Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kwalalumpur

Bez protekcji nie ma możliwości znalezienia pracy

Polecane posty

Bezpośrednio po studiach zarejestrowałem się w Powiatowym Urzędzie Pracy. Nie zasypywałem gruszek w popiele i nie czekałem biernie tylko podjąłem dalszą edukację podyplomową w trybie zaocznym. Zrobiłem tak 3 podyplomówki. Przez pierwszy rok rejestracji w PUP niczego mi nie oferowali a tylko dzwonili z pytaniem czy sam coś znalazłem. Dopiero w drugim roku, po nabyciu statusu długotrwale bezrobotnego zaczęli dawać jakieś oferty stażu. Było ich łącznie 7. O dodatkowe dwa skierowania wystąpiłem też z własnej inicjatywy, więc łącznie byłem na 9 rozmowach kwalifikacyjnych. Oczywiście na żaden z tych staży nie zostałem wybrany przez organizatora stażu, z różnych przyczyn, m. in. dlatego, że organizator wolał osoby doświadczone lub pracowników interwencyjnych. Ostatnio znalazłem wpływową pewną osobę, która mogła by pomóc mi w znalezieniu pierwszej pracy. Ale jest kwestia tego nieodbytego stażu, którego nie odbyłem nie z własnej winy. Boje się, że to uniemożliwi mi podjęcie pracy, że nawet ta wpływowa osoba nie pomoże.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować