Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
RC_+

Świąteczne zakupy? Tysiąc zł budżetu? No to Motorola ;)

Polecane posty

1 minutę temu, miszluft napisał:

Ja uwazam ze jednak jest różnica między byciem utrzymywaniem przez rodzicow a przez faceta (różne są sytuacje i powody tego utrzymywania). Czasami to kobieta utrzymuje faceta lub zarabia więcej. To są zupełnie inne sytuacje vs rodzice 

To jest to samo tylko kobieta która jest w stanie utrzymać samca nazywa się matka

Bo inaczej samiec by musiał mieć 24cm pałe 2m i chyba być modelem zresztą i tak 90% wtedy by nie chciała utrzymanie to jest abstrakcja 

• Haha 1

1 minutę temu, miszluft napisał:

Ja uwazam ze jednak jest różnica między byciem utrzymywaniem przez rodzicow a przez faceta (różne są sytuacje i powody tego utrzymywania). Czasami to kobieta utrzymuje faceta lub zarabia więcej. To są zupełnie inne sytuacje vs rodzice 

Dokładnie młody zdrowy facet robi to dobrowolnie i świadomie, ustalają taki podział obowiązków w rodzinie. Dziecko, które zostaje na utrzymaniu rodziców żeruje na ich miłości i poczuciu obowiązku. Obciąża starszych schorowanych ludzi, którzy powinni już pieniądze wydawać na sanatoria. 

A myślicie że ktoś by chciał ją utrzymywać i nie dopuszczalby się przemocy dajcie spokój 

18 minut temu, aktoidi_ot_psaw napisał:

widzialem kiedys jakiesgos redmi za 350zl i nie dalo sie tego uzywac nawet do dzwonienia juz lepiej kupic

Może wtedy były 2gb

Obecnie za 350 jest 8gb 128gb jak ipad pro 13 jedynie ekran nie masz oled itd

5 minut temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Dla mnie taki maly ekran wgl przekresla telefon jako urządzenie podstawowe, korzystam tylko na zewnątrz ale samice cały czas się meczom na tych 6,5" 

Ja przy zmianie tel zmieniłam ekran na odrobine wiekszy (najmniejszy z możliwych z analizowanych tel) i do tej pory nie mogę sie przyzwyczaić, cały czas mam za szeroko, nie klikam w to co chciałam, strasznie mnje to wqrwia. Mniejszy tel tez sie mieści normalnie w małej torebce niz jakis kloft.

fakniej sie na pewno przegląda na większym ale pisanie to porażka 

Edytowano przez miszluft

1 minutę temu, Lady Rowlands napisał:

Och, też miałam gold! To było wtedy takie fancy.. i zamówiłam z oryginalnego sklepu Apple, żadne tam abonamenty.

Nigdy nie miałam i nie mam telefonu na abonament. Karta kupiona w kiosku i ładuje kiedy chce, ile chcę. Telefony kupowane za gotówkę. 

Wiesz jakie jajca były z motorolą? Chcieliśmy sobie z mężem kupić  nowe i jemu od razu wpadła w oko motorola g85 5G. Kupił, ja postanowiłam szukać dalej. Po drugiej stronie ulicy kolejny sklep i 3 salony (też sprzedają telefony bez umów) wchodzę do Orange i mówię, że szukam czegoś do 1500zł. Ona mi pokazuje telefon za 1370 i zachwala parametry. Ja sięgam do torebki i pokazuję ten kupiony kilkanaście minut wcześniej. Ten sam model! I mówię do babki, że przed chwilą zapłaciliśmy za niego 980 zł 😁 

Wróciliśmy do neo net i kupiłam sobie ten sam co moj mąż 🤣 Te salony mają ceny z kosmosu, a teraz pomyśl ile zarabiają gdy dojdzie abonament i raty plus odsetki rat 🤣

3 minuty temu, taka_pokraka napisał:

młody zdrowy facet robi to dobrowolnie i świadomie

Robi to za dostęp do pochwy 

Ty mysisz że my faceci idziemy se miastem i myślimy boże jak ja bym chciał kupować jej kosmetyki a nie mam komu

NO NIE 

10 minut temu, SusieBannion napisał:

Ja się nie mam potrzeby z tobą przepychać, zaczepiłeś, to odpowiedziałam, tyle. Rozliczasz byłą z 40 zł, kupujesz podróbki perfum (wcale nie jakichś drogich marek), więc może to nie przypadek, że się uruchomiłeś w tym temacie. Ale to nie mój problem. 

Kolega ma ostatnio tendencje do bronienia widmok teamu, na Krejzi też naskoczył za Jeżyka 🙂

24 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał:

jakbyś nie żyła na jego utrzymaniu to by Ci coś zostało tych 'własnych pieniędzy'?

A nie jednak odpowiem jeszcze, bo bez przesady. Ile by mi zostało? Myślę, że więcej niż tobie. Nigdy jako singielka nie musiałam kupować podróbek niczego, a rozliczać się z kimkolwiek o 40 zł, byłoby mi zwyczajnie wstyd. Tak że wychodzi, że "utrzymanka" może stać wyżej od ciebie, nawet bez pomocy faceta. 

Przed chwilą, Opłaty zrobione tak napisał:

Robi to za dostęp do pochwy 

Ty mysisz że my faceci idziemy se miastem i myślimy boże jak ja bym chciał kupować jej kosmetyki a nie mam komu

NO NIE 

Jak nie chce to nie musi, dużo kobiet pracuje, może sobie znaleźć pracująca, albo nie znajdować wcale, ma wybór. 

2 minuty temu, miszluft napisał:

Ja przy zmianie tel zmieniłam ekran na odrobine wiekszy (najmniejszy z możliwych z analizowanych tel) i do tej pory nie mogę sie przyzwyczaić, cały czas mam za szeroko, nie klikam w to co chciałam, strasznie mnje to wqrwia. Mniejszy tel tez sie mieści normalnie w małej torebce niz jakis kloft.

Ja mam w domu 6,5" 10" 13" monitory 17 19 23 tv 32 85 rzutnik 120-130

I ten telefon to jest złom na zewnątrz bo nie było by wygodnie chodzić do sklepu z 10-13"

Ale w domu to strasznie nie wygodne od razu go odkladam i biorę 10"

1 minutę temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Kolega ma ostatnio tendencje do bronienia widmok teamu, na Krejzi też naskoczył za Jeżyka 🙂

No widzę właśnie, może tam wietrzy szanse, których nie ma gdzie indziej. Raczej nie daję mu powodu do komentarzy, więc nie czuję się winna. 

28 minut temu, WychodzeNaChwile napisał:

czyli jego pieniądze są wasze, a Twoje pieniądze są Twoje własne 😄 😄 😄 

nie wiedziales że kobiety tak rozumują 😄 ?

1 minutę temu, SusieBannion napisał:

A nie jednak odpowiem jeszcze, bo bez przesady. Ile by mi zostało? Myślę, że więcej niż tobie. Nigdy jako singielka nie musiałam kupować podróbek niczego, a rozliczać się z kimkolwiek o 40 zł, byłoby mi zwyczajnie wstyd. Tak że wychodzi, że "utrzymanka" może stać wyżej od ciebie, nawet bez pomocy faceta. 

Ci których nie stać najgłośniej dra ryja o cudze uklady

• Thanks 1

Przed chwilą, aktoidi_ot_psaw napisał:

nie nie tweirdze tak ja tylko odnosze sie do siostry i tego co opisywales. nie pamietasz co pisales dlaczego siostra szwagra podrywala i jak ich zycie wyglada ?

Wygląda tak jakie każda chce mieć podrecznom typa być z 20 000 miesięcznie 

4 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Widocznie wie co dobre.

3 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Wygląda tak jakie każda chce mieć podrecznom typa być z 20 000 miesięcznie 

Nie każda, to są tylko twoje urojenia.

No już lepiej ten Chwila niż Widmok bo mniej abuzywny się wydaje ale też jest potencjał do bicia jak taki hoży ale widmok by był utrzymankiem więc by też pewnie nie podskakiwał myślcie też jaka sytuacja hmmm

1 minutę temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Zarobiłem dzisiaj 40tyś i swietuje obzarstwem huh

I kupiłeś 3 pączki? 🤣

1 minutę temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Zarobiłem dzisiaj 40tyś i swietuje obzarstwem huh

Nie padnij z przejedzenia 😆

9 minut temu, miszluft napisał:

Ja się bałam zmieniając na s25 ultra że będzie za duży, ale nie odczuwam dyskomfortu.

Natomiast z telefonów mogę serdecznie odradzić s21 fe, nie było szansy żeby zrobił ostre zdjęcie w pomieszczeniach. Na szczęście chyba już nawet tego nie sprzedają.

Przed chwilą, Еlciаа napisał:

Nie każda, to są tylko twoje urojenia.

Tesz byś chciała żeś leciala na pracujący malowany

Do tego stabilizacji ślub i wychowywanie dzieci bez szukania nowego dika bo stary nie chce 

6 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Bo on podbija do jeżyka wiec miłosiernie to zniosłam i nawet zrozumiałam 😃 ja sie z jeżem nie certole wiec nie zdziwiło mnie to w ogóle.

bardziej mnie zdziwiło jak po jakims krótkim tu jego pobycie i zerowej mojej interakcji z nim napisal o mnie wiersz, ze jestem tanim towarem 😃 oraz zarzucił ze jestem zazdrosna o Szynszyle 😃 nie wiem co mnie bardziej zdziwilo, ten piękny wysryw rymowany czy ten absurdalny zarzut (z szynszyla nigdy nie miałam ŻADNEJ spiny).

20 minut temu, taka_pokraka napisał:

Powiem Ci jako matka, że jeśli moje dzieci będą na moim utrzymaniu w wieku 30 lat, uznam że poniosłam totalną porażkę wychowawczą.  Wątpię by rodzice się cieszyli, a to, że tu nie skarżą się nie wynika z ich zadowolenia.  

mysle ze nie kazdy rodzic mysli w ten sposob ze najlepiej jak najszybciej sie pozbyc dzieci z domu a juz tym bardziej nie kazdy rodzic sie cieszy ze jego dorosle dziecko zostalo podrecznym/podreczna bo to ciezki i niepewny kawalek chleba. 

ludzie sa rozni wielu rodzicow mysli jak ty i dziecku by nie dalo zlamanego grosza niech samo do wszystkiego dojdzie  a inni potrafia kupic dziecku samochod czy mieszkanie. mysle ze to zalezy od tego jak kogos traktowali jego rodzice.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się