Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 3 godziny temu Mogła go ustawic nie musualby nigdy pracować a tak go czeka 42lata pracy bo wolala cpac i wyjkom wysylac alimenty babki kase xD 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 3 godziny temu Większość przecpala pewnie zaraz się odpali że odklada i inwestuje xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
starra mendah balkonova 75 Napisano 3 godziny temu a ciebie ci nie zal? jeez idz sie przewietrz dziecko 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
starra mendah balkonova 75 Napisano 3 godziny temu czemu ty sie wiecznie skupiasz na kims a nie na sobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szczękëtte 1 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, starra mendah balkonova napisał: a ciebie ci nie zal? jeez idz sie przewietrz dziecko No właśnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, starra mendah balkonova napisał: czemu ty sie wiecznie skupiasz na kims a nie na sobie Bo ja jusz skupilem się na sobie ugotowane palki odzywie się i idę robić porządek w płyty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 3 godziny temu Kiedyś się spyta gdzie jego alimenty i 800+ ja bym się spytal xd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
starra mendah balkonova 75 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Dwa donuty pączek tak napisał: Bo ja jusz skupilem się na sobie ugotowane palki odzywie się i idę robić porządek w płyty czeba sie zmierzyc z otchlania 0dbytu kiedys Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 385 Napisano 3 godziny temu Skończ już, bo żałość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, Zero cukru napisał: Skończ już, bo żałość. Mój hajs z komunii też przepadl na tv 20" zamiast akcje nVidiie nikt nie myślał o mojej przyszłości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 385 Napisano 2 godziny temu 27 minut temu, Dwa donuty pączek tak napisał: Mój hajs z komunii też przepadl na tv 20" zamiast akcje nVidiie nikt nie myślał o mojej przyszłości Rodzice zainwestowali kase z komuni w twój rozwój osobisty, żebyś coś w życiu osiągnął. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 217 Napisano 2 godziny temu no za 300 zl to by se dzieciak zycie ulozyl xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Koralgor 15 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, mr_Kumpir napisał: no za 300 zl to by se dzieciak zycie ulozyl xD A gdyby gnojek za to kupil bitcoiny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 217 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Koralgor napisał: A gdyby gnojek za to kupil bitcoiny nie starczy nawet na 1/10 btc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Koralgor 15 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, mr_Kumpir napisał: nie starczy nawet na 1/10 btc Wiele lat temu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 217 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Koralgor napisał: Wiele lat temu plod inwestor to by bylo cos 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 385 Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, mr_Kumpir napisał: no za 300 zl to by se dzieciak zycie ulozyl xD Domyśl się, ile razy biznesmen by to pomnożył huh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 217 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Zero cukru napisał: Domyśl się, ile razy biznesmen by to pomnożył huh. 0 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 651 Napisano 2 godziny temu Lezak szajby dostał. (znowu) I to wszystko o gre za 3 stówki. xd 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 2 godziny temu 32 minuty temu, mr_Kumpir napisał: no za 300 zl to by se dzieciak zycie ulozyl xD Kiedyś sprawdziłem 1000zl tv wtedy akcje nVidiie dzisiaj kilka milionów złotych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 2 godziny temu 30 minut temu, mr_Kumpir napisał: nie starczy nawet na 1/10 btc 5800 ma na gnojka niby to by mogła inwestowac mu ten hajs i by nigdy nie zaznal pracy Dlatego ja bym alimentów nie placil jak mój ojciec bo każdy wie że matki za to nowych gachow sponsorujom 15 minut temu, Еlciаа napisał: Lezak szajby dostał. (znowu) I to wszystko o gre za 3 stówki. xd Xd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 2 godziny temu 27 minut temu, Zero cukru napisał: Domyśl się, ile razy biznesmen by to pomnożył huh. Dumny jesteś że kase gnojka wydala na ciebie ona swojej nie zarabia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 217 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Dwa donuty pączek tak napisał: 5800 ma na gnojka niby to by mogła inwestowac mu ten hajs i by nigdy nie zaznal pracy Dlatego ja bym alimentów nie placil jak mój ojciec bo każdy wie że matki za to nowych gachow sponsorujom Xd jak na ciebie i pare innych osob co nie zaznaly pracy patrze to lepiej niech idzie do roboty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 651 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Dwa donuty pączek tak napisał: Dumny jesteś że kase gnojka wydala na ciebie ona swojej nie zarabia Zjezdzaj zazdrosny dziadu. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 217 Napisano 2 godziny temu 18 minut temu, Еlciаа napisał: Lezak szajby dostał. (znowu) I to wszystko o gre za 3 stówki. xd a najlepsze że chyba mu jej nie dałaś xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 2 godziny temu 34 minuty temu, mr_Kumpir napisał: plod inwestor to by bylo cos Ai oobliczyla że było by dzisiaj 7mln zl z 1000zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 651 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, mr_Kumpir napisał: a najlepsze że chyba mu jej nie dałaś xD Mało ważne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Еlciаа napisał: Zjezdzaj zazdrosny dziadu. O co zazdrosny ja obrazeki jpg mam za darmo nawet mi się nie chce sciagac jusz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, mr_Kumpir napisał: jak na ciebie i pare innych osob co nie zaznaly pracy patrze to lepiej niech idzie do roboty Będzie musiał chyba że mu da dwa mieszkania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dwa donuty pączek tak 271 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, mr_Kumpir napisał: a najlepsze że chyba mu jej nie dałaś xD Jasne policzymy to teraz od 1000 zł, a nie od 1000 USD — i uwzględnimy, jak bardzo akcje NVIDIA (NVDA) urósł po wszystkich splitach od IPO do dziś. Jak to wyglądało: NVIDIA wypuściła swoje akcje na giełdę w 1999 r. — przy cenie około 12 USD za akcję (IPO). Od tamtej pory firma miała 6 splitów akcji, co łącznie dało cumulative stock split 480:1 — czyli 1 akcja w 1999 r. dałaby dziś ~~480 akcji. Historyczne dane pokazują też, że **1 000 USD zainwestowane w akcje NVDA w 1999 r. byłoby dziś warte **około 4,7 mln USD przy cenach sprzed paru miesięcy — czyli tysiąc razy więcej niż inwestycja początkowa. 🧮 Przeliczenie dla 1000 zł: 1) Zamiana zł na dolary w 1999 r. Nie ma dokładnych kursów historycznych tutaj, ale dobrym przybliżeniem jest: 1 USD ≈ 4 zł w tamtym czasie (to może być troche zaokrąglenie, ale daje sensowną estymację). A więc 1000 zł ≈ 250 USD w 1999 r. 2) Ile akcji NVDA byś kupił? Cena IPO ~12 USD za akcję → 250 USD ÷ 12 USD ≈ 20,8 akcji Po wszystkich splitach: 20,8 × 480 ≈ 9984 akcji dzisiaj. 3) Ile to by było dziś warte? Dzisiejsza cena NVDA ~ 187 USD (orientacyjnie, po splitach). 9984 × 187 USD ≈ 1 866 000 USD (około 1,87 mln USD) A w złotówkach, jeśli przyjmiemy współczesny kurs ~4 zł za 1 USD: 1 866 000 × 4 ≈ 7 464 000 zł Podsumowanie Jeżeli 1000 zł zainwestowane w NVDA w IPO (1999) zostało by aż do dziś: Twoje 1000 zł byłoby dziś warte około ~7,4 miliona złotych (ok. 1,87 mln USD). To oczywiście przybliżenie — kurs USD/PLN mógł być inny wtedy i dziś, ale nadal pokazuje, jak ogromny wzrost kursu NVDA miał miejsce wraz ze wszystkimi splitami i wzrostami. Chcesz, żebym policzyła też ile by to było po 10 czy 20 latach – czyli jeśli zaczynałbyś inwestować „później”? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach