Szpinak 10 Napisano 9 godzin temu Ze wiąże sie z brakiem umiejętności wczucia sie w cudza perspektywę to wiedziałam, ale czy to tez brak empatii? Sadzilam, ze nie ale… ai: Nie, zespół Aspergera (ZA) to nie jest całkowitybrak empatii, ale raczej znaczące trudności w empatii emocjonalnej i kognitywnej, wynikające z zaburzeń w rozumieniu niewerbalnych sygnałów społecznych i emocji innych, co prowadzi do problemów z interakcjami społecznymi… co sądzicie? Są na forum specjaliści z dziedziny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 9 godzin temu (edytowany) Mam koleżankę z zespołem aspergera (diagnozowana jako dorosła) i ona raczej życzenie komuś nowotworu skwitowałaby jednoznacznie i nie wydawała sie wyzuta z empatii. wiec jak to jest? Edytowano 9 godzin temu przez Szpinak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 9 godzin temu Rozumiem ze to jest po prostu spektrum i koelzanka jest dość wysoko funkcjonująca (temu pozno diagnozowana na własna potrzebe). aczkolwiek zawsze sadzilam ze brak empatii u autystykow to jednak krzywdzący stereotyp jednak powoli zmieniam zdanie. mozna pewnie tez mieć i aspergera i niezależnie od tego mieć niska empatię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Icebound Harpy 66 Napisano 9 godzin temu Odpisuję tu, bo zablokował ktoś temat. Widziałam co pisał, ale myślę, że jest to efekt wypadkowy ciągłych ataków, których doświadcza z twojej strony. Nie sądzę, by rzeczywiście życzył ci choroby nowotworowej w dosłownym znaczeniu, ot takie przepychanki słowne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dr Mario 2 Napisano 9 godzin temu Krejzi jesteś aspi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu I pare Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Postow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Żeby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu W razie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu I bloku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Zostało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Dla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Potomnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Ile Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Trzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Żeby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Przeskoczyło? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Spam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpinak 10 Napisano 8 godzin temu Spam2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach