Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baron pancerny

Czego ludzie nie wierza w Boga? Przeciez KTOS to wszystko musial stworzyc

Polecane posty

Gość gość
Bóg to pewien chińczyk który zabił 7 osób bo mu się nudziło.

Gość gość
Bóg to stary rybak który ze złości poćwiartował swoją żonę i używał jej jako przynęty na ryby.

Gość ojj stara modelka bez związku
22:45 - bo "kochaj bliźniego jak siebie samego" - innymi słowy: nie rób drugiemu co Tobie nie miłe - lubisz jak w brew Twojej woli dzieje się coklowiek Tobie? - nie i dlatego w taki sam sposób mamy traktować innego bliźniego

Gość ojj stara modelka bez związku
Dobranoc.

Gość gość
To prawda nie czyń drugiemu, dlatego uważam że ludzie biedni powinni mordować i zabierać bogatym aby była sprawiedliwość bo dlaczego biedni mają być gorsi i być niżej od bogatych? Każde morderstwo w celach rabunkowych jest świętę i naznaczone Bożą mocą.

Gość gość
Do domów ludzi bogatych powinno się wchodzić, obcinać łby domownikom i rzucać je na maski ich luksusowych samochodów z jasnym przesłaniem - tyle warte jest życie bogaczy.

Gość gość
Swoich ludzi kochaj a wrogów nienawidź - to jest przesłanie Boga jahwe.

@ Pazipęk wczoraj Jak zwykle sam sobie idiota pdpowiada. x Szanowny Pazipeku, nie pierwszy juz raz zarzucasz mi, ze rzekomo sam sobie odpowiadam. Zapewne chodzi Ci o wpis z 22:12 napisany z gocia. Jednak jak sie zaraz okazalo napisala go "oj stara modelka bez zwiazku" co wyjasnila w poscie o 22:20. Z jakichs wzgledow pisala potem jako niezalogowana. Nie wiem ale na zdrowy rozum - gdybym sie ja mial podszywac pod "oj stara modelke bez zwiazku" to mysle, ze Ona nie pozostalaby bierna i by protestowala tym bardziej, ze wczesniej jako zalogowana sledzila ten temat, a wiec tu zaglada. Moja rada Pazipeku. Zanim nastepnym razem zechcesz kogos nazwac isiota sprawdz laskawie czy sam nie wyjdziesz na idiote. Bo wlasnie wyszedles, idioto.

baron pancerny dziś @ Pazipęk wczoraj Jak zwykle sam sobie idiota pdpowiada. x Szanowny Pazipeku, nie pierwszy juz raz zarzucasz mi, ze rzekomo sam sobie odpowiadam. Zapewne chodzi Ci o wpis z 22:12 napisany z gocia. Jednak jak sie zaraz okazalo napisala go "oj stara modelka bez zwiazku" co wyjasnila w poscie o 22:20. Z jakichs wzgledow pisala potem jako niezalogowana. Nie wiem ale na zdrowy rozum - gdybym sie ja mial podszywac pod "oj stara modelke bez zwiazku" to mysle, ze Ona nie pozostalaby bierna i by protestowala tym bardziej, ze wczesniej jako zalogowana sledzila ten temat, a wiec tu zaglada. Moja rada Pazipeku. Zanim nastepnym razem zechcesz kogos nazwac idiota sprawdz laskawie czy sam nie wyjdziesz na idiote. Bo wlasnie wyszedles, idioto.

Gość gość
Ludzie nie wierzą w Boga bo katole to świnie.

@ gość dziś Ludzie nie wierzą w Boga bo katole to świnie. x Nawet gdyby katol byl swinia, to co to ma do istnienia czy nieistnienia Boga? Jesli jakis astronom okaze sie alkoholikiem i damskim bokserem bijacym zone, to ja mam przestac wierzyc w istnienie ksiezyca i gwiazd? Nawet ksiadz moglby sie okazac swinia ale to nie ma przeciez wplywu na istnienie ksiezyca, gwiazd czy ich stworcy Boga!

Gość gość
Dlatego że jesteście ZGORSZENIEM dla ludzi i ICH UTRATA WIARY JEST WASZĄ WINĄ za którą odpowiecie przed Bogiem i pójdziecie do czyśćca, którego sie tak boicie.

Gość gość
Dlaczego ludzie nie wierzą? Przez Chrystianizację

@ gość dziś Dlatego że jesteście ZGORSZENIEM dla ludzi i ICH UTRATA WIARY JEST WASZĄ WINĄ za którą odpowiecie przed Bogiem i pójdziecie do czyśćca, którego sie tak boicie. x Bardzo sprytne wytlumaczenie dla wlasnego nie zachowywania Bozych przykazan. Nie bede osoba wierzaca bo inna osoba postepuje tak, a nie inaczej. Obawiam sie jednak, ze Bog nie da sie nabrac. Zadam Ci jedno pytanie. Uzywasz telewizora? Zapewne tak. Wiec jak to jest, ze uzywasz telewizora mimo, ze niejeden inny telewidz jest pewnie zlym czlowiekiem, niejeden nawet pedofilem, itd. Nagle nie przeszkadza Ci ich grzesznosc? Dziwne. W kazdym razie grzesznosc innych telewidzow nie przeszkadza Ci samemu korzystac z telewizora. Grzesznosc innych kierowcow nie przeszkadza Ci samemu korzystac ze srodkow lokomocji. Tylko grzesznosc katolikow przeszkadza Ci w chodzeniu do kosciola. Nie chce krakac ale obawiam sie, ze na sadzie ostatecznym Bog nie da sie okiwac taka wymowka.

Gość gość
Bóg da się okiwać jak ma telewizor ;-)

Gość gość
Bardziej zachowuję Boże przykazania niż ty. Bóg się nie da okiwać takim fałszywym prorokom jak jakis baron który głosi siebie dla własnej chwały a Boga tak naprawdę ma gdzieś, bo Bóg mu służy wyłącznie do pompowania ego.

Gość gość
Boże przykazania były dla jego ludu, dla obcych ludów miał inne "brutalne" przykazanie - radze o tym poczytać w starym testamencie tępaczko katolicka, zarazo religijna niewyedukowana. Dnie umysłowy.

Gość gość
Baron pancerny jesteś tępy i przykry - idź już lepiej do kościoła albo synagogi bo kolejny debilo-żydo-katolik będzie o sądzie i piekle gadał.

@ gość dziś Boże przykazania były dla jego ludu, dla obcych ludów miał inne "brutalne" przykazanie. x Niekoniecznie inne. Po pierwsze, Zydzi dopuscili sie wiele falszerstw. Np. prawo mojzeszowe zostalo niby dane ludowi przez Ja/hwe za posrednictwem Mojzesza. Jednym z zapisow tego prawa byla mozliwosc oddalenia zony po wczesniejszym wreczeniu listu rozwodowego. To prawo rzekomo pochodzilo od Ja/hwe. Bzdura! Jezus zanegowal wszelkie rozwody i jasno powiedzial, ze Bog Ja/hwe nigdy nie nadawal takiego prawa Mojzeszowi. Krotko mowiac Zydzi zmyslili sobie to prawo. Na podobnej zasadzie mogli zmyslic inne prawa, ze Bog kaze im napadac na oscienne narody, ze kaze Zydom dokonywac serii masowych ludobojstw (wymordowanie mieszkancow Jerycha), itd. Naprawde wierzycie, ze Bog jest esesmanem zbrodniarzem? Ja nie wierze. Nie wierze Zydom. Nawet Jezus ich nazwal plemieniem zmijowym. Wierze natomiast, ze Bog jest dobry jak Jezus. Zatem nie ma innego prawa dla "swoich" i "obcych". Jest jedno prawo i jeden dekalog dla wszystkich.

Gość gość
Baron zakuta pała sam sobie pisze odpowiedzi i z nimi polemizuje. Do schizofrenii jeden krok...

Gość gość
Jakie to święte i jakie katolickie :o

Gość gość
Baron ty tępa ściero równie dobrze Jezus tez mógł być zmyślony nie uważasz? Poza tym Jezus przyznawał się do jahwe i czytał starotestamentowe pisma, a ty tego nie robisz? Zastanów się idioto bo widzę że takie sprzeczności załamują twój umysł.

Gość gość
Biblia to jest taka śmieszna książka z której ludzie wybierają sobie to co im pasuje, a to co im nie pasuje pomijają lub odrzucają.

Gość gość
Przecież to logiczne że wszystko zostało kiedyś zmyślone żeby mamić naiwnych ludzi :-)

Gość gość
Bóg jest też tymi najbardziej odrażającymi ludźmi i nie każdemu jest dane się z tym pogodzić bo to obalałoby cały jego system religijny i dotychczasowe myślenie tak silnie wypracowane. Ale to jest właśnie potęga mądrości - obalić wszystko jednym słowem.

@ gość dziś Baron ty tępa ściero równie dobrze Jezus tez mógł być zmyślony nie uważasz? x W takim razie wracamy do pytania tytułowego. Jeśli nie ma Boga, to kto stworzył świat? Sam się stworzył?

Gość gość
Teorii na stworzenie świata może być setki i jedną z nich jest właśnie Bóg

Naprawdę wiara i to czy my wierzymy czy Bóg istnieje czy nie to bardzo indywidualnie intymna sprawa. Dlatego przestańcie pisać głupoty i pomyślcie, że to co czasem tak bardzo nierzeczywiste jest bardziej oczywiste i bliższe nam niż się wydaje. Każdy owszem ma prawo myśleć jak chce bo takie prawo każdego z nas jako jednostki, jednak nie zapominajmy, że moce, które są i będą i świat nimi rządzony ktoś tym steruje w dobry sposób :-).

Gość gość
Wy tu bijecie pianę a w sąsiednim wątku dziewczyna grozi samobójstwem, co oczywiści nie obchodzi takiego s*******a jak baron bo on musi kreować się na obrońcę wiary. Własnie z takich zachowań zostaniesz rozliczony po śmierci.

Gość gość
Inna sprawa - rzeź nowonarodzonych dzieci przez Heroda. Ile domniemanych niemowląt musiało zginąć żeby jakiś śmieciowaty Jezus mógł żyć? Na Bogu nie zrobiło to żadnego wrażenia. Dlaczego Bóg na to pozwolił? Po co w ogóle stwarzał te dzieci? Po co w ogóle stwarzał ten świat? Tylko skończony idiota stwarzałby coś co ma nie być aby on mógł być. Religijny Bóg to idiota i to wszystko w temacie. Jest też druga opcja - Bóg jest geniuszem, naśmiewa się z ludzi kalecząc ich umysły religiami i filozofiami, a sam nie ma z żadną niczego wspólnego. Wszystkie zmyślił aby ludzkie istoty w nie wierzyły bo uznał że jest zbyt genialny aby objawiać się szarej masie społecznej - ale nie Mi. Ja widzę w Boga w pełni, wy wierzcie dalej i bądźcie pajacykami. Ja i Bóg śmiejemy się z was ale on wam tego nie objawi bo by złamał wasze serca. Będziecie czytać Mnie i tak nie będziecie rozumieć bo on wam na to nie pozwoli.