Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola_blaszczyk

Jak ubierac 2-miesięczne dziecko przy takiej pogodzie??

Polecane posty

Gość ola_blaszczyk

Witam! Jak ubierac 2-miesięczne dziecko przy takiej pogodzie?? U Nas jest ponad 20st. Pozdrawiam :)

Gość masz warunki
A jak ubrałaś wczoraj? Jak zamierzałaś dzisiaj gdyby nie kafe?

Gość ola_blaszczyk
Cienkie śpiochy, koszulka, sweterek, czapeczka i przykryc nóżki cienkim kocykiem.

Gość youbbbbbbbeggin
ja ubrala bym w cieplego pajacyka, sweterek, czapeczke i okryla kocykiem poniewaz wiadomoz e podczas snu tempearutra ciala spada.

Gość youbbbbbbbeggin
kazda matka ubiera dziecko pod siebie:) Ja zmarzluch jestem przypsuzczam ze dziecko by mi zamarzalo;)

Gość mialam ten problem i
ja ubieram tak body z krotkim rękawem, rajtuzy, na to bluza polarkowa i spodnie polarowe a na nogi buciki i czapeczka bawelniana letnia i to wszystko. Oczywiscie zabieram ze sobą kocyk i cos na zmiene wrazie gdyby bylo za zimno badz za gorąco.

youbbbbbbbeggin kazda matka ubiera dziecko pod siebie Ja zmarzluch jestem przypsuzczam ze dziecko by mi zamarzalo dokładnie każda mama sama wie najlepiej, moja na początku października miała jakieś 1,5 msc i z gołymi nóżkami nawet wychodziła . Body dł rękaw,sukienka i takie wysokie kapciochy:), innym razem body, rajtuzy i sukienka ale to już chłodnie było.Czapkę rzadko kiedy miała. Nigdy mi nie chorowała

spodnie polarowe ale nie grube jak te zimowe polary tylko cieniutki, jest grubosci polaru kilka rodzajow wiec kochana nie pisz tutaj o ubieraniu na sybir ale dzis widzialam mame z dzieckiem w kozakach i zimowym kombinezonie :D poza tym kazdy ubiera dzieci po swojemu a ja napisalam jak ja ubieram i nie wydaje mi sie ze za grubo:D mala ładnie spi na spacerku nie wierci sie nic jej nie przeszkadza nie ma i nigdy nie miala potowki i jest moim drugim dzieckiem ur w tej samej porze roku co poprzednie wiec jakies tam doswiadczenie w ubieraniu mam :D

Gość A UBIERAC

Gość TO NIE MOJ PROBLEM
ALE SZKODA MI TYCH DZIECI KTORE SA PRZEGRZEWANE PRZEZ ICH MATKI . UBIERAJCIE DZIECI JAK CHCECIE ALE NIE ZDZIWCIE SIE JAK OD PRZEGRZANIA MALEC DOSTANIE BIEGUNKI I WYLADUJE W SZPITALU . TAK TAK OD PRZEGRZANIA MOZNA DOSTAC BIEGUNKI ! JEST UPAL A WY UBIERACIE W RAJSTOPKI I SPODNIE POLAROWE NAJLEPIEJ ZAŁUZCIE JESZCZE CZAPKE NA POLARZE , GRUBY SZALI I REKAWICZKI . WIECIE CO ... SAME TAK SIE UBIERZCIE

doskonale rozumiem o co ci chodzi ale wez pod uwage ze to dopiero początek wiosny, pogoda jest zmienna, wieje wiatr dziecko spi w wozku i sie nie rusza. Co z tego ze w sloncu jest upal jak w cieniu w dodatku jak zawieje to zimno? Ja chodze jeszcze w plaszczyku bo mi zimno jak zawieje. Wczoraj mialam na sobie plaszczyk, bluzke z dl rękawem spodnie i półbuty i za gorąco to mi nie było. W slońcu owszem troche ale w parku w cieniu niebardzo :D

Gość KOBIETY POMYSLCIE PRZEZ
CHWILE ! na dworzu jest ponad 20 st w cieniu - u mnie jest nawet 24 st . zadam wam pytanie - jaka temp macie w domu ? pewnie macie w granicy od 22 do 24 st C Jak ubieracie dziecko w domu ? tez w grube rajstopki na to zakladacie spodnie polarowe i przykrywacie jeszcze kocykiem ? zaloze sie ze tak dziecka w domu nie ubieracie to czemu tak ubieracie dziecko na dwor jak temp. jest taka sama jak w domu ? NO DLACZEGO ?

Gość stara dupa 25
Dzis u mnie naprawde goraco ,dzieci na placu zabaw maja pod spodniami rajstopki ,szok.... mam na mysli dzieci biegajace.

w domu temp jest stala nie ma wiatru slońca i cienia jest zawsze tak samo. A na zewnątrz wyjdziesz za róg i powiewa zimnym wiatrem tak? To chyba jest róznica. Zresztą cos ty sie tak kochana na te grube rajtuzy i spodnie uparła? To nie ma cieńszych rajtuz i spodni są tylko zimowe twoim zdaniem czy jak? Jak teraz wyrozbieram dziecko do skarpet to jak je bede latem ubierac ? Nago w wozku wozic ? Tez zacznijmy od temp u mnie 24 w cieniu nie ma :D

Gość BEZ PRZESADY..............
jak dziecko lezy w gondoli to go nie zawieje

20 stopni.........rajstopy i spodnie a do tego bluza:(pogratulowac:( Ludzie!!!!!!!20 stopni to jest przeciez cieplo i zastanow sie czy ty bys wytrzymala w spodniach pod ktorymi masz rajstopy----KOSZMAR!!!!!!!!

chodze po domu w bluzce z rekawami 3/4 teraz wlasnie wieszalam pranie na balkonie i jak zawialo to az mi ciarki przeszly po rękach a balkon mam od strony slonecznej :D

a czy ja napisalam ze u mnie jest 20 st ? I co z tego ze taki niby upal skoro wieje zimnym wiatrem non stop . Wszystko zależy drogie Panie od temp za oknem a skoro wy macie po 20 i wiecej a w dodatku zero zimnego wiatru to znaczy ze mieszkamy bardzo daleko od siebie :D

o matko 30 st ? To gdzie tak grzeje? a tak na marginesie skoro taki upal to co wy przed kompami robicie brac stroje i na plaze :P Przeciez ponad 20 stopni w sloncu to dlaczego by sie nie poopalac ?

Gość bo slonce
slonce w kwietniu grzeje ale nie opala bo jest jeszcze za wysoko

Ciekawe jak zabrać dziecko na plażę które ma na sobie rajstopy,spodnie,buty,czapkę,body z polarem i jest jeszcze przykryte....chyba tego nie przeżyję:(:(:(

heh dobre juz wyjasniam bo zle ktos doczytal chyba otóz nie nakrywam dziecka jkedynie biore kocyk na wszelki wypadek. body na ramiaczkach bardzo cieniutkie. dresik cieniutki polarowy rajtuzki rowniez bardzo cienkie a czapeczka typowa taka jak po kapieli noworodkom czasem ktos w domu zaklada :P bluza od dresu rozpinana jakby co :P a malo tego wczoraj np bylo ładnie na dworze słonecznie troche wiatru ale ok poszlismy na spacer a po 30 min zerwalo sie wiatrzysko i nagle sie rozpadalo :P ciekawe czy 6 tyg dziecko nie zmarzlo by w samych bodach i skarpetkach jak myslicie ?

Masz blisko więc jak trochę zmarznie to nie umrze:(....przegrzewajcie nadal swoje dzieci a później będziecie płąkać że często chorują...................................................

Gość gość
No to łatwo o przegrzanie :) Pamiętaj, dziecko do 7-8 miesięcy musi mieć jedną warstwę więcej, ale nie w lato ! Przy upale po co temu dzieciakowi dodatkowa warstwa, jak słońce piecze aż do bólu. Ja bym założyła : Zestaw 1 : Body z krótkim rękawem lub na ramiączkach, jeśli jest mocny wiatr okryj dziecko tetrową pieluszką. Zestaw 2: Kaftanik z krótkim rękawem, krótkie spodnie. Przykrycie tak samo (zestaw 1) To tyle z mojej strony. Pozdrowionka ze Szczecina !