Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
kryst16

Praca która niszczy. Co byście zrobili?

Polecane posty

Hej… szukamy rady, wsparcia.

Od lat pracuje w spółce komunalnej w której zajmuje się czyszczeniem kanalizacji i krat ściekowych w przepompowniach a także kraty ręcznej na punkcie zlewnym.
Dodatkowo z tego powodu mam takie pogotowie cały czas że jak coś się zatka to jadę i to czyszczę. To akurat chora sytuacja że cały czas ale jakoś tak wyszło.

Strasznie daje mi to w kość, pada mi od tego zdrowie, w tym roku to jakieś apogeum, zatoki, co chwilę zapalenie spojówek, problemy żołądkowe, próbuje z tym walczyć, rozmawiam z kierownikiem o dodatkowych środkach ochrony co średnio przynosi skutek. Mają zwyczajnie wywalone na takich ludzi jak ja…
Z jednej strony jest to stabilne zatrudnienie bo nikt nie chce tam pracować, przychodzą ludzie i odchodzą po tygodniu, po miesiącu albo nawet na drugi dzień.

Zacząłem się zastanawiać czy nie złożyć wypowiedzenia w ciemno, mam na oku  jakieś inne prace ale niestety mam trzy miesięczny okres wypowiedzenia którego nikt mi nie skróci. 
Po ostatnich problemach zdrowotnych zacząłem się zastanawiać nad złożeniem wypowiedzenia i pójściem na chorobowe, rzadko z tego korzystałem także nigdy tego nie nadużywałem, ale mam chyba dość i psychicznie i fizycznie.

Co byście zrobili będąc w takiej sytuacji? 

niby mówią zdrowie najważniejsze ale człowiek zawsze myśli że to nie od tego i się boi zmiany szczególnie jak się pracuje w jednym miejscu 15 lat no ale dosłownie codziennie przewalam odpady ściekowe łopatą i wyjmuje je z pomp i studzienek…

To chyba taki typowy strach przed zmianą pracy, bo mógłbym w ostateczności pójść do Biedronki i miałbym te same zarobki w w cieple, sucho i bez ścieków… niby to wiem a się boję zmiany.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować