Gość gość Napisano Maj 16, 2014 Chodzi mi o małą, przytulna restaurację , nie jakiś fast food. Czy 40 tyś wystarczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 7, 2014 można wydać bardzo dużo i mało, wszystko zależy od tego co będzie się oferować i czy ma to być elegancki lokal itp. ja nie wydałam specjalnie dużo na własną restaurację, sprzęt udało mi się kupić w atrakcyjnej cenie u http://gastromarathon.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 7, 2014 Wiesz to zalezy jakiej wielkości lokal, jaki charakter restauracji. Dużo mi poszło na sprzęt ,ale tego sobie nie żałowałem, większość zakupiłem w http://frigosystem.com.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 4, 2014 kużwa co sie dzieje z tym forum?? Co się pojawia jakis temet to rusza lawina jakiś durych REKLAM, czemu tego admini nie wyłapuja??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 4, 2014 Za 40 tys. to budke z goframi na jarmarku możesz miec. Na restauracje potrzebne jest co najmniej milion złotych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 31, 2014 mi mniej wiecej tyle co piszesz wystarczyło na rozkęcenie mobilnej knajpki. Kupiłem taki piec http://localpizza.pl/ i interes się kreci. Głownie w sezonie fakt ale tyle za kilka miesiecy zarobiłem moge spokojnie zimę przeżyć. Ale mam tez inna robotę wiec pracuje a kase odkładam zeby w przyszłosci otworzyc prawdziwą pizzerię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 17, 2014 i wystarczy i nie, wszystko zalezy od tego jak rozplanujesz fundusze, moim zdaniem lepiej zainwestowac więcej np. w sprzet gastronomiczny jeżeli chcesz małą knajpkę to moze pizzeria? piece do pizzy są w rozsądnej cenie, ostatnio widziałem ciekawą oferte na http://frigosystem.com.pl/ więc jest szansa, ze uda Ci sie zmiescic w budzecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 4, 2015 Ja otwieralam maly zajezdzik pare lat temu i pamiętam, ze przeliczylam się na początku z pieniędzmi, bo meble wzielam za niby niska cene, ale szybko się rozleciały i drugie tyle musiałam wpakowac. Na szczescie trafilam na firme www.dominova.com.pl i do tej pory tam kupuje meble zawsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 4, 2015 a ja wam radze nie czytać tych bzdur, te tematy prowadza firmy handlujące wyposażeniem - zakładanie restauracji obecnie to kaprys idioty - zanim wpakujecie cala kase i sie zadłużycie, policzcie najpierw ile będzie musiała osztować w waszej restauracji 40-tka wódki:-O A na taką lufe polskiego klienta nie będzie stać:-O I po temacie:-D ps. albo spłacanie długów lub coraz modniejsze w Polsce: SAMOBÓJSTWO:-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 12, 2015 To wszystko zależy, czy ma to być restauracja na poziomie czy w średnim standardzie… tak czy siak, będziesz musiał zainwestować w trwały sprzęt gastronomiczny, bo inaczej będziesz musiał go często wymieniać i stracisz na tym masę kasy. Wiem z własnego doświadczenia. Ostatecznie zmądrzałam i mam teraz solidne wyposażenie i w naprawdę przystępnej cenie stąd: http://gastromarathon.pl. Mają wszelkie urządzenia, meble gastronomiczne, ale też akcesoria cukiernicze i piekarnicze, barmańskie, szkło, porcelanę, sztućce itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wiktoria741 Napisano Maj 6, 2015 Kurczę nie wiem czy ci 40 tysięcy wystarczy... Tyle chcesz przeznaczyć na remont i meble czy może na całe wyposażenie restauracji wraz z kuchnią? Ja bym liczyła więcej na to wszystko... Masz już może sprzęt do kuchni? Jeśli nie to zobacz sobie ofertę chociażby tej firmy https://mmgastro.pl/ Mają bardzo duży wybór sprzętu i atrakcyjne ceny. O ile dobrze pamiętam można nawet kupić u nich używane szafy chłodnicze. Ja też miałam w polanach otwarcie knajpki ale nie dostałam kredytu :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 6, 2015 40 tysięcy to trochę mało, najwięcej kosztuje sprzęt. no ale jak chcesz mieć ładny wystrój to musisz dorzucić jeszcze trochę kasy. meble robią swoje - na przykład www.dominova.com.pl ma w swojej ofercie meble dla restauracji i hoteli i myślę, że tam możesz popatrzeć, może jak kupisz najpierw takie rzeczy najpotrzebniejsze to zaoszczędzisz na drobiazgach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 20, 2015 Podczas otwarcia restauracji bardzo duzo pieniędzy pochlaniaja meble, warto je na początku wynająć jeżeli nie mamy Az tyle pieniędzy, jest wiele takich miejsc – www.meblostrefa.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 20, 2015 a ja wam radze najpierw debile wziąć kalkulator i policzyć czy wogóle możecie zarobić na zus, podatki i skladke nfz :-O Nawet nie liczcie że wy coś zarobicie - napchacie kieszenie cwaniakom od wyposażenia i po pół roku - NA BRUK !! :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Quazii 0 Napisano Czerwiec 23, 2015 Najlepiej to policzyć sobie dokładnie wszystko, zacząć od tego ile pieniędzy trzeba wydać na przygotowanie lokalu, czyli remont, wyposażenie kuchni, ceny można sprawdzić tutaj: http://www.hybryda-gastro.pl/ potem meble. Jak się będzie znało sumę jaką musimy wydać na start, to potem trzeba policzyć ile będziemy wydawać na opłaty, składki, wypłaty. Wtedy mamy wszystkie koszta. A teraz pozostaje czas na hipotetyczny zysk. I wiemy, czy stać nas na ten biznes. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 7, 2015 na początku musisz być oszczędna, starannie sobie wybierać firmy do współpracy, ja mam do czynienia z dobrymi dostawcami m.in. soli, pieprzu http://www.sol-polska.pl/pl/site/start.html u mnie firma na szczęście dobrze prosperuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 20, 2015 Jest tez wiele sposobow na zaoszczędzenie, np. zamiast kupna mebli na poczatek możesz zdecydowac się na ich wypożyczenie, sprawdz oferte tutaj np. www.meblostrefa.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nata542 Napisano Wrzesień 16, 2015 W takim wypadku bardzo ważna jest aranżacja takiego wnętrza. Osobom poszukującym dobrej firmy zajmującej się tego typu tematem polecam zajrzeć tutaj http://370studio.pl . Zespół składa się z profesjonalistów, w których skład wchodzą architekci, graficy a także specjaliści z pokrewnych branż. Są w stanie realizować wszelkie wizje swoich klientów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 30, 2015 na otwarcie restauracji składa się wiele różnego rodzaju kosztów. jak dla mnie chyba najwięcej trzeba zainwestować w samo zaplecze kuchenne. musi być tam nie tylko wysokiej jakości sprzęt (jak piec, kuchenka czy chociażby zmywarka) ale jeszcze i przykładowo solidna posadzka przemysłowa. mi taką na moim wykonywało Multi Florr www.multi-floor.pl. musi być przede wszystkim bezpieczna dla pracowników (wiadomo jak to jest czasem z tym pośpiechem w kuchni). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 13, 2015 Mam fajny pomysł, żeby usprawnić działanie każdej knajpki :) Jest takie narzędzie marketingowe, dostępne tutaj: http://goappmobile.pl które pomoże zdobyć nowych i przywiązać do siebie stałych klientów :) Cała sprawa polega na tym, że restaurator poprzez stronę internetową definiuje kupon promocyjny np. na jakiś darmową pozycję z menu oraz liczbę pieczątek, jaką klient musi zebrać aby go otrzymać. Klient instaluje aplikację i może zbierać pieczątki za zakupione produkty. Przy zakupie za określoną kwotę restaurator wprowadza na smartfonie klienta przyznaną liczbę pieczątek i zatwierdza ją PIN’em. Po zebraniu wymaganej liczby pieczątek przyznawany jest automatycznie kupon z rabatem/ nagrodą do odebrania w lokalu. Każda restauracja ma własną aplikację z dostosowaną szatą graficzną. Aplikacja udostępniana jest za miesięczną opłatę, w zależności od wybranej opcji. Ja odnotowałam spory wzrost klientów i wpływów, od kiedy wprowadziłam ten program do swojej małej ekologicznej śniadaniowni :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosia88888 Napisano Październik 26, 2015 Na pewno musisz zadbać o dobre wnętrze i zatrudnić najlepiej projektanta wnętrz . Słyszałam że ta firma zajmuje się aranżacją takich wnętrz http://370studio.pl/projektowanie-restauracji . Portfolio mają imponujące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZarzadzajGIP 0 Napisano Listopad 13, 2015 Wszystko zależy od wielkości restauracji. Jeśli będzie to większy lokal, to przydatne może się okazać odpowiednie oprogramowanie do zarządzania. Pomaga ono rozliczać kasy, rozliczać czas pracy pracowników, zarządzać rezerwacjami czy magazynem. Producentem takiego oprogramowania jest firma GiP, posiadająca ponad dwudziestoletnie doświadczenie w branży HoReCa. Więcej informacji znaleźć można na naszej stronie internetowej http://gip.com.pl Zapraszamy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 18, 2016 Jeśli chcesz oszczędnie urządzić komfortowa łazienkę w lokalu, polecam zapoznac się z oferta http://sanipol.pl/ Szczególnie ściany dzialowe z ich oferty sa naprawde godne uwagi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 31, 2016 Chyba może być trochę za mało. Zależy czy masz już lokal czy jeszcze nie i jakie chciałabyś wyposażenie. Ja np potrzebowałam więcej do otworzenia swojej kawiarni. I mogę Ci przy okazji polecić super talerze z kamienia łupkowego www.slateplate.pl, świetnie urozmaicają podawane u mnie desery Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość takojako Napisano Luty 9, 2016 To wszystko zależy, ja jak otwierałem swój mały lokalik to korzystałem z firmy www.speedwall.pl oni robili wstępną wycene zwłaszcza kuchni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2016 Jeśli chodzi o wyposażenie, to ja mam większość - kuchenki, grille, zmywarki z Fagor http://www.fagorindustrial.pl/pl/urzadzenia-grzewcze To są wysokiej jakości sprzęty na lata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuzka9991 Napisano Luty 22, 2016 Trochę kasy na pewno musisz mieć. Wyposażenie całej restauracji kosztuje niestety. Poza wyposazeniem do kuchni, sali itd warto zamówić markery kredowe np z http://www.tusztusz.pl/sklep/products/artykuly-pismienne/markery-kredowe Świetnie sprawdzają się przy rozpisywaniu menu i nie tylko. Poczytaj sobie jakieś poradniki, popytaj znajomych co chętnie jedliby w restauracji... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gabriellle Napisano Luty 23, 2016 Koszty otworzenia restauracji sa spore. Oprócz podstawowych rzeczy radze ci się skupić na firmie, która pomoże ci rozkręcić biznes Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 28, 2016 Najlepiej wejdź na blog który opisuje to zagadnienie http://www.niepoddawajsie.pl i poczytaj sobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 15, 2016 Nadal można wyglądać dobrze i niedrogiego programu Ollia 2.09 ( http://www.top-rider.ru/149-programma-ollia-2-09-sostavlenie-zakaza.html ). Język polski jest obecny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach