Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoooooołi

Antykoncepcja po......depo provera

Polecane posty

Gość zoooooołi

czy jesli minely 72 h i postinor poszedl w zapomnienie to jest jeszcze jakas metoda? Stosowała ktoras z Was zastrzyk depo provera PO? Prosze o odpowiedzi tylko dziewczyny ktore cos maja do powiedzenia w temacie, bo ostatnie czego mi potzreba to dołowanie...

Gość kathy
nie polecam skutkow ubocznych nie da sie cofnac jak wiesz zastrzyk dziala do trzech miesiecy a wiec zastanow sie a najlepiej poradz sie dobrego ginekologa

Gość zastrzyk
czytsa ciekawość ile to kosztuje? ale pewnie w Polsce to legalne nie jest jakie skutki uboczne

Gość własnie
upupup pytanie jak wyzej...moze jeszcze nie wszystko przesadzone...

Gość renika
o depo proverze słyszałam że są obfitsze miesiączki, nawet boleśniejsze, zachwiania nastrojów... spróbuj tabletki, po zastrzykach trzy miesiące nic nie zrobisz, nie cofniesz, a tabletki możesz zawsze przerwać. pozdrófka renata ps. ceny niestety nie znam

Gość nellllla
w styczniu wzięłam POSTINOR-nie za bardzo polecam........ Zachwiania nastrojów, mroczne sny, bezpodstawne podejrzenia, że mój mężczyzna mnie zdradza...=OBŁĘD!!!!!!!!!!!! Po zastrzyku pewnie będzie jeszcze gorzej........POZDRÓWKA :)

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuu
...sproboj tabletki?? ale jakiej tabletki?:( sa jakies ktore wywoluja okres? nie wliczajac postinoru ktory po 72h dzialanie ma praktycznie zadne..:(

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuu
oczywiscie sprobUj...to wszystko stres...albo dzidzius tak na mnie działa...

Gość bagarmosen
zasuwaj do zaufanego lekarza po RU a wiem dokladnie że mają

Gość cooooooooo
po RU????????????? a co to takiego:(??

To tabletka wczesnoporonna. Jeszcze się nie spotkałam z lekarzem, który by ją posiadał, ale pewnie zawsze najdzie się chociaż jeden który ma. Z postinorem jest tak, że nawet jeśli weźmiesz w tych 72 godzinach nie musi zadziałać - dzięki temu za kilka miesięcy zostanę ciocią. Ile godzin u Ciebie minęło?? Może idź do lekarza i zapytaj co by radził. Może jeszcze coś da się zrobić. Wiem, że tabletki antykoncepcyjne większej ilości można zastosować jak postinor, ale nie wydaje mi się to dobrym pomysłem. Przejdź się do ginekologa, może jeszcze coś doradzi.

Oczywiście Ru- wczesnoporonna, Postinor - jako zapobiegająca zapłodnieniu.

Gość renika78
do buuuuuuuuu tabletki oczywiście depo-provera, z tego co wiem jest tez to odpowiednikiem zastrzyku, ale zawsze mozna przerwac a zastrzyk dziala 3 miesiące pozdrófka

Gość Ax
spokojnie mozesz wziasc 4 tabletki na raz(tylko tych z najwyzsza dawka) np.diane 35, i po 12 godzinach znowu ta sama dawke. Nawet jesli wezmiesz to po 5 dniach bedzie oki. Rzaden lekarz Ci o tym nie powie ale ja mam swojego prywatnego, ktory wie co w takich sytuacjach robic.Nie martw sie bedzie dobrze

Gość ejo
gdzie tacy lekarze? musze gdzies isc....

Gość DO AX
Jesli zastosuje sie metode 4 tabletek anty i po 12 h kolejnych 4 to kiedy powinien pojawic sie okres?

Gość mini1
Bralam depo-prowere przez okolo 2 lata i nie powiem u mnie przebiegalo to raczej bez drastycznych przezyc Jak dla mnie zaleta bylo brak miesiaczek tylko plamienie bardzo skromne,no i ze nie musze pamietac o tabletkach a do tego nie mam glowy.Nie przytylam od dp i ogolnie moje samopoczucie bylo ok bralam dp bo karmilam mala piersia a jest to jeden z wielu srodkow dozwolonych do stosowania w okresie karmienia .Teraz juz nie biore od roku i tu jest minus tego bo miesiaczki wrocily i niedawno sie wszystko ustabilizowalo a jak do tej pory nie zachodze w ciaze jest to dlugotrwaly efekt depo..ktory czasami trwa do 3 6 miesiecy.Tego tyle.pozdrawiam

Gość mini1
Bralam depo-prowere przez okolo 2 lata i nie powiem u mnie przebiegalo to raczej bez drastycznych przezyc Jak dla mnie zaleta bylo brak miesiaczek tylko plamienie bardzo skromne,no i ze nie musze pamietac o tabletkach a do tego nie mam glowy.Nie przytylam od dp i ogolnie moje samopoczucie bylo ok bralam dp bo karmilam mala piersia a jest to jeden z wielu srodkow dozwolonych do stosowania w okresie karmienia .Teraz juz nie biore od roku i tu jest minus tego bo miesiaczki wrocily i niedawno sie wszystko ustabilizowalo a jak do tej pory nie zachodze w ciaze jest to dlugotrwaly efekt depo..ktory czasami trwa do 3 6 miesiecy.Tego tyle.pozdrawiam

Gość mini1

Gość jk82
Użyłam zastrzyków depo-provera trzy razy.W czasie ich używania dostałam takich plamień jakby coś mi się tam złuszczało.Byłam wystraszona,bo myślałam,że się ze mną dzieje coś złego.Mimo tego moim zdaniem jest to wygodna forma antykoncepcji.Zastrzyk bierze się raz na trzy miesiące,a skuteczność ma podobno większą niż pigułka.Samopoczucie ogólnie dobre i nawet nie zauważyłam jakiegoś spadku ochoty na seks.Tylko,że chodziłam jakaś rozdrażniona.Pomimo tych doświadczeń znowu się zastanawiam nad przyjęciem zastrzyku.Może tym razem plamienia się nie pojawią? Uważam,że to antykoncepcja godna polecenia.Przecież nie wszystkie dziewczyny muszą mieć po nim te plamienia,każdy organizm reaguje inaczej.W razie pytań możecie pisać:aquarius82@o2.pl.Chętnie odpowiem na wszelkie pytania.POZDROWIONKA

Gość wsciekła
Wziełam jeden zastrzy, po którym miałam straszne nastroje i doła zastrzyk wziełam w pierwszym dniu okresu i co krwawienie a póżniej plamienietrwa i trwa,kolejnego już nie wziełam nie wiem kiedy wszystko wróci do normy czwarty miesiąc już tak się dzieje przynajmniej humor mi wrócił wzryganie raminami p.doktor rozwaliło mnie i propozycja na zastosowanie wkładki bardzo drogiej a przecież są tańsze środki antykoncepcyje.mój facet się śmieje że mogę teraz już powiedzieć:-Kochane nie mogę mam "okres"haha i tak już czwarty miesiąc

Witam! Brałam Depo Provere rok czasu, byłam baaardzo zadowolona, brak okresu jedynie lekki plamienia raz na trzy mce. Czułam sie świetnie, psychicznie i fizycznie. Cena ok45 zeta. Nic nie przytyłam. Ale dla niepewnych polecam najpierw tabletki Cerazette, maja podobny skład co depo i tez nie ma sie okresu. Więc mozna sprawdzic jak sie ktos na nich czuje, i w rzie czego odstawic. A z zastrzykiem juz sie tego nie da. Ja tak zrobiłam. Wiem że nigdzie tego nie ma i lekarz tez nie powie, ja do tego doszłam po wielu zmudnych poszukiwaniach. Więć dziewczyny zastrzyk jest świetny, chociaz wiadomo ze każdy organizm inaczej reaguje. Dlatego żeby nie było przykrych niespodzianek zacznijcie od tabletek.