Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Opłaty zrobione tak

Muszę iść do inpostu

Polecane posty

Oho... kura będzie, będzie hakowanko. No to ja bym w podskokach leciał po paczkę.

Pamiętam kiedyś jak wymarzone GPU sobie zamówiłem i jechałem odebrać do paczkomatu... to była najmilsza jazda w historii 😆 padało i wiało, ale u mnie świeciło słonko w głowie haha.

2 minuty temu, _RC+ napisał:

Oho... kura będzie, będzie hakowanko. No to ja bym w podskokach leciał po paczkę.

Pamiętam kiedyś jak wymarzone GPU sobie zamówiłem i jechałem odebrać do paczkomatu... to była najmilsza jazda w historii 😆 padało i wiało, ale u mnie świeciło słonko w głowie haha.

No dzisiaj będzie ciekawie 

A tak z ciekawości, bo wczoraj Przemek udowodnił fotami, że potrafi robić dual booty i formatować dysk z terminala unixowego.

Co przyznam zaskoczyło mnie, bo sporo się nauczył - od chłopa co kiedyś zawalił instalację Mint, bo nie potrafił SWAP dobrze ustawić, po gościa, który w terminalu potrafi takie rzeczy...

I tak się zastanawiałem, czy ty Leżak ogarnąłbyś robienie dualboota na Linuxie - dwie partycie i na każdej osobny system + formatowanie dysku nie poprzez GParted, a terminal i polecenia tekstowe? 😉

Edytowano przez _RC+

1 minutę temu, _RC+ napisał:

A tak z ciekawości, bo wczoraj Przemek udowodnił fotami, że potrafi robić dual booty i formatować dysk z terminala unixowego.

Co przyznam zaskoczyło mnie, bo sporo się nauczył - od chłopa co kiedyś zawalił instalację Mint, bo nie potrafił SWAP dobrze ustawić, po gościa, który w terminalu potrafi takie rzeczy...

I tak się zastanawiałem, czy ty Leżak ogarnąłbyś robienie dualboota na Linuxie - dwie partycie i na każdej osobny system + formatowanie dysku nie poprzez GParted, a terminal? 😉

Tak robiłem i miałem takie rzeczy kiedyś 

Ja będę szedł w hotswapy kupie kieszeń dyski twarde i będę miał osobne środowiska pracy lub i systemów bo tak mi bardziej się widzi odizolowac wszystko 

11 minut temu, _RC+ napisał:

I tak się zastanawiałem, czy ty Leżak ogarnąłbyś robienie dualboota na Linuxie - dwie partycie i na każdej osobny system + formatowanie dysku nie poprzez GParted, a terminal i polecenia tekstowe? 😉

z mojego doświadczenia w koncu się wszystko chrzani mając takie rzeczy na jednym dysku twardego albo nudzi i się kasuje dlatego osobne dyski twarde i hotswap przy starcie komputera to lepsze i trwale rozwiązanie które nie przepadnie chyba że te dyski twarde będzie szkoda 

34 minuty temu, _RC+ napisał:

Wgl jest fajne bo dwa atx dell wchodzom do jednej szuflady komody

Ja kupiłem kadluby tak ze 250 200 150 150 zl mając teraz do dyspozycji 4szt

Z tych 4szt mogę zrobić 2 mocniejsze np 16gb ram i z karty sieciowe

Do jednego mieć 3x 128gb ssd np win 11 10 8.1 wszystko legalnie 

34 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

z mojego doświadczenia w koncu się wszystko chrzani mając takie rzeczy na jednym dysku twardego albo nudzi i się kasuje dlatego osobne dyski twarde i hotswap przy starcie komputera to lepsze i trwale rozwiązanie które nie przepadnie chyba że te dyski twarde będzie szkoda 

Ja mam dualboot Mint i Ubuntu na laptopie, to już ponad 3 lata. Oraz ponad rok dualboot SteamOS/Ubuntu na emulation PC. Nic się nie dzieje, a raz mi Windowsa 11 wykrzaczyło kompletnie, bo jakiś sterownik od karty WiFi pliki niezbędne kernela NT skorumpował i cała instalacja nie do naprawy była... W Linuxie jak takie coś się stanie to odpalasz Live USB i robisz sobie kopiowanie skorumpowanych plików, do póki masz folder Home nienaruszony, to wszystko da się uratować, a na WIndowsie lipa i padaka.

Edytowano przez _RC+

Ja jestem tym typem pececiarza, że nie lubię światełek, szybki z boku i tych wszystkich efektów w komputerze... Dla mnie wzorem jest np taki design.

https://www.hp.com/pl-pl/shop/media/catalog/product/e/b/eb831d93-6b53-4fe8-9ab3-c30b13b3984b.png?store=pl-pl&image-type=image&auto=avif&quality=100&format=jpg&bg-color=ffffff&type=image-product&width=960&fit=bounds

Minimalistyczny, schludny. Dlatego Steam Machine mi się bardzo podoba, bo ten sam minimalistyczny, industrialny design.

Kiedyś robili na YT tour siedziby Valve, w czasach gdy Decka promowali. Wszystkie PC jakie tamci inżynierzy mieli to właśnie nie szyba i światełka, tylko takie eleganckie, stylowe budy - klasa. Mają chłopaki gust i styl 😉

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować