Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorien

robi siusiu...

Polecane posty

Dlaczego mój 2-latek robi siusiu na nocnik, u kogoś na muszlę, na podwórku na trawkę, zaś kupę wali w majty? Przecież wszyscy mówią, że najpierw dziecko opanowuje wypróżnianie, a potem siusiu. Powiedzcie, czy długo potrwa nauczenie go wołania kupki? Ma miesiąc do pójścia do przedszkola? Jak uczyliście swije dzieci?

Niestety nie odpowiem, ale jeśli Cię to pocieszy, to dodam tylko że ja mam 4-letnie dziecko i ten sam problem, a może nawet i troszkę większy. Moje dziecko przestało się regularnie wypróżniać odkąd postanowiłam zamienić pieluchy nocnikiem. Będę wdzięczna za wszystkie rady jak rozwiązać ten problem

Gość moze was troche pociesze
moj synek w nocnik zaczal siusiac jak mial 2,5 roczku za to z kupa byl problem nie potrafil tego zrobic w nocnik a w pieluche nie chcial, zalatwial sie raz na tydzien z wielkim bolem i to jeszcze zeby bylo ciekawiej tylko w wannie podczas kapieli.My bylismy z nim u pediatry i powiedzial, ze musi dorosnac do nocnika nic na sile, dla dziecka rozstanie z pielucha jest stresem na ktory roznie reaguje , przepisal tylko taki syropik( nie pamietam nazwy, wiem tylko ze mial brazowa etykietke ) dostepny bez recepty daje sie na noc, pomaga sie wyproznic i to wszystko reszta faktycznie przyszla z czasem, sam zaczal siadac na nocnik.Tak ze tylko cierpliwosci a z czasem i wasze maluszki same beda wiedzialy co i gdzie nalezy zalatwiac :)

Cześć! Ja też do niedawna borykałam się z podobnym problemem. Moje dziecko, które pojutrze skończy trzy latka też nie chciało robic kupy do nocnika. Sikał ładnie a kupy za nic w świecie nie chciał zrobić do nocnika. Jak chciało mu się kupę to płakał, że go boli; chodził po całym mieszkaniu i płakał, aż w końcu z wielkim bólem zrobił kupę (oczywiscie w majtki). Aż wreszcie kiedyś mąż do przyuważył jak się zbiera do robienia kupy i załozył mu pampersa. I o dziwo nie było żadnego płaczu, żadnych lamentów. Potem przyszedł czas kiedy trzeba było nauczyc Jasia robić kupę do nocnika. I tu z pomocą znowu przyszedł mąż. Wział Jasia na \"poważną\" rozmowę i wytłumaczył mu, że już jest mężczyzną (z resztą Jaś sam tam mówił o sobie) no i, że mężczyźnia robią kupę do nocnika, po czym posadził go na nocniku. jaś odniósł wielki sukces. Oczywiście zdarzały sie wpadki, ale sporadycznie. Teraz mój mały mężczyzna sam chodzi to ubikacji, ma swój mały stoleczek na który wchodzi i sam się załatwia. Potem idziemy umyć raczki i dziecko jest bardzo szczęśliwe. Osobiście uważam, że dziecko musi \"dojrzeć\" do nocnika, oswoic się z nim. casami pomaga \"podglądane\" rodziców w toalecie albo kupno specjalnej nakładki na sedes. Wszystkim mamom i ich dzieciaczkom życzę powodzenia w nauce...Głowa do góry kochane!!!Będzie dobrze!

Gość astek
ja mam tan sam problem, synek ma dwa latka i 8 miesięcy. ostatnio powiedzał mi nawet, żebym mu założyła pampers, bo do ubikacji nie moąe zronić kupki. Jestem załamana, bo za 2 tygodnie idzie do przedszkola!! W majtki robi kupe bez problemu i to nawet 2 razy dziennie. co robić?

Gość wstydziłybyście się
nie umiecie nawet dziecka wychować, jak bedzie miał 10 lat tez bedzie srał w majty?

Gość Gosia_16
ja znam taki przypadek, że dziecko 5 letnie robiło kupę w majty... Naprawdę ... na szczęscie już mu przeszło ;)

Gość gość
Autorko nadal dzieciak robi kupe w majtki?

Gość gość
Autorko co u ciebie?pierzesz gacie ze sie nie odzywasz?

Gość gość
Teraz ma 15 lat;)

Gość Elanour
Ja myślę że najpierw powinien opanować siusiu do butelki albo nocnik,a potem inne. A kupę na nocnik,to obowiązkowo. Trzeba obserwować i uczyć.Sprytna mama nie ma z tym problemu

Gość dobra maciora
Mój już nie robi,nauczyłam go przestać robić siusiu wcale.Jest spokój,nie muszę kupować pieluch,ani uczyć robienia,bo już nie robi.W internecie jest gotowy poradnić,jak oduczyć dziecka robienia siusiu,możecie poczytać. Zostało tylko robienie kupy,ale i na to znajdę jakiś sposób

Gość gość
Moje dzieci też tak robiły, nawet nie wiedziałam kiedy, teraz śmiać mi się chce jak sobie przypomnę jak wyglądały jakby miały ogonki:-)

Gość dobra maciora
@gość wczoraj a powiedz,jak oduczyłaś ich robienia siusiu w ogóle?Inne matki też są zainteresowane ,bo to bardzo problematyczny temat

Gość nadal robi
nadal robi siusiu,pomocy!