Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruszynka_ania

Potrawki z kurczaka

Polecane posty

Gość kruszynka_ania

Czesc wam:)))Potrzebuje pomocy.Mojego kuzyna zona nie jada miesa.Jedyne co to kurczak.Potrzebuje jakis przepisow na potrawy gdzie moge dodac kurczka zamiast innego miesa.Znam tylko jedno z ryzem.Ona lubi terz warzywka.Pomozcie.Musze miec kilka przepisow.Z gory dzieki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
-piersi z kurczaka -pieczarki -pudelko kwasnej smietany -bulion -cebula Piersi z kurczaka podsmazasz w malych kawalkach na patelni i wkladasz do garnka, na tym samym tluszczu smazysz pieczarki i wkladasz do tego samego garnka, dodajesz pokrojona i podsmazona cebulke, na patelni robisz zasmazke przelewasz ja do garnka, dolewasz bulionu i mieszasz az zgestnieje. Potem to wszystko musi sie troszke pogotowac. Przed samym podaniem dodajesz kwasna smietane i polewasz ta potrawka ryz (mozesz dodac jeszcze odrobine podsmazonego boczku, daje naprawde fajny smak i aromat, starczy maly paseczek, no ale nie wiem czy kuzynka by chciala jesc:)) -piersi z kurczaka -paczka zupy cebulowej knorra -smietana kremowka(mozna dodac tej smietanki do ubijania ramy, bedzie mniej kaloryczne) kurczaka kroisz na paseczki, wkladasz do zaroodpornego naczynia, wyspujesz do niego zupke z paczki(ten proszek) i mieszkasz z kurczakiem, zalewasz go kremowka i wkladasz na 30-40 min do piekarnika. PYYYYYYYYYYYCHAAAAAAAAAAAA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do J-a-a-a-
Zrobiłam tę potrawkę w/g Twojego przepisu (ale bez zasmażki i boczku, z całego kurczaka, z udkami włącznie) Spróbowaliśmy przed chwilą....... Czegoś tak ZAJEBISTEGO w życiu nie jadłam...:) PYCHA !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piersi kurczaka albo udka Iudka lepsze, delikatniejsze) cebula, marchewka, może być dodatkowo papryka, w ogóle ulubione jarzynki tłuszcz przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, może być przyprawa do kurczaka Kurze zwłoki obsmaża się na rumiano na patelni, potem przekłada do garnka z wrzącą wodą (tej wody nie za dużo, jakieś 4 cm, tak jak na sos), dodaje się przyprawki i sól. Przykryć i dusić na niedużym ogienku. Kiedy kurczak zacznie robić się miękkawy, podsmażyć na patelni pokrojone jarzynki i dodać do reszty (cebula powinna być lekko zrumieniona, a reszta wciąż chrupka). Dusić dalej, aż powstania sosu. Kurczak powinien być mięciutki a warzywka lekko chrupkie. Można zagęścić po prostu odrobina mąki roprowadzoną w małej ilości wody, albo ulubionym sosem w proszku, albo czym kto chce. Ta potrawa daje spore możliwości, co kto lubi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To poprzednie pasuje do ziemniaczków i surówki :) następne: Duża pierś kurczaka, albo dwie małe sos sojowy (chiński) paczka mrożonych jarzyn do potraw chińskich np. Hortex fix do potraw chińskich Knorr Kurczaka pokroić w małe kawałki, porządnie skropić sosem sojowym i zostawić na minimum pół godzinki. Później podsmażyć go na oliwie, jak zacznie robić się rumiany wsypać mrożonkę, całość posmażyć do momentu aż warzywka zrobią się jadalne. Fix Knorra rozprowadzić w wodzie i wlać do mięska. Trochę pogotować. Przyprawić po drodze do smaku, jedni wolą bardziej pikantne i słone. Wychodzi pi razy oko chińszczyzna, zjadł ją z przyjemnością nawet osobnik, który nienawidzi żadnych potraw wspomaganych sosami w proszku ;) Ja jadam z ryżem, niektórzy wolą z ziemniakami albo frytkami, jak kto chce. Osobiście kropiłam jeszcze lekko sokiem z cytryny, ale to już kwestia smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anatik
czesc Oto kolejny przepis na kurczka: Przyprawione /przyprawa do kurczaka/ porcje klade na blache i podpiekam lekko w piekarniku/lekko/. Potem układam na tego kurczaka ugotowane i pokrojone w plastry ziemniaki a na nie roznego rodzaju warzywa /swietnie nadaje sie mrozona mieszanka warzywna, ale ta bez groszku/. Na koniec wszystko posypuje ztartym zoltym serem /ja lubie go duzo/ i calosc zapiekam az ser sie dobrze rozpusci. No i na stol

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Potrawka w sosie cebulowym z ryżem 1 kg piersi kurczaka 1 duży słoik solonych pieczarek 2 duże śmietany kremówki 3 zupy cebulowe ryż olej Mięso kroimy na małe kawałki, podsmażamy bez soli i przypraw na oleju. Usmażone mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy pieczarki. Kremówkę mieszamy z zupami i wlewamy do naczynia. Całość mieszamy. Zostawiamy na dwie godziny. Następnie pieczemy 20 minut w temperaturze 200°. Dodajemy do ugotowanego ryżu. PYCHA !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kura curry
ale pieczarki w occie ????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kura curry
jak się robi tę zalewę ?? napisz, pliss

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hmm... to proste: wlewasz kremówki do jakiegoś garnka, wsypujesz zupy (ten proszek ;) ) i mieszasz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kura curry
Rosalinda......hahahahhaaaaaa...ale się uśmiałam...z tych kremówek z pieczarkami w słonej zalewie :):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krajewski1987

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uu
potraweczki z kurczczeczka dla kruszyneczki aneczki i jej kuzyneczki co nie je mieseczka :P a tak a propos, to wspolczuje tym, co mysla ze mieso utytlane w chemikaliach z zupy instatn to cos za-je-bis-te-go :D :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×