temu, Bаzyl napisał:

Mówią, że Zorin OS 17 Core z layoutem „Windows” jest stosunkowo łatwy dla użytkowników Windows.

Wizualnie jak najbardziej, wygląda jak Windows. Ale to wciąż Linux.

Każdy kto przejdzie na Linuxa będzie musiał zmienić kilka swoich zwyczajów, szczególnie dotyczących instalowania oprogramowania.

Tak jak w Windowsie plik wykonywalny to jest przede wszystkim plik z rozszerzeniem .exe, tak w Unixach dosłownie każdy plik może być plikiem wykonywalnym, o ile przypisze mu się taki atrybut. Mamy paczki .deb, flatpaki, snapy, appimage, no i oczywiście legendarne repozytoria apt/aur z wiersza poleceń... w skrócie, mnóstwo różnych sposobów na instalację oprogramowania.

Wspominam o tym dlatego, że prawda jest taka iż niezależnie jakby Zorin  był podobny do Windowsa, wciąż będzie Linuxem, ale to akurat atut, bo na Windowsie za Chiny ludowe nie zaktualizuję kernela przeglądając neta i oglądając YT, a na Linuxie robię to średnio raz na dwa tygodnie 😉

Edytowano przez RC_+

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować