Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baron pancerny

Czego ludzie nie wierza w Boga? Przeciez KTOS to wszystko musial stworzyc

Polecane posty

Gość baron pancerny

Nawet gdyby ktos sie upieral przy Wielkim Wybuchu to co spowodowalo ow wielki wybuch? Skad sie wziela materia? Skad przestrzen na ta materie? Naprawde uwazacie, ze to sie zrobilo jakos tak samo? Bez sensu...

Gość gość
Bardziej bez sensu jest dla mnie wiara, bo wychodziłoby na to, że Bóg ma sadystyczną przyjemność z ranienia ludzi.

Gość gość
I co masz z tego że ten bóg czy jak to nazwiesz istnieje?

Rozumiem Was. Ale bez wzgledu na to czy Bog jest dobry czy zly to mi chodzi o sam aspekt, ze jednak JEST! A skoro jest to wypadaloby chociaz uznac Jego istnienie. Wypadaloby tez choc na probe zaczac sie kierowac Jego przykazaniami. Nie uwazacie tak?

Gość gość
No tak, ktoś to musiał stworzyć. A kto stworzył Boga?

Gość gość
Bóg mieszka w każdym tylko jego nasilenie jest bardzo różne, a często skrajne.

Gość gość
Bóg to szatan.

Gość gość
Matka Teresa to szatan.

Gość gość
Mariusz Trynkiewicz to Matka Teresa.

@ gość dziś No tak, ktoś to musiał stworzyć. A kto stworzył Boga? x Bardzo dobre pytanie. Pytanie... potwierdzajace istnienie Boga. Tak, tak, dobrze czytacie. To nie pomylka. Juz to wyjasniam. Otoz my ludzie zyjemy w rzeczywistosci przyczynowo-skutkowej gdzie wszystko ma swoj poczatek i swoj koniec. I cofajac sie hronologicznie w czasie doszlibysmy do Boga. I tu powstaloby owo magiczne pytanie - a kto stworzyl Boga? Jedna z alternatywnych odpowiedzi moglaby brzmiec - jakis wczesniejszy poprzedni Bog. A kto stworzyl tego jeszcze wczesniejszego Boga? Jeszcze wczesniejszy od wczesniejszego. I tak bez konca. Widzimy zatem, ze to bledna droga. Ze u prapoczatku wszystkiego musi istniec KTOS kto... nie ma poczatku. KTOS kto jest ponad czasem. Ba, KTOS kto stworzyl czas. I tu dochodzimy do sedna sprawy. Bog nie ma poczatku. To jedyny logiczny wniosek.

Gość gość
Mariusz Trynkiewicz to pijak 24 lata.

Gość gość
oj stara modelka bez związku Uważam tak, bo to brzmi lepiej, niż miłosierny, ale patrzący niewzruszenie na ludzkie tragedie.

Gość gość
gosc 22:03 - ludzka tragedia: ból, cierpienie i śmierć i inne ciężkie przeżycia to konsekwencja sprzeciwienia się Woli Bożej przez pierwszych rodziców - Bóg nas Stworzył do życia z Nim w miłości w Raju - to jest nasze naturalne dziedzictwo od chwili urodzin - a zbuntowany anioł chciał być większy niż jego Stwórca - stąd walka z Bogiem i Jego stworzeniami

Gość gość
Jak zwykle sam sobie idiota pdpowiada.

Gość ojj stars modelka bez związku
22:12 - to ja stara modelka cd. - myślisz, że Bóg nie cierpiał oddając Swojego Boskiego Syna na śmierć w takiej kaźni jaką przeszedł aby uratować nasze istnienia? - nie widzisz w tym poświęceniu ogromu miłosierdzia? - to człowiek od samego początku wypina się na Stwórcę a On w Swojej Boskiej Mądrości i Miłości zabiega o nas byśmy tylko jedno zrobili - odpowiedzieli miłością na Jego Boską Miłość - tylko tyle i aż tyle

Gość gość
Nadal mnie to nie przekonuje. Czyli z tego miłosierdzia pozwala gwałcić kobiety? To ja nie mam więcej pytań.

Gość gość
Bóg to rzadki gatunek rekina rzecznego.

Gość gość
tak samo bez sensu jest wiara w to, że jakaś istota myśląca w podobnym systemie co ludzie sobie to stworzyła. Niektórzy po prostu przyjmują zaistniały stan rzeczy i nie wymyślają sobie historii jak nie wiedzą. "Głupi co nie wie to wymyśli" czy jakoś tak.

Gość gość
Bóg to żaba którą kiedyś ukrzyżowałem. Nie wydawało mi się aby cierpiała, a tym bardziej aby cierpiała za jakieś grzechy, po ukrzyżowaniu i po odcięciu głowy mrugała jeszcze oczami gdy się strzeliło w nią tym elektrycznym pstrykaczem z zapalniczek.

Gość ojj stara modelka bez związku
22:23 - nie można mieć pretensji do Stwórcy, że niektórzy ludzie nie chcą iść wg Jego Przykazań i błądzą krzywdząc innych a i przy okazji siebie też siebie - zły człowiek to jest nieszczesliwy człowiek - otrzymaliśmy wolną wolę na ziemi i nawet Bóg nam jej nie zabierze w momencie kiedy coś robimy coś złego - rozróżniamy dobro od zła praktycznie od dziecka i wiemy jakie są ich konsekwencje

Gość gość
Bóg to p********a sowa której nie można za nic złapać.

Gość gość
Bóg to Chuck Norris.

Gość ojj stara modelka bez związku
22:27 - widzisz sam... człowiek to jedyne istota rozumna na ziemi, które zabija w bestialski sposób inne istoty czujące - Stwórca Mówi - Nie zabijaj - człowiek z pychą mówi Bogu - Nie - i zabija inne istoty a tym samym pogrąża siebie i zniewala w grzechem - Bóg Mówi - Daję Ci Mojego Syna abyś nie zginą grzechu na wieczność - człowiek z pychą mówi Bogu - Nie - i idzie na wieczne zatracenie do piekła

Gość gość
Bóg to takie coś z takim czymś bez takiego czegoś.

Gość gość
Ciekawi mnie, dlaczego Bóg nie mówi "nie gwałć" ?

Gość gość
Bóg to rzadki gatunek gąbki morskiej zagrożonej wyginięciem.