Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolaaaaa

Cudowne zapłodnienie

Polecane posty

Gość Jolaaaaa

Żal mi niektórych dziewczyn tutaj. które snują swoje wizje cudownego zapłodnienia (przez majtki czy przez wytrysk na brzuch). Aby doszło do zapłodnienia, plemniki muszą się znaleźć WE WNĘTRZU pochwy. Przez skórę na brzuchu nie przejdzie, nie da rady :) Poza tym plemniki bardzo szybko giną, warunki "zewnętrzne" wpływają bardzo negatywnie na ich żywotność a tym samym zdolność do zapłodnienia. Nie uwierzę w bajeczki o kobiecie, której sperma z brzucha spłynęła do pochwy i zaszła w ciążę. Wiele osób opowiada takie bzdury, a czy ktoś z was zna przypadek, w którym kobieta została zapłodniona bez żadnej "ingerencji" wewnątrz (np. palcem) ? Szczerze w to wątpię. Więc nie wprowadzajcie nikogo w błąd!

jestem takiego samego zdania co za ludzie myślą że tak zajdą w ciąże a może też zajdą ja ją tylko dotchną palce i będą się bały że są w ciąży albo nie wiadomo jak

Gość KATARZYNO
IDŻ DO SZKOŁY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dotKną a nie dotchną :P

Gość zdenerwowana
Tez nie wierze w takie bajki, sama teraz przezywam koszmar mimo iz wiem ze sa male szanse na to abymzaszla w ciaze, bylam dziewica, albo i nadal jestem nie wiem dowiem sie jak pojde so lekarza we wrzesniu. Probowalismy z moim chlopakiem zaczac sie kochac, nigdy nam nie wychodzilo, a to nie chcialo wejsc a to to ta to tamto i pewnego wieczora sprobowalismy bez prezerwatywy chcielismy tylko sproobwac wlozyc, wiem ze to glupie ale sadziilismy ze takie stopniowe proby dadza cos nam i bedzie mniej bolalo. No i wszedl do wytrysku nie doszlo wcale, ale stres jest i w dodatku mialam dni plodne :(

Gość Jolaaaaa
Zdenerwowana... Twój przypadek jest troszkę inny, bo jeśli wydzielił się już ten słynny płyn ejakulacyjny i były w nim plemniki zdolne do zapłodnienia, to niestety mogłaś zajść w ciążę. Jest to jednak bardzo mało prawdopodobne :) Pozdrawiam i życzę, by okres przyszedł... Jola

Gość zdenerwowana
dziekuje, jestem troszke spokojniejsza :) Pozdrawiam rowniez i zycze zdrowka.

Gość NO WŁAŚNIE
dziwne to w sumie troszke :> bo to chyba największa porażka zajść w ciąże będąc dziewicą nie? ale w sumie jakieś tam prawdopodobieństwo jest :/

Gość Do Patrycja
Tak, to jest normalne. Ja to pamiętam swój pierwszy raz z tego, że bolało i krwawiłam dość obficie. Mało tego, kolejnych kilka strasznie mnie bolało. Chłopak śmiał się ze mnie wtedy, żebym napisała do BRAVO (pamiętacie to słynne czasopismo :p) "Moich 10 pierwszych razów" :p

Gość zdenerwowana
no widzisz ale mojemu wcale nie polecialo, tylko "posiedzial tam troszke" w dodatku mialam dni plodne, nie wiem co nas podkusilo, denerwuje sie strasznie, zoladek mam w gardle nie wiem jak wytrzymam 2 tyg, mnie krew nie leciala wiec jest jeszcze szansa ze ta blone mam, sama nie wiem Nie wytrzymam tego napiecia.

Gość zdenerwowana
a jakie mialas dni? Plodne czy nie plodne?

Gość Patrycja*
10 dni przed okresem, więc chyba niepłodne. Mojemu też nie poleciało. Tzn poleciało ale dopiero na zewnątrz, bo wyjął wczesniej.

Gość zdenerwowana
to nie wiem czym sie przejmujesz, ja mialam plodne, ktore nadal sa.

Gość hej ludziska
a jak sie liczy te dni? Cykl powinen miec 28 dni. Tak tez przyjmuje. Jesli zaczynacie liczyc to zaczynacie od pierwszego krwawienia czy juz od 2 dnia?? Bo mam problem zaczem licze 1 dzien a czasem nie.

Gość Patrycja*
Cykl miesiączkowy liczy się od pierwszego dnia miesiączki do dnia poprzedzającego kolejne krwawienie I teraz tak jezeli twoj cykl trwa powiedzmy 28 dni to dni płodne są mniej wiecej od 10 do 17 dnia cyklu, a reszta to dni niepłodne. Możesz sobie sprawdzić na tej stronie. Tam jest kalkulator ktory ci wyliczy czy masz dzien plodny czy nie http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089979.html

Gość jka
Powiedzce jak szybko od stosunku komórka jajowa może zostać zapłodniona? pytam bo chce wiedzeć od kiedy mam liczyć skuteczność testu ciążowego?? bo jest napisane 7 dni od zapłodnienia a nie stosunku

czyżby zlot kretynek? :P W zamyśle, jak mniemam miał ten topik wyśmiać wszelkiej maści debilki hehe :P:P

Gość rózna
Ktoś musi włożyć, a potem samo się dzieje.

Gość wystarczy jedna kropla
wystarczy kropla plynu przedejakulacyjnego w pochwie, zeby doszlo do zaplodnienia - bo w niej juz sa plemniki i to calkiem sporo to ze on wytrysnal na zewnatrz to niema zanaczenia jezeli sie podniecil i ta kropla sie pojawila (bo tak sie dzieje w 95% przypadkow) i on nawet jak ci powie ze nic nie bylo to nieprawda bo przeciez jego i twoj sluz sie miesza i jak on to rozpozna nie badzcie naiwne, szkoda molodosci to sie nazywa stosunek przerywany i zadnym ale to zadnym zabezpieczeniem nie jest (to watykanska ruletka - uda sie albo nie) tylko nerwicy sie nabawicie, a o przyjemnosci zapomnijcie wtedy na wiele lat, bo leczenie jest dlugie i drogie a obliczaniem dni plodnych i nieplodnych tez dajcie sobie spokoj , wystarczy 1 impreza i wszystko moze byc w leb, to tez ruletka od tych z plebani niestety ale pelno dzidziusiow sie z tego robi i o to im chodzi tylko gumka, tabletka, globulka, spiralka, plasterek do wam spokoj naprawde dlugo rozmawialam z lek., wierzcie mi albo nie pa

Gość jesooooo
przez 10 lat współzycia dopiero pod koniec zakładamy prezerwatywe... dni płodne niepłodne nie ma znaczenia nie wpadłam w ciagu tego czasu dwa razy byłam w ciązy i wcale nie jest łatwo zajść! płyn ejakulacyjny jest ale szanse na ciąże baaaaardzo znikome

Gość jesooooo
przez 10 lat współzycia dopiero pod koniec zakładamy prezerwatywe... dni płodne niepłodne nie ma znaczenia nie wpadłam w ciagu tego czasu dwa razy byłam w ciązy i wcale nie jest łatwo zajść! płyn ejakulacyjny jest ale szanse na ciąże baaaaardzo znikome

Gość jesooooo

Gość jesooooo

Gość kropla
no dawaj takie rady dalej ladnie dziewczyny wyjda na tym, a nie pomyslalas ze twij partner moze miec mniejsza liczbe plemnikow, albo mniej ruchliwe tak macie i juz (i farta tez) to jest dobre dla tych co im bobas objetnie czy teraz czy za 5 lat wpadnie, ale nie dla 17latek czy24 latek zreszta jakos 2x wpadki mialas oczyms to swiadczy niedawaj takich rad bo to co robisz to nie antykoncepcja tylko ruletka a my chcemy z luzem miec 100% pewnosci

Gość Kropelko juz Cie lubieD
wlasnie...ja mam 17 lat i kurcze sie boje zeby tylko w ciaze nie zajsc.fakt.ostatnio mialam globulke dopochwowa ale moj facet nie mial prezerwatywy...a zawsze mamt prezerwatywe+globulke... nie byl we mnie dlugo(i to jeszcze z przerwami) i nie skonczyl we mnie...ja sie jednak strasznie boje.. Laski wezcie tak ocencie jakie jest prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy?? od tego czasu mialam juz jeden okres...i to taki normalny ale slyszalam ze okres mozna miec do 3 miesiecy bedac w ciazy.. kurcze jak ja sie denerwuje... i wiecie co?? chcialabym zeby jeszcze ktoras z was drogie kobietki ocenila stan rzeczy i powiedziala jaka jest najlepsza metoda anty... bo...dzidzius to cudowna istotka... ale jeszcze nie w moim wieku... pomozcie:D z gory dziekuje i pozdrawiam:D

Gość kropla
ale slonko, globula jakkolwiek niesmaczna (faceci mowia ze gorzka) to jakos tam dziala i w twoim przypadku nawet jezeli twoj gosc mial te przyslowiowa krople z plemnikusami to globula sobie dala z nimi rade, wiec idzcie lepiej na snieg , pospacerowac niech cie utuli , swiat zawiruje, a sie nie stresuj gumki sobie do portfela ty kup i miej w rezerwie jakbyco albo plasterki albo pig pa

Gość Kropelko juz Cie lubie D
:D:D:D:D:D:D Wy to jednak kochane jestescie Cos mnie zaczely dzisiaj jajniczki pobolewac..:D hurrra :D pewnie juz na dniach dostane ten okresik :D:D tak,pojde z facetem na snieg :D i bedziemy sie wyglupiac i robic aniolki:D ?? a moze ulepimy balwana?? hmmmmm...sie zobaczy:D kobitki buźka dla was!!! a na przyszlosc napewno bede pamietac... bo juz takich stresow wiecej nie zniose.. :D:D:D

Gość Zaniepokojony
Witam. Mam problem poniewaz zaczolem wspolzyc z moja dziewczyna bez zabezpieczenia i boimy sie ze jest w ciazy. Nie bylo wytrysku...ale duzo osob wspomina o plynie ejakulacyjnym czy jakos tak. Jaka jest mozliwosc ze jest w ciazy?? Duza mala?? Juz mija 3 dzien po tym wspolzyciu i nie ma zadnych objaw bolacych sutkow czy innych. Liczylismy te niby dni plodne niby nie ale wydaje nam sie ze to glu[pota. Wyszlo ze byl plodny ale to byl ostatni dzien plodny. Tak wychodzilo z kalendarza...ona sie zalamuje a mi nie chce sie wierzyc. Jak wy oceniacie taka sytuacje??

Gość Za młody na tatę
Siemanko. Mnie natomiast trapi następujący mankament: kochałem się z moja panią... Bez prezerwatywy... Długo wcześniej tego nie robiliśmy, bo miała chorą myszkę. Jak juz to robiliśmy to trwało dosłownie momemnt... Dni niby były jeszcze niepłodne. Nie ejstem pewien, ale jest możliwość, że pierwszy "miot" miał miejsce w niej. Jaka wówczas jest opcja na ciążę? Proszę o prędką od[powioedź. WAŻNE.

Gość lek med
jak miała dni niepłodne to szansa niewielka tylko jest pytanie-na jakiej podstawie twierdzi ze ma dni niepłodne-bo jesli na zasadzie czarodziejskich wyliczeń to...wszystko trzeba brac pod uwagę